Training

Sports diary #31 2019

De temperatuur is deze week een stuk fijner dus werd er weer wat meer getraind en had ik een paar hele leuke afspraken met vrienden. Van mij mag de zomer nog heel lang duren.

Zondag
Het leukste van op een andere plek zijn is om de omgeving al hardlopend te verkennen. Vanaf de camping was het maar een kilometer lopen naar het gebied van de Loonse en Drunense Duinen. Nu had ik via Google Maps een route weten te plannen,  maar die hield er geen rekening mee dat MTB paden verboden zijn voor voetgangers. Dat werd dus ter plekke zoeken naar wel toegankelijke paden en daardoor was ik meer aan het spoorzoeken dan aan het hardlopen. Maar genieten was het wel! Eindelijk merk ik ook dat het EK langzaam maar zeker uit mijn lijf aan het verdwijnen is. Dan kan ik eindelijk de omvang weer wat opschroeven.
’s Middags brachten we een bezoek aan La Trappe, waar we genoten van een mooie biertje op deze bijzondere kloosterlocatie.

Maandag
Na het ontbijt op de camping reed ik terug naar huis. Werk te doen, want de kwartaalaangifte moet nog de deur uit. Dat was even een middagje aanpoten met niet de leukste bezigheid die je kunt bedenken.

Dinsdag
Een onverwachts tripje naar Breda vandaag waar ik met Sofie, Wendy en Arno een bezoek bracht aan Palm Parkies. Bepakt en bezakt met een uitgebreide picknick wandelden we naar het park waar het eerst nog rustig was, maar al snel zat  het hele park vol! Supergezellige en relaxte avond! Met nog een superlekker ijs van om de hoek.

Woensdag
Terug van weg geweest: boulderen! Met die hitte van de afgelopen weken kon ik een bouldersessie wel vergeten maar nu was het weer mogelijk. Al merk ik wel direct dat als je een paar weken/maanden verzaakt, je ook weer bij het begin kan beginnen. Gelukkig hadden Kelly en ik heel veel te bespreken voor onze reis naar Tahoe.

Donderdag
Ik kan soms echt zo’n draaikont zijn! Dan heb ik ’s avonds het voornemen om de volgende dag te gaan hardlopen en de volgende dag is mijn to do list zo lang dat hardlopen er bij inschiet of dat ik totaal geen motivatie heb. Vandaag ook zo’n dag en ik moest mezelf een flinke schop onder de kont geven om te gaan. Uiteindelijk is het dan zo lekker om er even uit te zijn!

Vrijdag
Een grote stap voorwaarts vandaag op mijn deficit deadlifts. Staand op een schijf had ik een paar weken geleden de grootste moeite om in een deadlift positie te komen, maar deze oefening heeft een geweldig goede impact op mijn mobiliteit. Gevolg: vandaag de deficits met 97,5 kilo gedaan. En ze voelden nog gemakkelijk aan ook! Vervolgens schuin bankdrukken met babyweight en pull downs. Ook erg fijn dat je tijdens het benchen zo keihard in de lach schiet dat je gered moet worden omdat de barbell met geen mogelijkheid meer omhoog te krijgen is. Ik kreeg ook nog een nieuwe oefening voor de kiezen: face pulls en mocht met een mini gewichtje nog even de schouders tergen. Toptraining!

s Avonds was het weer tijd voor een spelletjesavond bij vrienden. Ik verloor glansrijk een potje Kolonisten van Catan.

Zaterdag
Wat een fijne groepstraining hadden we.  Allereerst low bar squats gevolg door eens ouderwets met een kettlebell te walking lungen en daarna nog touwtrekken. Ik voelde alleen een instabiliteit in de knieën. Huub zag dat ook bij de lunges, al zat het niet in de knieën maar in mijn linkervoet. Nadat die gereset was voelde alles in eens heel anders aan!
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het WK in Tahoe in volle gang en ben ik een donatie actie gestart. Deze actie loopt nog steeds en donaties zijn dan ook van harte welkom. Maak je nog kans op superleuke prijzen ook van een aantal lieve partners die me op deze manier ondersteunen!

Totaal loop kilometers deze weken: 19 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 608 km

Totaal januari: 79 km
Totaal februari: 96 km
Totaal maart: 88 km
Totaal april: 88 km
Totaal mei: 103 km
Totaal juni: 97 km
Totaal juli 2019: 48 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!