Training

Sports diary #25 2022

Na een week ziek te zijn geweest lijk ik deze week weer op te knappen en pak ik de trainingen weer op. En de grootste winst: ik kan weer ijsjes halen! Die zijn nodig ook met dit lekkere weer en het gezweet van de trainingen.

Zondag
Langzaamaan lijk ik wat op te knappen, maar ik ben benieuwd hoelang de nasleep gaat zijn. Ik heb totaal geen tijd om ziek te zijn. Vandaag houd ik me vooral bezig met leren voor mijn theorietoets dinsdag.

Maandag
Vandaag begin ik weer met werken. Op wat gekuch na en vooral ’s ochtends een lamlendig gevoel, lijkt het de goede kant op te gaan. Ik kan het aan het einde van de dag niet laten. Na een hele week binnen te hebben gezeten moet ik gewoon naar buiten. Ik trek de nieuwe schoenen aan voor een wandeling. Heerlijk!

Dinsdag
Iedere dag gaat het beter, dus vandaag ga ik voor het eerst weer een rondje hardlopen. Twee minuutjes dribbelen, minuutje wandelen en zo leg ik eigenlijk een heel fijn rondje af. En kan ik mijn review voor de Puma’s afronden! Wandelen en hardlopen hebben toch een totaal verschillende impact op de werking van schoenen.
Ondanks dat ik ziek was en mijn concentratie de afgelopen week dramatisch, heb ik toch aardig kunnen leren voor de theorietoets vanavond. Ik wil niet nog een toets verknallen, maar met een score van 91% is de laatste theorietoets in the pocket!


Woensdag

Wat een heerlijk weer! En eindelijk kan ik er weer van genieten zonder hondsberoerd te worden. Ik kan even niet verder met mijn werk, dus besluit ik in de loop van de middag te gaan wandelen. Wat een superlekker rondje met nog een bijzondere ontmoeting met een… grasparkiet!

Donderdag
Weekend! Vanochtend is het nog goed weer, maar het weer gaat vanaf vandaag omslaan. Dus trek ik nog even lekker de hardloopschoenen aan om van het zonnetje te genieten… Genieten…?? Het is 30 graden! Ik loop dus een heel rustig rondje, drink een colaatje op een terrasje en als toetje een cooling down met ijs. Uiteindelijk wel 15 kilometer weg kunnen tikken. Bye bye corona!

Vrijdag
Mijn eerste krachttraining na corona… We beginnen met een nieuwe cycle. Deficit deadlifts snatchgrip. Zelfs topfit zijn dit knetterzware trainingen, vooral vanwege het aantal reps. Ik zie de hele Milkyway langskomen na ieder setje van 8 reps. Ook de benchpress valt best zwaar. Of het van de c*bitch is of doordat er weer een totaal ander energiesysteem wordt aangesproken weet ik niet…. maar de middag lig ik k.o. op de bank!

Zaterdag
Pick where I left it. Vandaag trok ik mijn bluspak met ademlucht weer aan om te trainen voor mijn doelen in september. En plak daar ook maar de Spartan Honor Serie in Midlands aan vast. Oftewel: een uur cardio met ademlucht. Eerst op de loopband met blokjes van 4 minuten dribbelen, waarna ik even moest uitpuffen. Vervolgens de 2e fles ademlucht legen op de stepper. Wat een zweet! Ik kon mijn shirt nadien gewoon uitwringen!

Totaal loopkilometers deze week: 24 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 615 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!