Training

Sports diary #32 2023

En zo krijg het leven een onverwachtse wending en is mantelzorg aan de orde van de dag. Wetend dat het eindig is, is het een onzekere tijd.

Zondag
Zo gaat de pieper wekenlang niet, en zo twee keer op een avond. Eerst worden we opgepiept voor een stikstoflek. Hiervoor moet de monteur langskomen, terwijl de stikstof gecontroleerd weglekt. Terwijl ik thuis nog een poging doe een film te kijken gaat de pieper weer voor een melding brand bij onze buren. Gelukkig niets aan de hand, maar voor de zekerheid gaan we wel even langs. 

Maandag
Na de harde deadlines van vorige week voelt deze week al een stukje rustiger. Ik heb een lekker werkdagje en kan aardig wat afvingen van de to do lijst. Ik heb zelfs tijd om een rondje te gaan hardlopen. Terwijl ik een paar reetjes sta te bekijken, krijg ik alleen een naar telefoontje. Op dat moment kunnen we nog niet bedenken in wat voor rollercoaster we terecht gaan komen.

Het moet niet gekker worden! Gaat de pieper weer! En dit keer voor een brand op de camping, die al snel wordt opgeschaald naar middelbrand. Aangekomen staat een schuur in lichterlaaie, die niet meer te redden is. Maar met de inzet van meerdere wagens kan voorkomen worden dat het vuur overslaat. Dan is de vele regen van de afgelopen dagen toch een voordeel geweest. Maar door deze inzet heb ik geen tijd gehad om te eten. Gelukkig is er vanuit de VRU logistiek geregeld en eten we ter plaatse een broodje.
Dinsdag
Ik was er niet echt bij vandaag met mijn hoofd. Dat telefoontje gisteren betrof een spoedopname van familie in het ziekenhuis. Ik werkte vandaag op kantoor en na het werk ben ik richting het ziekenhuis gegaan, waar ik de rest van de avond bleef. Van slecht nieuws gesprek naar waken en verslagen naar huis. Hoe gaat dit lopen?

Woensdag
Pfff… ik was blij dat ik deze week niet de werkdruk had van vorige week! Ik kreeg mijn werk wel af, maar had er wel moeite mee en zat vandaag weer in het ziekenhuis. Vervolgens de spullen ingepakt, want met het goede weer van de komende dagen was ik sowieso al van plan naar de camping te gaan waar mijn ouders staan, maar nu helemaal. Geen zin om alleen thuis te zitten.

Donderdag
De dag startte met een training bij Huub, die verrassend genoeg beter ging dan ik eigenlijk had verwacht. Vervolgens reed ik naar huis voor een snelle lunch en weer door naar het ziekenhuis. De situatie lijkt zich iets te verbeteren, maar is nog steeds zeer ernstig. 
Na een pittige middag reed ik achter mijn ouders aan richting de camping, waar ik zou gaan proberen een beetje ontspanning te vinden. Het was in ieder geval lekker weer, de tent was zo opgezet en als diner at ik mijn eerste normale maaltijd van deze week… Het normaal eten is er deze week een beetje bij aan het inschieten.

Vrijdag
Een beetje vakantie vieren dus de loopschoenen werden aangetrokken voor een mooi rondje door de omgeving. Ik liep het klompenpad Vosbergenpad, die ik een paar jaar geleden al een keer had gelopen. Maar of het door de stress van de afgelopen week komt of niet: ik was me toch een partij benauwd vandaag! Het werd een tocht van afwisselend hardlopen en wandelen en dat hardlopen ging op een tempo waar ik enorm van schrok. Vooral omdat ik liep te hijgen als een oud paard… De route was afwisselend maar jammer gevoeg was een groot deel van de heide hartstikke dood in plaats van mooi paars. Ik sneed de route op het einde iets af, maakte een stop bij de ijssalon in Heerde en picknickte met broodjes in het park voor ik terug naar de camping liep.
De rest van de dag werd relaxt op de camping doorgebracht met mijn oom en tante op visite. Even rust aan het hoofd en de lekkere buitenlucht.

Zaterdag
De dag begon met heel veel regen, wat leidde tot een zwembad in mijn tentje. Mijn luchtbed kwam er nog niet niet uitdrijven. Ik was van plan vandaag een dagje naar Deventer te gaan, maar dat stelde ik even uit tot het droog was. De middag kon ik lekker door het Hanzestadje slenteren.
Gedroeg me als een toerist en nam het pontje naar het centrum en bezocht de Hanze Experience, had een stop bij de Deventer koekwinkel, bezocht drie edelstenenwinkels (maar kocht niets), kocht wel een boek in een gave boekenwinkel en was toch aardig afgepeigerd toen ik terug op de camping kwam. Een relaxte avond met een muziekje en mijn nieuwe boek.

Totaal loopkilometers deze week: 27 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 382 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!