Training

Sports diary #28 2019

Even een samenvatting van twee weken in één, want de tijd vliegt en ondertussen staat sporten even op een wat lager pitje en worden toch nog wedstrijden gelopen. Man, man, man wat heeft het EK er in gehakt! Tijd voor zomer!

Zondag
Na het Spartan European Championship deed ik dan ook bijzonder weinig. Dit had ik vooraf ingecalculeerd, mijn lijf heeft nu eenmaal herstel nodig. Maar door in de hoge temperaturen twee lange races te lopen heb ik mijn lichaam volledig leeg getrokken. Belangrijk om juist in de eerste weken na zo’n inspanning een pas op de plaats te maken. Na het lopen van een marathon geldt ook al snel 6 weken herstel. Dus wat te denken van twee wedstrijden, waarbij ik zo’n 10 uur onderweg ben geweest met temperaturen boven de 35 graden!

Maandag + dinsdag
Maar deze week ging de focus weer op het komende weekend: de laatste race van de UK & Ireland serie in Marston Lodge, UK.
Door dagelijks te wandelen blijf ik in beweging en daarvoor heb ik een handige tool. Ik speel ondertussen Wizards Unite en leg ongemerkt flink wat kilometers af. Doorgaans vind ik wandelen vrij saai, het gaat met te langzaam.

Woensdag
Inpakken weer! Mijn koffer is nauwelijks leeg geweest na het EK. De was is gedaan en droog weer de koffer in gegooid. Beetje ordenen, wat dingen er uit en andere dingen er weer in, regenlaarzen en regenjas gaan altijd mee naar de UK, maar dit keer ook mijn bikini, want we hebben een huisje met jacuzzi!

Donderdag
Donderdag reis ik af naar Houten waar ik een heerlijk weerzien heb met mijn mudchick Chantal, die daar haar eigen diëtistenpraktijk/gym heeft. We hebben zoveel bij te kletsen onder het genot van een koffie en thee in de zon. Supergezellig en heerlijk om elkaar weer te zien!

Vrijdag
Voor mijn gevoel midden in de nacht gaat de wekker. Kelly pikt me op om naar Schiphol af te reizen, vanwaar we naar Londen vliegen. Daar meeten we met Ronny en Sandy en rijden dan naar Marston Lodge. Alles gaat zo voorspoedig dat we lekker op tijd arriveren.
’s Middags bezoeken we Market Harborough, shoppen ons het leplazarus aan fudge en eten de lekkerste preracetaartjes bij een koffietentje, waar Spartan niet onbekend is. Eén van de serveersters loopt zondag de Sprint. Nog even wat boodschappen en we kunnen genieten van het bubbelbad. Topadresje dit!

Zaterdag
Racedag! En een verslag komt nog online. Maar dat het vandaag niet vanzelf ging is een feit! Oei, wat heeft mijn lijf nog te kampen met de naweeen van het EK in de hitte. Totaal geen tempo, benen vol zodra het ook maar iets vals plat omhoog gaat en zelfs de kracht in het bovenlijf is een stuk minder. Ik overleef de race, word zelfs 3e en win daarmee de UK & Ireland Serie! WK kwalificatie is binnen!

Totaal loop kilometers deze weken: 14 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 565 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!