Training

Sports diary #28 2022

Het is weer raceweek! De spullen worden gepakt, de laatste trainingen afgewerkt en de zenuwen beginnen weer lekker te gieren. Het gaat een warm weekend worden…

Zondag
Na een gezellig bieravondje reed ik vanochtend naar Breda voor een zondagse krachttraining. Het was weer even geleden dat ik gesquat heb. Het was nog langer geleden dat ik walking lunges gedaan heb! Dat wordt spierpijn morgen… De training werd afgesloten met dumbell presses en rows.

Maandag
De hele week is het echt zomerweer, dus als ik nog in mijn bluspak wil trainen voor de wedstrijden van dit weekend, doe ik dat het beste zo vroeg mogelijk in de week. Vandaag na het werk dus richting kazerne voor een 5 kilometer run op de loopband in bluspak zonder ademlucht en een flesje leeglurken op de stepper. Het was zo warm dat ik mijn blusjas vandaag uithield. Er moet nog wel iets van vocht in mijn lijf blijven! Check mijn reel op insta!
Thuis gekomen kreeg ik de kans niet om mijn diner te eten. Ik had net opgeschept toen de pieper ging voor een natuurbrand. Snel weer terug naar de kazerne en ik kon mee op de CCFM om samen met Maarsbergen naar de brandhaard te gaan zoeken. Dat bleek nogal een opgave, omdat de exacte locatie niet duidelijk was. Uiteindelijk bluste Maarsbergen een containerbrand buiten het Leersumse Veld en wij een takkenverbranding.
Na ongeveer twee uurtjes was ik thuis en kon ik mijn koude hamburgers eten.
Foto: Bart Sinke

Dinsdag
Vandaag is het flink knallen met mijn werk. Ik wil alles woensdag afgerond hebben, want ik ben straks een paar dagen niet online. En met die warmte kan ik me veel leukere dingen verzinnen om te doen. Dus zit ik aan het einde van de dag bij mijn ouders de Tour te kijken en steken we de bbq in de fik.

Woensdag
De weersvoorspellingen voor dit raceweekend in de UK zijn extreem! Met temperaturen tot boven de 30 graden! Aangezien het vandaag ook tegen de 30 graden is besluit ik nog even een korte lunchrun te doen om toch nog maar even wat extra in de hitte te trainen. Zweet wordt weer aangevuld met een ijsje.
Na nog even wat werken pak ik mijn laatste spullen in en rijd ik in de avond richting België naar Sandy en Ronny, zodat we morgen op tijd kunnen vertrekken.

Donderdag

Uiteraard gingen we gisteren te laat slapen en was de nacht te kort. Om 5 uur ging de wekker, zodat we vroeg in de auto zaten richting de trein naar de UK. De douane was een crime, wat duurde dat lang door auto’s voor ons die binnenstebuiten werden gekeerd. Daardoor hadden we ook een trein later dan gepland. Maar eenmaal in de UK ging alles soepel en kwamen we halverwege de middag aan bij ons fantastische huisje. Een huisje op een echte Engelse boerderij, met binnenplaatsje en aan een riviertje. Stallen vol met paarden, hondjes die rondrennen en kano’s voor de deur. Fantastische plek!
We doken nog even Market Harbourogh in voor koffie met taart (helaas was onze favo tentje al gesloten), boodschappen, een lekkere pizza en seen bezoekje aan de racevenue, die er weer fantastisch bij ligt! De dag sloot ik af met een paardenknuffel, voordat ik mijn veel te zachte bed in dook. Als ik morgen mijn bed niet  uit kan komen ben ik verzwolgen door mijn matras!

Vrijdag
Onze vrije dag besteden we met heel erg veel relaxen. Het is warm en we willen morgen wel fit aan de start staan. Eerst gaan we naar het plaatsje Market Harbourogh. Gisteren waren ze al gesloten, maar vandaag starten we met koffie en een echte Engelse overheerlijke scone.
Mijn idee om daarna nog een rockyroad te nemen parkeer ik maar even, ik zit vol! Na wat boodschappen gaan we terug naar de boerderij voor een tochtje varen. Heerlijk het water op! We kunnen eigenlijk alleen maar heen en weer, maar dat maakt het niet minder leuk. Verrassend is het tochtje naar Foxton Locks, waar een sluisjescomplex een enorme hoogte overbrugt, naar de lager gelegen rivier. We eten een heerlijke lunch op het terras aan het water en een ijsje op de terugweg in de kano. De rest van de middag wordt doorgebracht met paarden knuffelen en killer rabbits. Ik denk dat ik er wel klaar voor ben.

Zaterdag
Racedag! En geen idee wat het vandaag gaat worden. Ik merk wel dat ik mijn Trifectaweekend A-tot-Z-raceplan, die ik in mijn hoofd heb zitten voor mijn Achilles, langzaam aan het loslaten ben. Wat betekent dat het vertrouwen in het voetje weer wat groter wordt. Alleen loop ik vandaag tegen het feit aan dat het behoorlijk warm is en ik net corona heb gehad. Dus geen idee wat het lijf gaat doen. Rustig van start gaan en gezond finishen is het doel vandaag.
Ik kom al snel met Sara te lopen en de kilometers schieten voorbij, terwijl we ons door de obstakels werken en lopen te ouwehoeren onderweg. Op den duur moet ik haar toch laten gaan en kom ik bij Piet te lopen. Tot een vrijwilliger zegt dat ik 3e of 4e lig… Tja… en wat doe je dan? Het lijf voelt eigenlijk best goed. Morgen moet ik drie races lopen, waarvan er eentje voor de competitie geldt. Maar ik heb toch niet voldoende punten om het eindpodium te halen. Dus áls ik een podiummedaille wil binnenharken is dit de kans! Ik hobbel bij Piet vandaan om de laatste paar kilometer een soort van gas te geven. In de trenches en bij de slippery wall, die nu echt glibberig is, haal ik meerdere vrouwen in. De speer mis ik helaas, waardoor ik naast Sara in de burpee zone kom te liggen. Ook de vrouwen na mij missen, dus ik kan vrij rustig de laatste obstakels pakken en finishen. Finish ik als 3e!
Aangezien de prijsuitreiking pas aan het einde van de dag is, valt de hele geplande middag in het water. Maar niet erg. Het is supergezellig met alle bekenden en ondertussen vliegen de pizza’s en ijsjes voorbij en kan ik aan het einde van de dag een bronzen medaille mee naar huis nemen.
De rest van de avond wordt relaxed doorgebracht met eten, beetje hangen en een beetje lezen. Prima leven zo!

Totaal loopkilometers deze week: 30 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 687 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!