Training

Sports diary #32 2022

Het is echt een Hollandse zomer, met ongekend hoge temperaturen. Vanuit Drenthe is het weer back to reality om me weer voor te bereiden op een paar kampeerdagen in Overijssel. En ondertussen vermaak ik me prima in mijn bluspak, op de heide en aan de muur.

Zondag
De laatste dag van een weekendje weg alweer. Direct na het ontbijt gingen we naar het Dwingelderveld voor een rondje hardlopen. Een prachtig gebied, maar wel zo plat als een pannenkoek! En gelukkig waren we vroeg en was het nog niet te warm, want een groot deel van onze route ging dwars over het veld heen.
Na uitgecheckt te hebben reed Manon richting huis, maar ik had nog niet veel zin om uit Drenthe te verdwijnen. Dus reed ik naar Diever om daar over het Drents-Friese Wold te wandelen. De wandeling, genaamd Hunebed, viel alleen enorm tegen. Na een lunch op een terrasje besloot ik daarom nog een andere wandeling (Hoekenbrink) er aan vast te plakken, die wel door het natuurgebied ging. En die was prachtig! Ondanks het heerlijke weer kwam ik maar weinig mensen tegen. Best lekker eigenlijk!
Maandag
Op naar kantoor voor een dagje werken. Het was rustig, want we waren maar met z’n drieën. Tussen de middag maakte ik even een wandelingetje en kwam toch weer eens heel toevallig bij een ijssalon uit…  Die kilometers van gisteren (totaal 25) zaten nog een beetje in de Achilles. Het werd dus een rondje slenteren.

Dinsdag
Er nadert weer een hittegolf, dus als ik deze week nog met bluspak wil trainen, moest dat wel vandaag. Na het werk dus op naar de kazerne voor weer 5 kilometer op de loopband in bluspak. De snelheid weer een stukje hoger, alleen mijn blusjas ging na drie kilometer wel uit. Het was flink warm!

Woensdag
De laatste werkdag van de week al weer. En die was nog even pittig! Omdat een paar collega’s op vakantie zijn, is er wat werk mijn kant opgekomen, naast de reguliere werkzaamheden. En als je de systemen niet goed kent, kost dat gewoon wat extra tijd. Niet erg, maar wel blij dat deze werkweek klaar is! Dus het weekend werd ingeluid met een gezellig etentje met Alwin.

Donderdag
Een beetje een onrustige nacht achter de rug, dus ik start rustig op voor ik mijn rondje hard ga lopen. Ik besluit om eens een andere hoek in te duiken en pak daarvoor de auto. Anders wordt het een iets te lange aanlooproute, zeker met deze temperaturen. Ik heb het blauwe en rode rondje door Heidestein aan elkaar geknoopt. De heide is hier prachtig en de rondjes superafwisselend en mooi. Ik doe er door de hitte wat langer over dan gepland en als er nog een opdrachtje van de brandweer in de avond tussenkomt, moet ik mijn supplannen even parkeren.

’s Avonds dus op naar de kazerne, want we gaan op de Leusderheide een drooggevallen ven vullen voor de beestjes. Met de bronpomp hotsen we over de tankbanen, gooien het ven vol, maar helaas zien we geen dieren naderen om te komen drinken. Toch blij dat we dit hebben kunnen doen!


Vrijdag
Hoogste tijd om vandaag weer de eitjes heel te laten! Het gewicht weer een stukje omhoog en met die hitte gutste het zweet van mijn rug en had ik er best moeite mee! Vervolgens nog bench press en pull ups en de training was weer compleet.
De middag bracht ik gezellig door bij een vriendin, waar ik op de terugweg altijd langsrijd. De tijd ging veel te snel, weer een dag voorbij!

Zaterdag
Ook vandaag weer een vroege training, al nam de temperatuur snel toe. We begonnen met squats, ik met hetzelfde gewicht als vorige week, waar ik eigenlijk wel blij mee was. Vorige week hield ik er verschrikkelijke spierpijn aan over, maar de squats gingen vandaag veel beter. Ik bereikte meer diepte en had er lang niet zoveel moeite mee als vorige week. De training werd afgesloten met dumbell presses en rows. De armen even lekker flink mangelen.
En daar was ik vervolgens nog niet klaar mee. Samen met Ankie had ik het geniale idee om met 35 graden te gaan boulderen. Het ging niet eens zo slecht, ook al heb ik in tijden niet geboulderd. En aangezien het zulk lekker weer was en we in de schaduw met een windje konden zitten, hielden we het nog wel een paar uurtjes vol op het terras!

Totaal loopkilometers deze week: 28 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 790 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!