Training

Sports diary #24 2021

Wat een zweet deze week. Niet alleen is het enorm warm en is iedere training er eentje waarna ik mijn kleren uit kan wringen. Ik had ook mijn praktijktoets brand gevolg door mijn eerste inzet als aspirant brandweer!

Zondag
Voor het eerst sinds eeuwen weer een eventje! Ik nam vandaag deel aan de Yu Man Throwdown workout in het FBK Stadion in Hengelo. Samen met Kelly ging ik er heen. Onderweg konden we weer eens lekker bijkletsen en eenmaal in het stadion konden we genieten van een gevarieerde workout die ons voorbereid op de Throwdown op 10 juli. Een combinatie van Crossfit en obstacle racing. Superleuk dus!

Maandag
Een pittig dagje werken vandaag. Ik type me helemaal de rambam aan mijn artikelen. Maar aan het einde van de dag is het tijd voor een krachttraining met de mister. Vandaag een training op souplesse met 5 x 5 reps squats en deadlifts en nog wat aanvullende oefeningen.

Dinsdag
Weer een drukke dag en het is warm. Veel te warm. Mijn hersenen zijn zowat gekookt als ik aan het einde van de dag besluit een rondje te gaan lopen in het bos. Hopelijk is het daar iets koeler. Kan ik meteen mijn nieuwe loopsetje van I CAN I WILL uitproberen! En eerlijk is eerlijk, het is een superfijn setje! Strike a pose!
O enne via deze link en met gebruik van de code ANDREARUN20 krijg je 20% korting op de gehele collectie van I CAN I WILL!

Woensdag
Met hard werken op maandag en dinsdag heb ik op woensdag ietsje meer lucht. En dus kon ik vandaag weer mee naar de gym voor een krachttraining. Aangezien ik vrijdag niet in de gelegenheid ben om bij Huub te trainen, kan ik mooi een beetje freewheelen. In nog een nieuw setje van ICANIWILL! Want ik kon niet kiezen, dus plaatste meteen een flinke bestelling.
Maar die hitte… Het kreeg me te pakken. Ik had ’s ochtends al wat hoofdpijn. Normaal met sporten trekt dat wel weg, maar niet vandaag. Het werd alleen maar erger. Hoi migraine, daar ben je weer… Zucht… En daar zat ik zo niet op te wachten. ’s Avonds moest ik namelijk nog mijn opleiding brandweer doen! In overleg besloten de praktijkoefening niet mee te doen, maar aan de hand van de checklist te beoordelen. Dit is namelijk onze generale voor de toets die we vrijdag hebben. En heel leuk: ik mocht het vuurtje maken. Met doek en knijpers…

Donderdag
Pfff vandaag geen laptop om naar te turen. Ik ben blij dat het weekend is! Maar doordat ik door de warmte zo slecht slaap komt van een vroeg rondje hardlopen niet al te veel terecht en loop ik pas tegen 11 uur in de hitte.
Daarna is het tijd voor relaxen aan het Henschotermeer. Het is op het strand beter uit te houden dan in de achtertuin, waar geen zuchtje wind staat. Aan het Hens staat tenminste wel een windje en is een verfrissende duik heerlijk.

Vrijdag
Vandaag een spannende dag, want ik had mijn toets brand van de opleiding. Dat werd dus een middag spenderen op de Kleefse Waard. Terwijl het in de ochtend nog lekker koel was, werd het in de middag warmer en warmer. Alsof we nog niet genoeg hitte hadden gehad! En dan je pak aan, ademlucht op en twee inzetten draaien. Gelukkig mocht ik in de eerste groep, maar ook al hadden we tussen de inzetten door een pauze, ik raakte bijna bevangen door de hitte. Ik was niet de enige: mijn buddy ging bijna gestrekt. Maar gelukkig, iedereen slaagde voor deze toets. Al maakte ik echt zulke domme fouten… Dingen die ik anders niet doe en de warmte werkte ook niet echt mee aan mijn breinfuncties…
En dan rij je naar huis toe, krijg je een gigahagelbui op je dak! Op de kazerne aangekomen de pager met een melding stormschade. Meteen het pak weer aan, want dit is mijn kans op mijn eerste inzet onder het aspirantenbeleid. De melding betrof stormschade op de toegangsweg naar de Heijgraeff, maar onze wagen werd ingezet bij een boom op het fietspad. En toen ging het los. De ene na de andere melding uit Leersum, opschaling naar Grip 2. We zijn dus die kant opgegaan om ondersteuning te bieden. De N226 lag bezaaid met bomen, waar we mee aan de slag gingen, we zochten naar vermisten bij de Uilentoren, voerden een gewonde af die thuis gewond was geraakt. En bij de weg vrij maken nog gefilmd worden door RTL Nieuws op (11.50) ook! Een eerste inzet om nooit te vergeten en waar ik blij ben dat er maar weinig slachtoffers zijn gevallen.
Zaterdag
He-le-maal leeg… Vannacht geen oog dicht gedaan, veel te warm, veel te druk in mijn hoofd. Dus ik sloeg de training vandaag over. Het is bizar om de beelden van gisteren terug te zien en te zien hoeveel schade de storm in Leersum heeft veroorzaakt. Het Lombokbos is volledig weggevaagd!
Vandaag bleef het bij een wandelingetje door het dorp en vooral veel eten. IJs en pizza op het menu vandaag!

Totaal loop kilometers deze week: 23 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 717 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!