Training

Sports diary #32 2021

Waar zou ik zijn zonder mijn vrienden? Alleen in Zandvoort! Maar dat lieten ze niet gebeuren, dus had ik een superleuke week vakantie aan het strand.

Zondag
Op naar Zandvoort! De wagen volgeladen alsof ik een maand weg ga! Aangekomen in Zandvoort begint het te plenzen, een warm welkom is me niet gegund…
Gelukkig wacht me in het appartementje een warmer welkom als Melissa zich bij me aansluit! Na ons geïnstalleerd te hebben en boodschappen te hebben gedaan worden slingers letterlijk opgehangen en gaan we uitwaaien op het strand.
Niet moeilijk met die harde wind! Schuilen doen we in de strandtenten met lunch en cocktails. Een betere start van de vakantie is er niet.

Maandag
Vanochtend starten we met een rondje hardlopen. De weersvoorspellingen zijn niet heel erg goed, maar het blijft bij één (wel kneiterharde bui) als we een rondje door de Amsterdamse Waterleidingduinen lopen.
Ik ben hier een keer eerder geweest maar niet in dit gedeelte. Wat een prachtig gebied en wat veel herten! Ik denk dat ik hier de komende week nog wel vaker te vinden ben.
De middag brengen we ‘shoppend’ door in het ‘wervelende’ centrum van Zandvoort… Eerlijk gezegd een sfeerloos dorp met veel te veel toeristen en kledingzaken met een collectie die je de slappe lach bezorgen. Dank je wel Melissa voor de doorpassessie! De gekkigheid werd voortgezet bij beachclub Ubuntu, waar de mussen nog net niet de hapjes van tafel jatten. Maar wat een heerlijk relaxt sfeertje! Een weekje beachclubs afgaan brengt me denk ik wel rust in m’n koppie.

Dinsdag
Weer een lekker sportief begin van de dag. We gaan sporten in een sportschooltje om de hoek. Ik besluit easy weights te deadliften en weer eens ouderwets Romanian deadlifts er achter aan te plakken. Nog even een lekkere push up set er achteraan en we komen tot het grandioze idee om eens te poseren… Iets wat Melissa heel goed kan, maar waar ik duidelijk niet voor in de wieg ben gelegd. Het resultaat: veel hilariteit in de sportschool…

In de middag sluit Sofie bij ons aan en lunchen we heerlijke pita’s bij Kayuca, waar we ook meteen maar voor ons diner ’s avonds reserveerden. Wat een superleuke tent met goede keuken! En cocktails…

Wisseling van de wacht. Melissa ging naar huis en Sofie bleef. Nu had ik een idee. Ik wilde graag een lange wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen maken. En de langste uitgezette route is 30 kilometer. Oftewel het plan voor morgen was meteen gemaakt: we gaan 30 kilometer wandelen!

Woensdag
Spullen gepakt en de dag werd gestart met roze fluffy pancakes in beachclub Kayuca. Met suikerspin! Superlekker, mierzoet, maar een goede bodem voor onze actie van de dag: een wandelingetje door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Van zo’n 3 kilometer. Gewoon omdat het kan.
En omdat we dat een grappig idee vonden. Dus met een volle buik gingen we op weg. Eerst via een lange rechte weg naar het zuiden, zodat we eventueel in de tweede helft van de wandeling de route nog konden inkorten, mochten we geen zin meer hebben. Of blaren op de poten. O die had ik trouwens al, gisteravond liep ik op mijn cowboy laarzen… Maar goed, de kilometers gingen soepeltjes aan ons voorbij en ondertussen telden we de vele herten die we tegen kwamen. Het was bijna onbegonnen werk, maar aan het einde van de dag zaten we op 381 exemplaren, hadden we een heerlijke picknick achter de rug, waren onze neusjes roze gekleurd van de zon en kwamen we voldaan bij de beachclubs aan om met de mazzel van de hele wereld het laatste plekje te confisqueren voor een diner en welverdiende cocktail(s).
Aangezien Sofie morgen voor dag en dauw richting haar werk moet, bracht ik vanavond alleen door. Dat was wel even gek, raar en onwennig. Het laatste waar ik momenteel behoefte aan heb is alleen zijn, terwijl ik het normaal gesproken heerlijk vind om alleen te zijn.

Donderdag
Een dagje me-time. Misschien niet fijn op dit moment, want dan zit ik heel erg in mijn hoofd. Ik moest dus afleiding hebben en hoe kan ik dat beter doen dan (met blaren van dinsdag en stijve benen van gisteren) te gaan shoppen in Haarlem! Al jaren niet geweest, dus ik slenterde lekker door de straten met een hele boodschappenlijst. Verder dan twee shirtjes en een boek kwam ik niet en ik plofte op het terrasje van een koffietentje en verdween in mijn boek. Heerlijk!
Niet te laat terug naar Zandvoort omdat ik een pizzaparty had met Milko, een oude vriend die Zandvoort ademt. Wat een tijd was dat op het circuit! Dat werd dus een avondje gezellig bijkletsen en Sofie sloot na een dag bakken ook weer aan.

Vrijdag
Normaal gesproken train ik vrijdags bij Huub, maar vandaag even niet. Sofie en ik gingen naar een gym aan de andere kant van Zandvoort. Eentje waar we ons direct thuis voelden. Wat een leuke sfeer en onwijs gaaf urban en industrieel ingericht. Ik doe deze week wat onderhoud en vandaag waren het squats.

In de middag werd er geshopt in Zandvoort. Na het debacle met Melissa bij een paar rare tentjes kwam ik tot de ontdekking dat er toch ook echt een paar leuke zaken zaten. Alleen de jurk die ik op het oog had… tja die paste dus niet. Met hulp van Sofie moest ik er uit zien te komen. Gelukkig was er nog wel een ander model, waar ik wel met mijn armen en schouders in paste en voila, Andrea heeft een lange jurk! Tis me toch wat!

Zaterdag
Dat was me het nachtje wel. Allebei nauwelijks een oog dicht gedaan. Iets met een schietpartij om de hoek en een politie helikopter die vervolgens veel te lang boven het appartement hing… Sofie ging voor dag en dauw richting Breda terug en ik sloot de ogen nog even.
Alweer de laatste dag van mijn weekje vakantie. Vandaag kwam Kelly langs en begonnen we de dag met een rondje hardlopen door de Amsterdamse Waterleidingduinen, gevolgd door een lunch, ijs en chillen op het balkon en een heerlijk diner op het strand. Een heerlijk relaxt dage met veel good talks en we maken al weer snode raceplannen. Voor als het weer kan.

Totaal loop kilometers deze week: 25 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 878 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!