Training

Sports diary #30 2019

Records werden deze week gebroken. Niet bij mij, maar temperaturen als deze week zijn nooit eerder gemeten met uitschieters boven de 40 graden. Behoorlijk goed excuus om deze week even goed rustig aan te doen…

Zondag
Omdat ik gisteren niet kon trainen bij Huub, was de training naar vandaag verschoven. En alsof ik gisteren nog niet genoeg benenwerk had gedaan met a; die trappen, kreeg ik vandaag een combi van front squats, low bar squats hold en Bulgarian split squats te verduren…

Maandag
De race zit er op, maar mijn werk nog niet. Vandaag dus lekker druk met foto’s uitzoeken en de race herbeleven. Wat een geweldig feestje hebben we kunnen vieren in de Johan Cruijff ArenA. Een Stadion Race is anders dan de reguliere Spartan Races, maar wat was het geweldig!

Dinsdag
Wat een hitte. En het wordt deze week alleen maar heter en heter. Alsof ik terug ben in de Dolomieten. Met één groot verschil: ik HOEF nu niet te racen. Sterker nog… Ik kies er voor om deze week heel weinig te doen. Ik merkte tijdens de Stadion Race dat mijn lichaam nog volop aan het herstellen is van het EK, dus het lijkt me zeer onverstandig om met deze hitte dan weer een inspanning te vragen van mijn lijf. Dan maar even een week weinig training.
En dat voelt overigens wel even shit… vandaag mijn officiële bericht binnen gekregen dat ik voor het Spartan World Championship ben gekwalificeerd, dus meteen mijn startbewijs veilig gesteld. Tja en dan wil ik trainen ook…

Woensdag
Ik moest en zou toch iets doen van sport deze week. Dus deed ik iets wat ik maar zelden, beter gezegd nooit, doe… Heel vroeg hardlopen! Om 7.30 uur rende ik al mijn rondje en het was nog heerlijk qua temperatuur.
Dat zou wel snel veranderen, maar met deze kilometers in de benen kon ik de rest van de dag chillen. Binnenshuis.

Donderdag
Djeez wat een hitte. Ik sloot me vandaag dan ook weer op binnenshuis. Hoe bizar is het als het binnen 31 graden is en dat nog koel aanvoelt in vergelijking met de buitentemperatuur! Gek genoeg slaap ik met deze hitte nog prima. Al lig ik wel pas na 1 uur ’s nachts in bed.

Vrijdag
Deze dag liep finaal in de soep. Onderweg naar Breda kwam ik voor de Merwedebrug in een file terecht omdat de brug door de brandweer gekoeld moest worden. Hierdoor liep ik zo’n vertraging op dat ik de training bij Huub onmogelijk nog kon halen. Ik had nog de mogelijkheid om om te keren. Onverrichter zaken terug naar huis. Schijtzooi.
Dan maar kersen halen op de terugweg en naar mijn ouders die sinds deze week een bad in de tuin hebben staan. Afkoelen!

Zaterdag
Vandaag lukte het me wel om in Breda te komen. En al was het warm, de training ging best prima! Al had ik met het benchen aardig moeite om het juiste gewicht te berekenen en kwam ik halverwege mijn sets achter dat ik veel zwaarder zat dan ik dacht… Kneus.
Vervolgens reed ik door naar Biezenmortel, waar mijn ouders op de camping staan om een weekendje te chillen. Jammer genoeg was het weer een stuk slechter regen) en stonk het op de camping behoorlijk door de naast gelegen varkensboerderij… Toch voelt zo’n weekendje op de camping echt als vakantie.

Totaal loop kilometers deze weken: 10 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 589 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!