Training

Sports diary #27 2022

Wat een week! De stress komt me bijna de oren uit, ik heb nauwelijks tijd om te hardlopen, dan wel zin of energie. Maarrrrr… het is wel een hele mooie week met een kroon op 1,5 jaar opleiding!

Zondag
De week werd goed gestart met een mooie wandeling. Samen met Sander liep ik vanochtend de Trage Tocht bij Kwintelooyen. Een gebied waar ik al lange tijdje niet geweest was. De score aan wildlife bleef een beetje achter, maar het was genieten in het zonnetje!

Maandag
Terwijl de zenuwen door de keel gieren worden er vandaag een paar deadlines gehaald. Nog vlak voor de zomerperiode kan ik twee podcasts en een factsheet voor een opdrachtgever afvinken van de to do lijst. Superleuk om hiermee bezig te zijn!
De middag is totaal anders. Van kantoor hebben we een zomerborrel. Weer eens gezellig met alle collega’s om de tafel. Helaas nemen we ook afscheid van twee collega’s die elders een uitdaging hebben gevonden.

Dinsdag
Ik moet die spanning kwijt… Nadat ik nog even de laatste dingen voor mijn examen heb doorgenomen trek ik de loopschoenen aan. De temperatuur is wat lager dan de afgelopen weken en dat merk ik direct aan mijn looptempo! Of trekt de corona langzaam uit mijn systeem? In ieder geval loop ik een lekker kort rondje in een ouderwets lekker tempo.

Woensdag
Al een week zit ik in de zenuwen. Vandaag is onze eindtoets IBGS/THV voor onze brandweeropleiding. Als we vandaag slagen, sluiten we de manschapopleiding in 1,5 jaar af! Het is vooral een dag met heel veel wachten. De examinator vraagt onze voorkeur voor de groepsindeling en eigenlijk is iedereen het er wel over eens dat we de groepjes van vorige week hanteren. Zo ben ik in de eerste inzet gewondenverzorger en in de tweede inzet nummertje 1.
De eerste inzet is vooral heel leuk, want ons lotus slachtoffer is dezelfde man als vorige week en daar kan ik prima mee door een deur, evenals de bevelvoeder. Ik zit relaxt in het scenario en weet bij het slachtoffer nog essentiële informatie los te peuteren over de gevaarlijke stoffen die hij vervoerde. Dat levert me uiteindelijk op een onderdeel nog de maximale score op!
In de tweede inzet ben ik iets minder zeker van mezelf. De verkenning, stabilisatie van de stof en grijpredding van het slachtoffer gaan snel en goed. Het THV-deel bestaat uit het heffen van een object om een slachtoffer te bevrijden. Ook al gaat het goed, nu slaan de twijfels me om het hart. Uiteindelijk nergens voor nodig, ik scoor goed. Net als iedereen trouwens. De hele klas is geslaagd! Dat wordt uiteraard gevierd met een ijsje, en een etentje met mijn ouders.

Donderdag
Ook al is er gisteren een enorme last van de schouders gevallen, ik voel het nog niet. Misschien omdat ik vandaag een hele drukke werkdag heb, waardoor ik niet eens naar buiten kan om een frisse neus te halen. Het enige moment is een brandweermelding, waarbij ik snel op de kazerne ben. Helaas wordt deze weer afgemeld.
Daarnaast wordt ook nog een pakket geleverd waar ik al een paar maanden op zit te wachten. Mijn homegym wordt steeds completer! Nu nog even alles in elkaar prutsen…

Vrijdag
Iedere week merk ik weer vooruitgang in de krachttraining. Het gewicht gaat ook iedere week weer iets omhoog en de techniek was vandaag ook een stuk beter dan vorige week. Wel komt de sterrenhemel na iedere set weer terug, maar die verdwijnt ook weer zo snel als dat ie kwam.
Op de terugweg maak ik een tussenstop in Cothen om kersen te halen. Dit is het echte zomergevoel!

Zaterdag
Even een verschuiving in het schema. Vandaag geen krachttraining, die verschuift naar morgen. Dus trek ik vandaag de loopschoenen aan voor een duurloopje. Ik ben nog steeds niet terug op niveau, maar uiteindelijk tik ik wel lekkere kilometers weg.

Totaal loopkilometers deze week: 19 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 657 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!