Training

Sports diary #28 2023

Ik heb her weer voor elkaar hoor… mezelf blesseren vlak voor een actieve vakantie! Met nog een paar pittige werkweken  voor de boeg, terwijl ik niet normaal kan zitten én niet kunnen sporten, maken me er niet bepaald vrolijker op…

Zondag
Man, man, ik lijk wel bejaard! Mijn goede voornemen voor een lange duurloop kan ik wel vergeten. Maar ik moet en zal naar buiten. Ik heb dit jaar noodgedwongen al genoeg binnen gezeten. Op naar het bos dus. Daar loop ik een wandeling van bijna 5 kilometer. En wonder boven wonder gaat dat eigenlijk best goed!

De middag bracht ik door op de bank met de Tour de France. Dat is mijn enige geluk met deze maffe blessure: als ik niets kan, kan ik in ieder geval de Tour nog volgen.
Meteen een disclaimer voor de headerfoto: die is van een training een tijdje terug… Aangezien er deze week niets leuks gefotografeerd werd.

Maandag
Hoe ga ik deze week doorkomen? Zitten is gewoon pijnlijk en aangezien ik zittend werk doe ben ik niet bepaald blij… Ook mijn hardloopplannen kan ik even aan de kant zetten en daar baal ik gruwelijk van. Gelukkig kan ik wel wandelen en dat geeft zelfs verlichting. Oftewel: de komende dagen maar flink in beweging blijven.

Dinsdag
Mijn kantoordag sla ik deze week over. Ik moet zitten afwisselen met staan, wandelen en zelfs liggen. Dat zie ik mezelf op kantoor niet doen. En om de dag maar goed te starten, wandel ik richting Maarsbergen om verf voor de voor- en achterdeur te halen. Pa gaat de deuren deze week onder handen nemen. Mijn huis lijkt nu even tijdelijk op een kraakpand.

Woensdag
Door de berg werk kom ik vandaag nauwelijks aan wandelen toe. Even boodschappen doen in de lunchpauze en aan het einde van de dag nog even een pakketje ophalen. Superblij dat ie boven water is, want de track & trace vanuit Portugal werkte niet, waardoor het leek dat het nog op het depot lag.
Omdat ik geen hele dag op mijn kont kan zitten heb ik ook besloten om de uren voor deze week meer over de week te spreiden, zodat ik na vandaag nog geen weekend heb. Na ja, ik kan morgen toch niets ondernemen wat ik van plan was.

Donderdag
De laatste werkzaamheden voor deze week worden afgerond en ik heb weekend! Ondertussen wissel ik het werk af met proberen mijn nieuwe beauties op de foto te zetten in een stralend zonnetje en kan ik vervolgens de Tour weer lekker volgen. Ondertussen word mijn rug wat beweeglijker en heb ik wat minder pijn.

Vrijdag
Rehabtraining bij Huub. Aangezien we geen idee hebben wat er is gebeurd en waar ik nu precies last van heb, word ik eerst aan wat pdtr onderworpen en komen er wat storingen naar boven. Daarnaast een berg aan oefeningen die op het eerste oog niets voor lijken te stellen, maar zo ongelooflijk veel kracht, focus en inspanning kosten, dat ik na de training (en de rest van de dag) helemaal kapot ben.

Zaterdag
En de volgende rehabtraining. De behandeling en oefeningen van gisteren hebben voor behoorlijk wat spierpijn en reactie in de bipsrug gezorgd en vandaag wordt daar nog een schep bovenop gedaan. Ik sta even te kijken dat de prowler van stal wordt gehaald en ik er doodleuk 100 kilo op moet gooien. Ik keek nog meer verbaasd toen Huub daar ook nog op ging zitten! Ok, dit waren dus geen sprints, maar wel een flinke activatie!

In de middag heb ik nog een uitdagende klus te klaren met een collega. De jaarlijkse brandkranen controle. Ik kan alleen niet bukken of iets optillen, dus ik ben vandaag de adminstratietroela en hou in de tablet bij welke kranen we gecheckt hebben en of er nog bijzonderheden te melden zijn. We krijgen onze wijk niet helemaal af, dus maandag gaan we verder.
Om niet gillend gek te worden thuis, spendeer ik de avond gezellig bij Alwin om weer eens lekker bij te kletsen. En omdat stilzitten niet fijn is, doen we dat met de nodige wandelmeters.

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 336 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!