Training

Sports diary #24 2019

Weinig trainen, maar toch uitgeput zijn. Dat was ik na de Columbustraining dit weekend, maar ik voel me nu mentaal sterker dan ooit! Ook belangrijk als er grote wedstrijden voor de deur staan.

Zondag
Alweer de laatste dag van mijn Corinor Columbustraining. Wat een intensief, leerzaam en inspirerend weekend was dit zeg! Nu ben ik heel benieuwd wat ik buiten de muren van deze omgeving in de maatschappij van mezelf ga ervaren…

Maandag
Pjoe, de vermoeidheid komt er vandaag uit in de vorm van een aanhoudende hoofdpijn. In de ochtend ben ik eerst even vertegenwoordiger, waarna ik door reis naar Ben om de belevenissen van dit weekend door te spreken. Zo fijn om met iemand inhoudelijk hierover te kunnen praten. Want de kwartjes blijven maar vallen, het ene inzicht na het andere. Ik besluit ook direct om het tweede deel, de Mandelatraining niet in augustus te doen, maar naar voren te schuiven. Wat betekent dat ik over anderhalve week weer in het klooster zit.
Overigens heeft deze spreuk die thuis aan de muur hangt een diepere betekenis gekregen.

Dinsdag
Mijn lijf zei me ook vandaag nog even rustig aan te doen. Ondertussen is mijn pot met kwartjes bijna leeg: de inzichten blijven maar komen en de Eureka-momentjes vliegen me om de oren.

Woensdag
De intentie was er, de uitvoering liet het afweten. Had ik me nèt helemaal omgekleed, klaar om een rondje te gaan hardlopen, brak de pleures uit! Regen met bakken uit de lucht en flinke onweerklappen. Dan ga ik de deur niet uit. Volgens de voorspellingen zou het de hele middag zo blijven… kak… Dan morgen maar lopen. De nieuwe schoentjes bleven voor de deur staan.

Donderdag
En vandaag was het droog. Dus dan gingen nu echt de loopschoenen aan, want ik had al veel te veel dagen stil gezeten. Dat werd een mooi rondje van 18 km met wat hoogtemeters. Alleen kom ik in de verste verte niet bij de hoogtemeters die me tijdens het EK Spartan Race staan te wachten in de buurt…
De avond bracht ik weer door in het ‘klooster’ met een terugkomavond. Wat supergaaf om iedereen stralend te zien en alle belevenissen en gewaarwordingen van iedereen te horen na het intensieve weekend.

Vrijdag
Op naar Huub voor weer een fijne krachttraining. Vandaag een leuke beensessie:
5 x 5 low bar squats
5 x 3 high bar squats met pauze onderin in combi met:
5 x 8 hamstring curls
5 x 15 calve raises
Ik leek de training gemakkelijk door te komen, want de gewichten waren niet gek hoog ofzo. Zou ik daar de volgende dag nog even op terug komen zeg!
’s Avonds deed ik iets wat ik nog nooit had gedaan: een escape room! Met vier vrienden deden we de submarine in Amsterdam en wat was dit ongelooflijk leuk zeg! Met nog een half uur op de klok kwamen we er uit. Topavond!

Zaterdag
Ik had zo’;n goed idee. Omdat ik niet vandaag maar zondag bij Huub train wilde ik vanochtend naar Amerongen gaan voor een looptraining bij de loopgroep waar ik al veel te lang niet ben geweest… Man ik kwam mijn bed niet eens normaal uit en de trap naar beneden moest ik bijna op de kont naar beneden! Laat dat lopen vandaag maar zitten… In plaats daarvan ging ik de stad in. Op een zaterdag! Wat een overwinning op mezelf en ik had er zo waar nog plezier in ook.

Totaal loop kilometers deze week: 18 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 486 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!