Training

Sports diary #26 2022

Ik heb toch wel een nasleep van die pokke-corona. Een irritant kuchje en vermoeidheid zorgen er voor dat ik nog niet alles kan wat ik zou willen… Langzaamaan maar weer opkrabbelen dus…

Zondag
Omdat Huub ook net herstellende is van corona is er dit weekend geen groepstraining. Ik doe mijn paused squatjes in de serre, maar wat vallen die me zwaar zeg! Net zoals vrijdag eindig ik k.o. op de bank!

Maandag
Werkdagje vanuit huis. Ik loop de hele dag te kuchen en denk niet dat mijn collega’s daar echt blij van worden. Wel test ik gelukkig negatief. Nog een voordeel van thuis werken: als ik even te moe ben kan ik op de bank ploffen voor een break.

Dinsdag
Het is weer superlekker weer. Eigenlijk te warm. Dus ga ik weer eens midden op de dag hardlopen… Een lunchrun om de werkdag te onderbreken. Ik loop een flinke ronde en het gaat beter dan verwacht, mits ik maar pauzes neem onderweg. Ik heb in ieder weer de mogelijkheid om naar het bos te lopen. Een klein rondje kunnen lopen brengt toch wel beperkingen met zich mee… Ik maak trouwens een wel erg bizarre ontmoeting met een ree mee. Die staat in het weiland te grazen tot het bedenkt dat ze er wel klaar mee is, zet een galopje in… recht naar mij toe! Waarschijnlijk is dat de plek waar ze altijd het weiland verlaat, maar daar sta ik dus. Op nog geen 15 meter heeft ze me eindelijk in de gaten, waarna ze stokstijf blijft staan en vervolgens de andere kant op rent. Uiteraard ben ik weer eens te laat met mijn telefoon…
Onze laatste ‘echte’ oefenavond van het korps voor de vakantie. En de oefening kan niet actueler. Een fictieve boerendemonstratie, waarbij een ongeval gebeurd is en hooibalen in de fik staan. Mijn scenario is een heftige: de tractor staat boven op de motorkap van een auto. Als gewondenverzorger ben ik in de weer met beide bestuurders.

Woensdag
Onze aller-, allerlaatste lesdag van de brandweeropleiding! Vandaag hadden we de hele dag praktijkoefeningen in Woerden. En ik had ook nog mijn herkansing. Toen ik me voor de eerste oefening stond om te kleden en behoorlijk vol zat van de zenuwen (want ik wist nog helemaal niet hoe laat ik mijn toets zou doen) kwam er iemand naast me staan met de mededeling: “Niet schrikken, maar ik ga jou nu beoordelen…” Ok… Help! Maar eigenlijk was dit de fijnste manier om de herkansing in te gaan. De zenuwen waren op slag weg, ik draaide een lekkere oefening en mocht daarna de felicitaties in ontvangst nemen. Geslaagd! De rest van de dag was dus ook superrelaxt en kon ik genieten van de oefeningen. Want bovenal is het gewoon leuk!

Donderdag
De zenuwen beginnen nu toch echt wel te komen. Volgende week woensdag onze eindtoets voor de brandweeropleiding. Ik heb na gisteren wel het gevoel dat ik er klaar voor ben, maar ben retegespannen. Tijdens de lunch ren ik er wat spanning uit met weer een mooi rondje bos. Ik kan alleen wel weer de teken van mijn benen slaan! Wat zitten er weer veel, bahbah! Maar een ijsje nadien maakte alles weer goed.

Vrijdag
De training vandaag ging aanzienlijk beter dan vorige week! Geen sterrenhemel na de sets en de middag was ik ook gewoon fit en viel ik niet halverwege de dag op de bank in slaap. In plaats daarvan vond ik eindelijk eens de rust en tijd om in het zonnetje in de tuin te gaan hangen met Salt magazine en een bak kersen.

Zaterdag
In alle vroegte reed ik vanochtend naar het FBK stadion in Hengelo voor de YU MAN RACE Throwdown.  Ik zou eigenlijk ook van start gaan, maar mijn lijf was te moe. Klotecorona. Daarnaast was er genoeg te doen voor de vrijwilligers, dus was ik in de weer bij de registratie en bij de elitedeelnemers. Een prachtige dag, heerlijk weer, supersfeertje en helaas ging de tijd te snel voorbij. Om 13.00 uur moest ik aftaaien, want ik moest richting kazerne.

Totaal loopkilometers deze week: 23 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 638 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!