Training

Sports diary #3 2020

En toen was ik ineens 40. Nou ja, niet in eens, maar de tijd is wel voorbij gevlogen! Laat het leven maar beginnen, ik ben er klaar voor!

Zondag
Tussen de buien door. Maar ik kreeg het voor elkaar er vandaag een rondje hardlopen in te squeezen. Dat was niet nog even ‘spannend’ of dat zou lukken, want het nieuwe trainingsprogramma leidt wel tot wat meer spierpijn. Gisteravond kon ik nauwelijks de bank af komen, maar vanochtend viel het me behoorlijk mee! Even een rondje lekker de benen rustig loslopen dus.
Maandag
Ik ben zo blij dat hier tussen de middag even lekker gewandeld wordt op kantoor. Aangezien het kantoor zich aan de rand van Vreeswijk bevindt, gaat ons rondje altijd om de oude haven heen. Een leuk rondje om te lopen en gezellig zo met alle collega’s. Iedere dag leer ik ze weer wat meer kennen.
Dinsdag
Ik had zo gehoopt vandaag na het werk een droog rondje te kunnen hardlopen, maar ik had mooi pech. Ik reed voor de files uit vanuit Den Haag, dus was lekker op tijd thuis. Maar onderweg pakten zich donkere wolken samen en toen ik thuis kwam brak de pleures los. Lekker dan. Ik had zo geen zin om in de regen te gaan lopen… Een blik op de weersverwachting liet zien dat het woensdagochtend wel droog zou zijn. Dan maar even de training doorschuiven. Zo had ik wel een lekkere relaxte middag/avond.
Woensdag
Eén dag in de week zit ik op kantoor bij de KNVB, in het innovatiecentrum. Lekker dichtbij en nauwelijks reistijd, dus kan ik op deze dag ook een rondje hardlopen plannen. Aangezien het vanmiddag kakweer zou worden en het vanochtend droog was, stond ik al voor zonsopkomst klaar in mijn hardloopkloffie. Ik moet wel even wennen aan dit vroege tijdstip, maar de mooie zonsopkomst was het meer dan waard.
Als het de komende weken weer langer licht wordt en het weer mee zit ga ik lopend vanuit het werk naar huis. Dit waren overigens mijn laatste kilometers in mijn 30-er jaren… Vanaf morgen ga ik een nieuwe age group in.
Overigens heeft zon vroeg rondje hardlopen wel het gevolg dat ik de rest van de dag lekker actief en fit ben.
Donderdag
It’s my birthdayday!! The big 4-0! En voor het eerst sinds jaren had ik er echt goede zin in om het te vieren. Al werd er vandaag nog niet veel gevierd, want ik was gewoon aan het werk.
Eerst de taarten opgehaald bij de bakker, vervolgens twee stukken taart naar binnen geschoven met de koffie, gevolgd door een pizza ’s avonds met mijn ouders. Aan calorieën vandaag geen gebrek…Bij Slot Zeist vond een lichtshow plaats, dus daar zijn we na de pizza nog even heen gegaan. Op zich mooi, maar wel erg klein. We waren er zo doorheen.
Ondertussen stroomden de felicitaties binnen via social media en de brievenbus met onder andere een superleuke verrassing van Mint15 sieraden.
Vrijdag
Vanochtend stond weer een training bij Huub op het programma. Weer een stapje zwaarder in de snatch grip en Romanian deadlifts. Hoeveel moeite ik er de vorige weken nog mee had, het leek nu wel soepeler te gaan. De spierpijn bleef in ieder geval uit.

Na de training ging ik richting Sofie, die me weer verwende met een lunch en… bonbons van Friandries, aaaaahh! Vervolgens even de stad in om versieringen te shoppen en nog een koffietje te doen.

Zaterdag
Bijna viel mijn plannetje in het water. De voorspellingen waren gister nog perfect, maar onderweg naar Breda had ik de ene stortbui na de ander. En om nou te gaan hardlopen in de stromende regen vlak voor de krachttraining zag ik echt niet zitten. Maar de lucht klaarde op en ik liep een droog rondje om vervolgens mezelf weer in de squats te vouwen. En met een stuk minder spierpijn dan vorige week ging alles ook wel wat soepeler.
En dan… mijn feestje! Ik had een zaaltje bij Mon-Chouette gehuurd want dit 40-jarige jubileum wilde ik wel wat grootser vieren. Een super gezellige avond met familie en vrienden, met muziek van DJ Bakplaat, veel te weinig tijd om iedereen uitgebreid te spreken, en uiteraard weer taart… Na dit weekend moet ik echt op rantsoen voordat ik niet meer in mijn broeken pas…
Totaal loop kilometers deze week: 20 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 43 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!