Training

Sports diary #26 2021

De eerste dag van de week begon goed en toen ging het snel bergafwaarts qua fitheid en oververmoeidheid…

Zondag
Deze week begon een heel stuk beter dan vorige week! Vandaag stond ik op de kazerne in ’t Harde voor de kick-off van de Yuman Female Force Program, een trainingsprogramma voor vrouwen richting Yu Man Race op 5 september in samenwerking met Werken bij Defensie. En nog leuker: ik behoor nu officieel tot het team van Yu Man Race!
De dag bestond uit een deel voor de 2021 deelneemsters met een uitleg over de Yu Man Race app en het aanmeten van de kleding en schoenen, waarna de 2020 zich aansloot. Vervolgens stond ons een dagvullend programma te wachten met een clinic over voeding, een nulmeting, teambuilding met mariniers en instructie op de storm- en touwbaan. Ondertussen was er de tijd om je te laten informeren over werken bij defensie, bijtanken bij SOS hydratation en vooral veel ouwehoeren met elkaar. Echt een topdag!

Maandag
En… so far the best of the week. De rest van de week was een soort van hel. Omdat ik volgende week een tweedaagse brandweeroefening heb en de dagen op het laatste moment zijn verschoven moet ik deze week een dag extra werken om mijn deadlines te kunnen halen. Samen met al het andere werk dat er deze week ligt begin ik het aardig op mijn heupen te krijgen. Sporten zit er vandaag niet in.

Dinsdag
Vandaag was het zelfs zo druk dat ik niet alleen niet aan sporten toe kwam, maar ook niet deel kon nemen aan de reguliere oefenavond van de brandweer.

Woensdag
Halverwege de week en ik heb er al een fulltime week op zitten. Vanavond kom ik van achter mijn laptop vandaan voor onze opleidingsavond. Die vind voor de verandering plaats in Amersfoort, zodat we een inzet in een appartementencomplex kunnen oefenen.

Donderdag
De dag begon met een webinar over urban sports. Stiekem zat ik een beetje op hete kolen, want ik had vanmiddag voor mezelf gereserveerd om even een rondje te gaan hardlopen. Maar daar kwam melding 1. Snel als de brandweer naar de brandweer om met loeiende sirenes de rotonde op te scheuren en vervolgens onverrichter zaken weer terug te keren omdat de melding was ingetrokken. Vervolgens mijn volgende poging om te gaan hardlopen, komt melding 2 binnen. Weer op tijd op de kazerne om met de tweede wagen richting een brand bij een boerderij te gaan, waarbij we uiteindelijk niet uit de wagen hoefden te komen. En weer terug. Eindelijk tijd om een rondje te lopen. Althans… tijd… Omdat het al later en later werd ik nog naar mijn ouders zou gaan voor een verlate vaderdag bleef het bij een rondje van een kleine 7 kilometer.

Vrijdag
Dat achteruit lopen is nog wel even een dingetje… Het levert me namelijk ontiegelijk veel spierpijn in de kuiten op in combinatie met de oefeningen die Huub me voorschotelt.
Vervolgens deed ik deze middag iets waarvan ik me voorgenomen had dat nooit te doen… Een stok in mijn neus om me op corona te laten testen. Helaas, ik moet wel, want dit weekend sta ik het hele weekend op Mud Masters op de stand van Army Gains.
Na een negatieve test dus op naar Vijfhuizen om de boel op te gaan bouwen. Dit gaat een pittig weekend worden. Alsof ik nog geen heftige week achter de rug heb! Een slechtere voorbereiding voor mijn oefendagen in Weeze kan ik geloof ik niet verzinnen…

Zaterdag
En helaas staan we in de ochtend maar met z’n tweeën dus mijn hoop om mijn eerste race sinds 1,5 jaar te lopen gaat in rook op. Maar het is wel een bizarre ervaring. Voor het eerst sinds hele lange tijd sta ik in een mensenmassa! En zie ik weer OCR-vrienden! Een grote smile staat op mijn gezicht. Tot ik echt zo moe ben dat ik staand in slaap zou kunnen vallen. Wat een week.
Totaal loop kilometers deze week: 10 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 740 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!