Training

Sports diary #29 2019

Mijn eerste grote doel van dit jaar is bereikt! Mijn Spartan WK kwalificatie is in the pocket! En dan plak je er meteen een mooie Stadion Race aan vast. Mijn eerste Spartan Race in Nederland!

Zondag
Wauw, na de 3e plek gisteren op de Super en de 1e plek overall op de UK & Ireland serie kan mijn weekend al niet meer kapot! Voor de Sprint van vandaag dan ook totaal geen verwachtingen. Met het EK nog flink in het systeem vliegt de hartslag bij het zien van vals plat al de lucht in… En dit parcours kent toch aardig wat klimwerk, van dat valse gedoe. Niet steil de lucht heen, nee glooiend, zoals de UK dat kent…
En dan eindig je ergens in de middenmoot van alle Age Group deelnemers, heb je dames voor je lopen die anders altijd ergens achter je finishen en voelt het winnen van die bronzen medaille eigenlijk niet als helemaal terecht… Want serieus, ook na de Sprint stond ik weer op het podium en dat scheelde maar 3/100 van een seconde met de nummer 2! Domme troel die ik ben… Dat krijg je er van als je onderweg uitgebreid staat te knuffelen met vrijwilligers die je altijd keihard aanmoedigen… Lesson learned: elke honderdste van een seconde telt!

Maandag
Tijd om in te pakken en Marston Lodge met jacuzzi achter ons te laten op deze #MedalMonday.
Aangezien onze vlucht pas in de avonduren ging hadden we nog de tijd om Manchester te bezoeken. Deze universiteitsstad is toch wel een bijzondere. Niet minder door de geweldig ingerichte Harry Potter winkel én een fragment van Felix (Wizards Unite alert)!
Goeie vlucht, door de paps van Kelly opgehaald en rond middernacht thuis. Het was me het weekendje weer wel! 

Dinsdag
Wasdag! Alles de wasmachine in. Want geen idee wat er in die trenches zat, maar schoon water was het niet…
s Middags eens iets totáál anders: met pa en ma eendje rijden! Een cadeautje voor Vaderdag. Van Bunnik via Cothen kersen eten, naar de Blauwe Kamer en terug over de Heuvelrug naar Bunnik. Gelukkig was het weer perfect voor dit toertje!

Woensdag
Druk druk druk, veel voorbereiden voor het komende weekend. Dit gaat een topweekend worden! Betekent alleen wel dat ik mijn werkzaamheden even goed moet plannen.

Donderdag
Pet 1 voor dit weekend: vrijwilliger. Dit weekend staat Spartan Stadion Amsterdam op de planning en zoals bij alle Nederlandse edities werk ik en ben verantwoordelijk voor communicatie/social media. Samen met Dayen plaatste ik vandaag de hekken om het grasveld in de Johan Cruijff ArenA, mochten we een bezoekje brengen aan de kleedkamers en jacuzzi en raakten we heel, heel stiekem het gras aan!
De dag vloog voorbij, genoten van de atmosfeer en het ziet er naar uit dat het een zwaar parcours gaat worden…

Vrijdag
In de ochtend had ik training bij Huub, waar we het rustig aan deden met deficit deadlifts en wat bovenlijf. Nog niet duidelijk of ik morgen namelijk de Stadion race zelf mee loop…
Daarna door naar Amsterdam waar de vorderingen duidelijk zichtbaar zijn. Vrijwilligers zijn druk met de banners, het parcours is uitgezet, de muziek wordt getest, er is een heuse tunnel of terror en ik bereid mijn dingen voor op het kantoor met recht voor mijn neus de slippery wall. 
Aan het einde van de dag topnieuws! Ik start de race in Age Group!

Zaterdag
Wat. Een. Dag! Zulke dagen kunnen  me niet lang genoeg duren. Helaas ging de tijd veel te snel. De ochtend startte al vroeg en nadat de elite gestart was en we dit vast hadden gelegd moest ik me snel klaar maken voor mijn eigen race. Aangezien ik de hele ochtend al aan het rennen was, had ik geen verdere warming up nodig. Dit was niet alleen mijn eerste Stadion, het was ook mijn eerste Spartan deelname op Nederlandse bodem! En wat een gave, totaal andere race dan anders, was het. Meer fotos in mijn facebookalbum!

Zigzaggend door de Johan Cruijff ArenA, trap op, af, op en weer af, obstakels tussendoor om vervolgens te finishen en direct bij te schieten bij de shirt uitgifte om daarna weer snel de media rol op me te nemen. 
Na de race werd er nog het nodige kantoorwerk verricht en aan het einde van de dag ging ik moe maar voldaan naar huis. 

Totaal loop kilometers deze weken: 14 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 579 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!