Training

Sports diary #29 2022

Wat een fantastisch raceweekend! Maar ik moest er wel even van bijkomen. Daarbij was het deze week ook gewoon warm, was ik druk met werk en had ik even wat minder zin om te trainen. Maar dat mag wel na zo’n weekend.

Zondag
Na de topdag gisteren kon niets me nog wat doen. Aangezien ik voor de series niet goed stond en mezelf niet kapot wilde lopen had ik al besloten om de Super Honor te gaan lopen, nadat ik de Age group gefinisht had. Daar nog een Sprint Honor bij en mijn dag was goed gevuld! Helaas ging niet alles goed bij de registratie, waardoor ik de weinige tijd tussendoor veel stond te wachten, maar de races liep ik heerlijk ontspannen.
De beide Supers in nagenoeg dezelfde tijd, waarbij ik de tweede Super veel fijner van start ging, maar door mijn schoenen toch last kreeg van de Achilles. De Sprint was een verhaal apart. Met mijn 3e paar schoenen aan totaal geen last van de Achilles, blusbroek aan en gaan! Doordat het een beetje bewolkt was, was de temperatuur nog aardig te doen. Het plan was om de Sprint te wandelen, maar de downhills kon ik toch een lekker dribbeltje inzetten. De obstakels gingen op eentje na, foutloos. De monkeybars kreeg ik even hulp omdat ik in de Super eerder mijn hand geript had toen ik me liep uit te sloven op de ringen. Maar zelfs de speer zat er in!
Wat een dag! Drie races gelopen en een berg medailles rijker. Eindelijk kon ik me weer bij de Nederlands/Belgische meute aansluiten, want het enige nadeel: ik liep deze afstanden nu alleen. De dag werd afgesloten met iets wat ik heel graag eet als ik in de UK ben: curry!
Maandag
En toen zat het er al weer op. Na ’s ochtends snel de boel ingepakt te hebben reden we eerst nog even langs ons favoriete koffiezaakje voor een koffie met dit keer rockyroad, voordat we koers naar de trein zetten.
Ik was blij dat we ongeveer de hele dag in de airco hebben kunnen zitten, want een buitentemperatuur van 40 graden is gewoon niet grappig meer! Helaas stonden we voor de trein 1,5 uur te wachten voordat we eindelijk konden vertrekken. Verder ging de terugreis voorspoedig en kwam ik uitgeput thuis om meteen door te rollen mijn bed in.

Dinsdag
Ik weet niet of dit de slimste keuze was, maar vandaag had ik een kantoordag. Helaas hebben we daar geen airco of klimaatsysteem, dus het was een hele warme dag op kantoor. Alleen mijn handen bewogen. Op tijd hield ik het dan ook gezien. Mijn hersenen waren gesmolten. Lekker richting naar mijn ouders om daar de hottub in te duiken.

Woensdag
De hersenen waren vandaag nog steeds oververhit. Echt onwijs veel kwam er niet uit mijn handen. Althans, niet wat ik allemaal wilde. Al had dat met name te maken met problemen in de backend waar ik geen invloed op had en op werkzaamheden waar ik op wacht, waarvoor ik afhankelijk van anderen.

De avond was een brandweeravondje. Met een paar collega’s controleerde ik mijn wijkje brandkranen. Zo checken we of ze goed zichtbaar en toegankelijk zijn en of ze ook bruikbaar zijn. Zo niet dan maakten we de putten schoon. Na afloop een welverdiend ijsje!
Donderdag
Het laatste dagje werken van deze week. Ook al is het vakantieperiode, ik kan niet echt zeggen dat ik het rustiger heb… Van hardlopen kwam dan ook niets terecht vandaag. Wat ik stiekem niet heel erg vond, want het regende de hele dag pijpenstelen. Dus stond lekker de Tour de France de hele middag op.

Vrijdag
Heerlijk de vrijdag starten met krachttraining. Weer een nieuwe cycle, dus de gewichten zijn easy laag. Maar ik krijg er een extra opdracht bij: don’t crush the eggs! Oftewel, de barbell zo zachtjes neerleggen, dat je het niet hoort. Tart de zwaartekracht!

 

Na de training was het tijd voor…. ijs! Hoe raad je het… Vandaag eens op een ander plekje, in Breda nog wel, want via instagram leer je de leukste mensen kennen! En goed ijs.

Zaterdag
Een lekkere start van de dag. Want de wekker stond eens wat minder vroeg voor de training. Vandaag stonden er squats op het programma en de ‘do not crush the eggs’ werd vrolijk voortgezet.

De middag werd voor de tv doorgebracht met de tijdrit van de Tour de France, na welke het definitieve klassement is vast komen te staan. Mooie middag!

Totaal loopkilometers deze week: 25 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 712 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!