Training

Sports diary #31 2022

Terwijl heel Nederland op vakantie is, besloot ik last minute dat ik er ook wel een paar dagen tussenuit kon. Een mini-vakantie in eigen land om op te laden en te ontdekken.

Zondag
Maar eerst trainen. Deze zondag startte met groepstraining bij Huub. Mijn squatgewicht was flink opgehoogd en dat voelde ik al tijdens de setjes. Dit gaat spierpijn worden! Daarna dumbell presses en cable rows. Maar mijn plannetje om ’s middags nog een rondje hard te lopen kon ik vergeten. De benen zaten helemaal vol. Dag ASR puntjes voor deze week…

Maandag
Het kostte wat moeite om uit bed te komen. De spierpijn was niet te harden! Mijn rondje hardlopen moest nog maar even een dagje doorschuiven. Op kantoor kwam ik ook nauwelijks aan meters toe. Ik werkte me even drie slagen in de rondte, maar creëer daardoor voor mezelf wat ruimte voor de rest van de dagen.
’s Avonds werd de bbq in de fik gestoken, smeulden de speklapjes en vlogen de marshmallows in de rondte.

Dinsdag
Niets fijners dan de werkdag doorbreken met een lunchrun. Alleen liep die een beetje uit de hand… Mijn voeten leidden weer een eigen leventje en mijn hoofd ging daar lekker in mee. Lusje hier, lusje daar. He ik hoor een Chinook, even naar het Treekerveld, o ja, de heide staat ook in bloei, en het is zulk lekker weer, oeps mijn Achilles begint lastig te doen. En zo werd een gepland rondje van 5 kilometer ineens 13 kilometer en plopte, uiteraard, de ijssalon weer voor mijn neus op.
’s Avonds had ik weer eens met Kelly afgesproken voor een avondwandelingetje naar… de ijssalon…. Oeps… Op sommige dagen kun je maar beter goed voor jezelf zorgen.

Woensdag
Naast werk pakte ik vandaag mijn spullen in voor een lang weekendje Drenthe met Manon. Aan het einde van de dag eindelijk in de auto. Op naar Uffelte. We hadden superfijn appartementje met alles er op en er aan. Dichtbij het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. Met een hele waslijst aan ideeën die we deze dagen konden doen werden eerst de plannen voor donderdag geconcretiseerd: suppen!

Donderdag
De temperatuur vandaag vroeg gewoon om die sups op te blazen. Hier en daar wel wat bewolking, maar eigenlijk was dat prima met die hitte. In Belt-Slootdorp gingen we te water voor een tochtje Weerribben. Alleen na een paar kilometer klonk er een geluidje uit het bord van Manon, waardoor het ons toch maar verstandig leek om terug te peddelen. Shit, dat werd dus een kort heen-en-weertje.
Maar we waren nog niet uitgepeddeld. Op naar Gasselterveld, waar eventueel ook sups te huur zijn. We misten door de autorit een bui en kwamen bij het azuurblauwe water aan. Bord weer oppompen om een prachtig rondje rond het meer te peddelen. Uiteindelijk moe maar voldaan weer naar huis.

Vrijdag
Vandaag startten we de dag met een rondje hardlopen vanaf het appartement naar het Holtingerveld. Een superleuk afwisselend rondje met leuke slingerende singletracks en een bezoek aan twee hunebedden. Als je in Drenthe bent mag je die niet missen.
Na een douche en lunch was het op naar Emmen voor een bezoekje Wildlands. Hier wilde ik al langere tijd eens heen. Een bijzondere dierentuin, mooi aangelegd, mwah routing en ijs!

Zaterdag
Nog iets op de bucketlist: trainen bij FamilyFit in Staphorst. Deze in- en outdoor OCR trainingslocatie heeft zo ongeveer alles hangen en staan wat je maar kunt verzinnen. Eén probleem: ik weet dan niet waar te starten en ga als een ongeleid projectiel te keer. Binnen een uur hadden we allebei onze handen aan gort en konden we stoppen.
De middag bracht ik relaxt met een boekje in de tuin door. Eindelijk weer eens de tijd om te lezen.

Totaal loopkilometers deze week: 25 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 762 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!