Training

Sports diary #30 2022

Van snikhete dagen tot fikse regenbuien. Deze week was behoorlijk wisselvallig, waardoor er heel wat plannen in het water vielen. Van de regen in de zweetdrup met een vleugje migraine.

Zondag
Vandaag weer zo’n hete dag. Het plan was om vandaag met de sup het water op te gaan, maar mijn buddy meldde gisteren helaas dat ze corona had. En dan heb ik geen plan in mijn hoofd. Het idee om van A naar B te varen kon niet alleen, dus bedacht ik me zondagochtend waar ik zin in had. Hardlopen. Ok, maar het is warm, dus dat is een stom idee. Maar vorig weekend in de UK was het warmer, dus het kan best… De schoenen gaan aan en aan mijn lijf te voelen wordt het een rondje van 10 kilometer. Tot ik bij een ander loopje kom, en nog een loopje er aan plak, en bedenk dat als ik naar Bergzicht loop ik daar wat kan drinken, en de heide staat al in bloei, dus dat moet ik ook zien…. Twintig kilometer later sta ik doorweekt van het zweet bij de ijssalon. Goed plan! Genoten!

Maandag
Ik heb al heel wat dagen een wat sluimerende hoofdpijn en besluit dat ik mijn vrije donderdag omwissel met vandaag, zodat ik vandaag even kan chillen en niet naar een beeldscherm hoef te staren. Mijn plannetje om vandaag de sup te water te laten loopt ook weer in de soep, want het waait veel te hard en er hangt onweer in de lucht. Ik zie mezelf bij een overstap al met sup en al door de lucht vliegen.
Aan het einde van de dag is het open getrokken en maak ik maar een wandeling als last resort om toch wat te bewegen vandaag.

Dinsdag
Kantoordag! Niet mijn meest productieve werkdag, maar wel de gezelligste, omdat ik weer met mijn collega’s kan ouwehoeren. Ik had geen lunch meegenomen. Dat is de beste manier om mezelf tijdens de lunch te dwingen naar de bakker te wandelen voor een lekker broodje. En als je dan toch onderweg bent… kun je maar beter een ijsje halen ook!
Na het werk doe ik weer een zweettraining op de kazerne. Vijf kilometer in bluspak en een standje sneller. Dit keer alleen de laatste kilometer zonder jas. En zo stoom (letterlijk) ik mezelf klaar voor mijn uitdagingen in september!

Woensdag
Ik merk nu wel een beetje dat het vakantie is. Veel collega’s en opdrachtgevers zijn op vakantie en de werkvoorraad droogt langzaam een beetje op. Dat zal waarschijnlijk alleen deze week zijn, want volgende week neem ik weer werk van vakantievierende collega’s over. Dus geniet ik er van dat ik een paar uurtjes eerder kan stoppen vandaag.

Donderdag
Vandaag stonden er wat overleggen op de planning, maar aan het einde van de dag was het tijd om dan eindelijk met mijn sup het water op te gaan. Samen met Manon peddelden we een heen-en-weertje over de Kromme Rijn vanuit Odijk. Eerst stroomopwaarts, wat ons nog een heel gezellige lift aan een bootje opleverde, inclusief biertje. En vervolgens lieten we ons weer afzakken. Na een poke bowl werden ’s avonds de plannen gesmeed voor een paar dagen weg volgende week.

Vrijdag
Deel 2 van ‘not crushing the eggs’. Met 95 kilo toch een duidelijke verbetering ten opzichte van vorige week. De eitjes bleven nagenoeg allemaal heel!

Na de training bracht ik mijn, zeer waarschijnlijk, laatste bezoekje aan de cherry inn. Het kersenseizoen loopt helaas op zijn einde…

Zaterdag
Poe dat was een gebroken nachtje. Om 1.17 ging de pieper voor een brandgerucht op het bedrijventerrein. Daar aangekomen was er een bedrijfsfeest met kampvuur in volle gang. Geen inzet nodig, maar door dit nachtelijke uitstapje sliep ik verder wat onrustig. ’s Ochtends werd ik ook nog eens wakker met hoofdpijn, oftewel: vandaag werd een baaldag… Omdat ik uitsliep was er ook te weinig tijd om de sup het water in te gooien en voelde deze dag als nogal verloren aan.

Totaal loopkilometers deze week: 25 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 737 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!