Training

Sports diary #25 2021

Deze week kan ik maar beter vergeten. Zondag gevaccineerd en dat leidde helaas tot toch best wat bijwerkingen, waardoor ik een paar dagen aan huis zat gekluisterd en hardlopen even op een zijspoor kwam te staan.

Zondag
Vandaag kon ik er vroeg uit. Ik kon mijn vaccinatie gaan halen. Met frisse tegenzin, want ik zit er helemaal niet op te wachten om mijn eigen weerstand in mijn gezonde lijf naar de klote te helpen met een prik met troep. Nadat ik me gisteren zo leeg en energieloos voelde besloot ik vandaag ook nog een rustdag te houden. Maar een wandelingetje door het mooie Amersfoort met een heerlijke cappuccino kon ik niet weerstaan. Helaas… ’s middags begon het me aardig te duizelen.

Maandag
Vandaag aan het werk. Ik voel me niet helemaal 100% maar niet verrot genoeg om me ziek te melden, dus met een beetje aangepast tempo knal ik mijn artikelen er uit en kan ik tussen de middag nog even mee voor een fijne krachttraining. Deadlifts it is met een easy programmaatje van 5 x 5 reps, gevolgd door deficit paused deadlifts en romanians. Daarna nog een paar setjes benchpress en pull ups. Lekkere training en ik voel me weer mens.

Dinsdag
Vol goede moed trok ik na het werk de hardloopschoenen aan. De temperatuur is een stuk aangenamer dan vorige week, dus ik heb zin om wat kilometers door het bos te dwalen. Maar die zin maakt al snel plaats voor frustratie. In de eerste kilometer heb ik pijn aan de longen en gedurende de loop trekken de benen helemaal leeg. Ik besluit mijn rondje voortijdig af te kappen en kom met piepende longen en benauwd terug… Serious… klotevaccinatie! Niemand heeft last van bijwerkingen van Pfizer! Waarom ik wel?!

Woensdag
Ik slaap alsof ik weken niet geslapen heb, word doodmoe wakker en voel me lamlendig, slap, koortsig. Ik meld me ziek… Wat ook betekent dat ik ’s avonds mijn opleiding niet bij kan wonen. Ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik me heb laten vaccineren. Zelden ziek, een gezond immuunsysteem, maar dat nu helemaal naar de klote is…
En omdat ik klachten heb mag ik dus ’s avonds ook niet naar de opleiding. Kan deze week alsjeblieft heel snel voorbij zijn?

Donderdag
Beste manier voor mij om te checken of het lichaam het weer doet: een rondje hardlopen. Voor de zekerheid een kort rondje, maar de pijn op de longen en benauwdheid zijn gelukkig weg! Ik ben weer fit.
Vervolgens door naar Sanne voor een leuke middag met wandelen, kajakken, picknicken, terrasje pakken en fooood! We hadden elkaar al veel te lang niet gezien!

Vrijdag
Op naar Breda! Daar lagen mijn zooltjes op me te wachten. Ik mocht ze meteen in doen en beginnen met 5 minuten achteruit slepen! Holy crap! Gevolgd door oefeningen waarvan je denkt… jaja… doet dat wat? En of! Dat wordt weer een paar dagen strompelen. Mijn kuiten ontploffen! En daarna een nieuwe start met een nieuwe cycle van deadlifts en bench press. Een lekkere easy training, die ik hoe dan ook ga voelen…

Zaterdag
Ok, mijn kuiten, ze zijn er hoor! En de spierpijn ook. Dus mochten we direct weer 5 minuten achteruit slepen en collectief pijnlijke oefeningen doen, voordat we aan de squats konden beginnen. Ook hier weer een nieuw schema en of het door het lichtere gewicht kwam of door de oefeningen: mijn squats waren diep en sterk! Ik merk nu al een verbeterde enkelmobiliteit! De training sloten we af met rope pulls. Dachten we. Maar we kregen nog een toetje slepen er achter aan.

Totaal loop kilometers deze week: 13 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 730 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!