Training

Sports diary #29 2021

Eindelijk de rust terug in mijn kop en in mijn lijf. Ik ben weer wat uitgeruster en energieker. En dat is te merken aan de kilometers ook!

Zondag
De week startte ik eindelijk, sinds weken, weer goed met een looptraining. Omdat het warm was wilde ik vroeg gaan lopen. Daar kwam uiteraard weer geen bal van terecht. Maar ik was wel blij dat ik eindelijk weer iets van energie terug begin te krijgen.
Van een lazy Sunday kwam verder niet heel veel terecht. Last minute besloten we aan te sluiten bij mijn nichtje die een boomgaarconcert gaf in country stijl met haar band Chickadee Music! Heerlijke muziek, heerlijke middag met veel gezelligheid.
En ach, als je toch aan de run bent, dan ga je nog even mee naar de gym. Voor het eerst sinds heeeele lange tijd eens de focus gelegd op biceps/tripces en wat oefeningen om de rug te mobiliseren, zodat ik (hoop ik) snel van een elleboogkwaaltje af ben.

Maandag
Ook al is de vakantie in het land officieel begonnen, ik ben razend druk. Vooral met artikelen schrijven voor de wandelbond, waarvoor ik nog een paar hele leuke interviews afneem.

Dinsdag
Ik ga mijn loopritme weer oppakken, dus dinsdag gaan de loopschoenen weer aan. Dit keer voor een lekker duurloopje van 16 kilometer. Ik mis de lange tochten door mijn achtertuin. Dus vandaag maak ik een rondje door Den Treek en dat gaat eigenlijk boven verwachting lekker. Het ijsje na afloop was ook lekker!

Woensdag
Vandaag kon ik een heleboel taken van mijn to do lijstje afstrepen. Nog even en ik ben vrij en dan is het wel zo fijn om helemaal bij te zijn. Vandaag dus even geen sport, maar tikken achter de laptop.
Voor het eerst sinds tijden ook woensdagavond vrij! Dus…ik heb een Jan van Haasteren puzzel van zolder gehaald!

Donderdag
De hele dag geen werk! Wat een vrijheid! Dus ik trok mijn loopschoenen aan om te zien waar mijn benen me heen zouden brengen. Lusje werd aan lusje geknoopt want ik was op sommige plekken al lang niet geweest. En zo stopte ik na 23 kilometer mijn horloge…. voor de ijssalon! Al had ik onderweg ook nog even een pitstop ingelast omdat ik door mijn water heen was en zin had in een raketje. Een heerlijke tocht en wat is het toch groen buiten! Ook superleuk om eindelijk eens de piramide op te kunnen dus ik kon ook nog even van een mooi uitzicht genieten.

Vrijdag
Vandaag de laatste training van deze cycle, dus hoog in gewicht maar minder reps. En eigenlijk verbaasde het gemak van de deadlifts me na de 23 km van gisteren! Al vielen de onderbeenoefeningen en split squats me retezwaar…

De dag eindigde alleen minder fijn… Een forever afscheid van iemand die ik mijn leven lang ken. Toch vreemd op zon verdrietig moment te kunnen lachen en de gezelligheid van mensen te voelen, terwijl de coronamaatregelen toch zon bizarre afstand creëren op een moment dat je dat niet wil.

Zaterdag
Meer van dit soort dagen please! Na een heftige avond gisteren vond ik het maar wat fijn om vandaag lieve mensen om me heen te hebben. Ook al voelde ik het niet, ik had toch een erg goede training.
Na afloop met Sofie mee om vervolgens de verjaardag van Marieke te vieren met Kelly. Gezellig ijs scoren, gin tonic drinken en door naar een heerlijk eettentje voor een goede maaltijd!

Totaal loop kilometers deze week: 50 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 809 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!