Training

Sports diary #26 2023

Van mega hitte naar een frisse wind. In een week tijd veranderde het weer enorm. Net als mijn bezigheden deze week. Van suppen, tot een ven vullen en van een waterongevallenoefening tot een lange duurloop, waarbij ik geen droge draad meer aan mijn lijf had.

Zondag
Met ruim 30 graden was dit een dag waarop ik liever op het water zat dan een rondje hard te lopen. Met Sander op naar Langbroek voor een rondje Langbroek – Cothen – Langbroek.
Ongeveer 9 kilometer en met een lunchstop in Cothen, waar ook het kersenfestival dit weekend plaatsvond. Het deel bij Langrbroek had veel bruggetjes, dus hier was het vooral zitten en liggen op de sup. Het rondje verbaasde me eigenlijk. Vanaf de weg ziet het er maar saai uit, maar vanaf het water ziet alles er anders uit.
Na een paar uur peddelen, een goede lunch en een rondje festival ben ik aan het einde van de dag uitgeput op de bank in slaap gevallen.

Maandag
De werkdag vandaag stond vooral in teken van RunningNL. Er komen een paar leuke artikelen aan waar ik mee aan de slag ga en dat vraagt wat voorbereiding en uitzoekwerk.
Maar het leukste van de dag was toch wel de avond. Op verzoek van de terreinopzichter gingen we het ven op de Leusderheide vullen. Het is sowieso al leuk om hier te komen, want het is een prachtig terrein en we werden getrakteerd op een das en reeën.
Het vullen met de bronpomp was een klusje dat wel even in beslag neemt. Het ven stond bijna leeg. Na wat rodeo’s met de waterslang, waarbij we niet alleen het ven vulden met water, hoorden we dat we midden in een militaire oefening zaten, die we met twee uur hebben vertraagd. Ik vond het al zo opvallend dat ik een stem hoorde die niet uit de richting van de porto kwam en dat ene boompje bewoog ook wel raar in de wind… Met de wilde waterslang zal het me niet verbazen als er iemand een nat pak heeft opgelopen…

Dinsdag
Eigenlijk had ik vandaag op kantoor bedacht, maar doordat een afspraak niet doorging en ik een andere op een laat tijdstip had ingepland, ruilde ik mijn kantoordag om met morgen. Daardoor had ik tussen de middag tijd voor een lunchrun, die weer heel veel zweet kostte. Ik had een beetje moeite om een lekker tempo te lopen, dus het werd een heel erg traag rondje.
De avond had ook een leuke invulling met een bijzondere oefening tijdens onze oefenavond van de brandweer.
Een casus waterongevallen op het Henschotermeer in samenwerking met twee duikploegen, politie, ambulance en de beheerder van het Hens. Een hele interessante en leerzame avond, al hoop je dit in het echt niet mee te hoeven maken.

Woensdag
Het was een warme dag op kantoor, dus ik was blij dat ik tussen de middag even buiten een frisse neus kon halen. En door de warmte op kantoor waren mijn hersenen aan het einde van de dag aardig gekookt, dus besloot ik op tijd naar huis te gaan en ’s avonds nog wat te werken. Maar op weg naar huis kon ik het niet nalaten om nog even langs Cothen te rijden om een kilo kersen te halen.

Donderdag
Weekend! En ik had het fantastische idee in mijn hoofd gehaald om vandaag een laaange duurloop te doen. Ik moest namelijk nog 19 kilometer lopen om een Garmin badge te halen. Dus dat moest dan maar even gebeuren… Alleen was het stikbenauwd vandaag. Al snel stroomde het zweet en besloot ik voor vandaag echt mijn tijd te nemen. Pauzetje hier, raketje eten daar, stukjes wandelen, reetjes spotten (ik zag een zwarte!), paar foto’s maken. En toen stond na 20 kilometer weer mijn favoriete ijstent voor mijn neus. Klus geklaard!

Vrijdag
Man man man, kwam het doordat ik gister 20 kilometer heb lopen draven? Of is deze trainingsvorm gewoon enorm uitputten? Vier sets van 10 reps deadliften… Ik lag er af! Daarna nog even benchen (ook sets van 10) en rope pulls, waarna ik weer naar huis kachelde.
De rest van de dag deed ik dan ook niet zo veel.

Zaterdag
What the… Geen idee wat er aan de hand was, maar wat een hel van een nacht was dit zeg! Dus niet in de auto naar Breda, want ik had de halve nacht wakker gelegen en de rest van de nacht nachtmerries gehad. En dat terwijl ik gisteravond juist superrelaxt was, grappige films heb gekeken en er niets wees op dat ik zo’n nacht tegemoet zou gaan!
Vandaag was verder ook een behoorlijke offdag. Door de regen had ik geen zin om er op uit te gaan en daarnaast was het nog steeds enorm benauwd. Niet mijn omstandigheden… Gelukkig begon vandaag de Tour de France, dus heb ik weer wat om me mee bezig te houden.

Totaal loopkilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 336 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!