Training

Sports diary #30 2023

De vakantiemodus is aan! Met veel wandelen, buitenzijn en helaas ook flink wat regen. Maar de trip van de Ardennen naar Fountainbleau is er eentje met vooral veel lachen en lol met Sofie.

Zondag
Het plan van vandaag: naar een groeve in de buurt die ’s zondags opengesteld is voor schatzoekers en daar op jacht gaan naar calciet en fluoriet. Maar helaas.. in tegenstelling tot wat ik van de groeve wist, was het hek gesloten en kon ik er niet in. In plaats daarvan liep ik een ronde om de groeve heen, en dat was toch een verrassend rondje en ik hield het nog droog ook! De weersvoorspelling voor vandaag was namelijk hooguit dramatisch.
Dus na de wandeling zette ik koers naar de grotten van Hotton. Als het dan toch kakweer is buiten, kun je maar beter onder de grond gaan zitten. En de grotten vielen niet tegen! Met de hoogste galerij van Europa behoorlijk indrukwekkend!
Door de regen besloot ik maar terug te gaan richting B&B, spullen inpakken en morgen verder trekken!

Maandag
Partners in crime are reunited! Vandaag kwam Sofie met de trein aan in Namen en reden we samen door naar Fountainbleau. In maart deed ik mee aan een giveaway op instagram van Stripeaway en won een midweek naar BoulderBasecamp voor twee personen! Geen betere reisdag dan eentje met veel regen. Hopelijk valt het de komende week mee met regen, want we willen wel de rotsen op!
Aangekomen kregen we een tent en volgde een clinic buitenklimmen en spotten met crashpad, waarna we het stadje ingingen om wat te eten.

Dinsdag
De wisselvalligheid houdt flink aan. Regen komt deze ochtend met bakken uit de lucht. De hele dag zou het nattig blijven, dus dan is klimmen op de rotsen niet toegestaan.
Gelukkig vinden we hiken ook heel leuk, dus Komoot to the rescue en we vonden een leuke route van 16 kilometer. Die was behoorlijk verrassend, met veel klimmetjes heuveltjes vol boulderrotsen. Over, langs, tussendoor, stiekem waren we toch een beetje aan het boulderen zo! En we hadden mazzel, want meer dan wat gemiezer hebben we niet gehad. Maar hopelijk blijft het droog en kunnen we morgen gaan doen waarvoor we hier zijn.

Woensdag
Yes! Het is een prachtige dag vandaag. Dus met crashpads, overlevingspakket aan eten en drinken en een goed humeur zetten we koers naar één van de vele gebieden waar je hier kunt boulderen. We zijn vroeg en het is nog lekker rustig.
Maar buiten boulderen is een totaal andere sport dan binnen. Gelukkig is er een groep Duitsers met instructeurs aan het klimmen en komen we er achter dat we niet moeilijk vanuit zitpositie hoeven te starten, maar staand. Dat scheelt heel wat onmogelijke (voor ons) passen.
En na wat wennen, prutsen, vloeken en klieren lukt het me dan toch om boven te komen. Zo werken we behoorlijk wat klimmetjes af, terwijl de tijd voorbij vliegt. Ondertussen wordt het drukker en zien we ook andere mensen vanuit Boulderbasecamp. En met wat hulp waag ik mezelf aan een niveautje hoger met een gave traverse.

Donderdag
Weer een wisselvallige dag. Het heeft weer geregend en de boel is nat. Dus starten we de dag met een hike vanuit Fountainbleau. Ook dit was weer een verrassende en afwisselende ronde. En dit keer met de queeste de bak jelly beans leeg te eten en die bak te vullen met verse bramen. Slingerend door de bossen met een picknick op een rots en een ontmoeting met een boshoer (geen grap) stapten we bijna 11 kilometer weg.

Terug op de camping waren de voorspellingen nog steeds wisselvallig. We gooiden de crashpads in de auto en reden richting het stadje terug. Of naar de bouldergym of naar buiten, dat konden we op het laatste moment nog beslissen. En met de regen die op de auto begon te tikken waren we blij dat we niet helemaal naar de andere kant van Fountainbleau gereden waren.

Na een superlekker etentje in het dorp schuiven we aan in de grote tent voor een karaoke avond, maar omdat Daphne knettergoed kan zingen blijft het bij een optreden van haar. Vervolgens worden we nog verrast door Kees en zijn dochter die op doortocht zijn en is het tijd om naar bed te gaan en ons Boulder Basecamp avontuur te beëindigen.

Vrijdag
En terwijl het regent dat het giet pakken we de auto in en zetten we koers terug naar Nederland. Aangezien ik al de gehele vakantie slecht slaap ben ik aardig gaar als we terug in Nederland zijn. Een tussenstop bij de ouders van Sofie met een knuffelsessie met Guusje en een relaxte avond met een superlekkere pizza bij Gusto in Breda en ijs als toet val ik in een diepe coma.

Zaterdag
Eindelijk een goede nacht! Ik had het nodig. En aangezien ik nu in Breda ben, hoef ik niet vroeg mijn bed uit voor de training bij Huub. Eens een andere indeling van de training, want we starten met een killing bilactivatie, die voor mijn blessure heel goed is. Daarna squats, die wonder boven wonder echt knettergoed gaan (en pijnvrij), gevolgd door splitsquats en een kettlebellswing protocolletje. Dat wordt spierpijn.
Thuisgekomen ben ik de rest van de dag bezig met de bende van de afgelopen week wassen en opruimen, voordat ik op de bank neerplof om te chillen met die billen. Die ik al heel erg voel…

Totaal loopkilometers deze week: 0 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 336 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!