Training

Sports diary #26 2019

Ik denk dat dit de meest indrukwekkende week van het jaar tot dusver is geweest. Niet alleen rondde ik de training van Corinor af, het weekend er op zat ik in Italië op het Spartan EK in de moordende hitte. Het was fantastisch!

Zondag
Poe wat een weekend was dit zeg. De laatste dag al weer van mijn Columbustraining. Vanochtend startte ik wel met een korte run, maar het was vroeg al zo warm dat ik er snel de brui aan gaf. Maar even loslopen was prima.
Na gisteravond voel ik me helemaal top. Superjammer dat dit alweer de laatste trainingsdag is! Het afscheid viel dan ook best een beetje zwaar.

Maandag
Wàt een berusting voel ik! En wat voel ik me mentaal sterk! Niet normaal! Komt goed uit ook, want zaterdag en zondag sta ik aan de start van het Spartan Europees Kampioenschap in de Dolomieten!

Dinsdag
Het is gelukt! Onze teamshirtjes zijn binnen via Ikbdruk.nl! Superblij mee en hier gaan we onze race in rocken!

Woensdag
Here we go! Samen met Kelly reis ik vandaag naar Venetië om vanaf daar met de auto (wilden ze ons een klein autootje meegeven, dikke toeter, echt niet! We moeten de bergen in! Met een boel bagage…) naar Alleghe te rijden. Zodra we de bergen in kwamen hadden we fantastisch mooie uitzichten. Tot in het dal waar wij moesten zijn. In oktober 2018 heeft een storm over de Dolomieten geraasd en 14 miljoen bomen ontworteld. Dat is voor drie jaar aan houtkap! Het is niet voor te stellen hoeveel bomen dat zijn, maar hele bergruggen waren bezaaid met luciferhoutjes, terwijl aan de andere zijde van het dal de bomen nog gewoon overeind stonden.
Aangekomen bij ons appartement blijken we de kingspot van Alleghe te hebben: recht tegenover de lift die ons zaterdag en zondag naar boven moet brengen, om de hoek van het festivalterrein en direct naast de beste pizzeria uit het dorp! Geluk is met de dommen zeggen ze wel eens. Of iets met karma, maar dan positief.
De beentjes werden nog even losgelopen, maar of het nu slim was om meteen vanaf ons appartement recht omhoog te lopen, nadat we een pizza hadden gegeten…

Donderdag
Na het ontbijt eerst maar eens op zoek naar een supermarkt, en dat is nog niet zo gemakkelijk.
In het dorpje zit een kleine die lang niet alles heeft wat we nodig hebben, maar vooral heel erg duur is. Vandaag pakken we dus de auto, op zoek naar een grote supermarkt, maar bovenal om flink wat van de omgeving te gaan zien. Zo rijden we een mooie route over de top van Monte Giau en kunnen we de hitte ontwijken.
Het is niet te harden met dik 35 graden en de temperatuur zal de komende dagen ook zo blijven. Daarom is ons motto deze dagen: an ice cream a day, keeps the doctor away!
We komen op prachtige plekken en nemen de tijd om even van de bergen te genieten. En de koelte die er op grotere hoogte een beetje is. 30 graden is in eens een verademing!
Terug in Alleghe meeten we Sandy, Ronny en Sabina. Team Lage Landen begint langzaamaan in te dalen in Alleghe!

Vrijdag
Het EK komt dichter- en dichterbij…
Met Team Lage Landen rijden we s ochtends de berg op, bezoeken  het festivalterrein en besluiten een deel van het parcours te verkennen. Dat gaat direct de berg op in de volle zon! Heftig dus en het is wel fijn om een beetje te weten wat ons morgen te wachten staat.
Vanmiddag worden de startnummers opgehaald en na de verplichte briefing is de Nation Parade, waarbij we met ons kikkerlandje goed van ons laten horen. We doen niet onder voor de Polen die direct achter ons lopen en met 10x zoveel mensen deelnemen.

Zaterdag
Bizar… Ik had verwacht toch best wat zenuwen te hebben. Niet dus. Die trainingen van Corinor hebben op meerdere vlakken een hele fijne uitwerking! Waaronder een retegoede focus en een berusting in de situatie. De weersvoorspelling laat namelijk geen ruimte voor wilde fratsen. Het is ruim 35 graden in de schaduw en het parcours is voor 80 procent in de volle zon. Niet te harden dus. Factor 50 opsmeren, waterzak vol met water, zout en electrolyten, behouden lopen, heelhuids en gezond over de finish komen. De focus ligt vandaag volledig op hoe mijn lijf aanvoelt en heeft voor mij weinig meer van doen met het lopen van een wedstrijd. Dat vervolgens de race gefinisht wordt in een redelijke tijd, met het halen van het finishobstakel met korte touwtjes en een gezond lijf is voor mij de winst van vandaag en ik ben retetrots op wat mijn lichaam heeft doorstaan. Na de finish moet ik wat tranen wegslikken. Van deze race komt nog een uitgebreid verslag, maar ik ben meer dan tevreden ook al zijn de tijd en klassering niet wat ik gehoopt had. Toch weer die berusting. Ik hou er wel van.
Na de finish was het eerst tijd voor ijs. Beste medicijn tegen een verhit systeem. Met morgen de team race in het verschiet deden we de middag niet veel meer. Rust, rust en rust.

Totaal loop kilometers deze week: 26 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 536 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!