Training

Sports diary #33 2020

Yes, vakantie! En door de temperatuur van dikke 30 graden werd ik wel gedwongen om het rustig aan te doen. Alhoewel… rustig…

Zondag
Na de kilometers van gisteren en de training van vrijdag voelde ik me vandaag eigenlijk behoorlijk lui. Door de warmte voelde het ook alsof mijn hersenen gekookt waren. Daarom zocht ik verkoeling bij mijn ouders in het bubbelbad en in de tuin (waar net even iets wind staat).

Maandag
Wat een dag. Ging ik toch bijna even knock out toen Chantal van BASIS – Praktijk voor vitaliteit bloed bij me afnam voor een EMB bloedtest (Energetisch Morfologische Bloedtest)! Gelukkig was daar Toine to the rescue.
Maar waarom die test? Waarom eigenlijk nu pas die test? Kan ik beter zeggen… Een paar jaar geleden had ik te kampen met een zware burn out en wat had ik eigenlijk graag willen weten wat er op dat moment in mijn lichaam gebeurde. Volgens mij is destijds mijn hele hormoonhuishouding de vernieling in gegaan. Had ik toen maar geweten dat een dergelijke test niet alleen je hormoonhuishouding, maar nog veel meer interessants in beeld brengt! Voor mij als sporters is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of ik geen te  kort heb aan bepaalde vitamines en mineralen. Mijn zenuwissues, die regelmatig terugkeren, kunnen wellicht terug te leiden zijn op een ‘storing’. Met een goed beeld van je bloed is middels voeding, supplementen, etc. eventuele problematiek aan te pakken, wat kan zorgen voor een sneller herstel, of juist preventie. Nu drie weken wachten op de uitslag… Ik ben zó benieuwd!
Vervolgens laadde ik thuis mijn auto bomvol voor een paar dagen kamperen. Mijn kampeertripje op de camping bij mijn ouders zou dan niet doorgaan, maar ik ben niet voor één gat te vangen. Eerst bij Celine een tent opgepikt om te lenen en vervolgens door naar camping De Zoete Aagt in Groesbeek-Breedeveld. Wát een leuke camping! Superlieve eigenaresse, heerlijk Frans sfeertje en lekker gemoedelijk. En op een ruim veld ook een heerlijk verkoelend windje. Het is hier beter uit te houden dan thuis.

Dinsdag
Ik had het gewoon ijskoud vannacht! Niet normaal! En daardoor was ik dus ook heel vroeg wakker. Dat was maar goed ook, want ik wilde de omgeving een beetje hardlopend verkennen. En dat kun je maar beter voor dag en dauw doen, anders is het veel te koud. Enige nadeel van ’s ochtends vroeg lopen: mijn lijf is dan nog echt niet wakker. De benen zijn zwaar en de buik protesteert. Dus dat werd een heel rustig, maar heel zweterig rondje.
Om vervolgens te kunnen genieten van een hele lange dag voor de boeg.
Die werd vooral gespendeerd met luieren, boodschappen doen en een bezoek aan een Canadese erebegraafplaats.

Woensdag
De dag waar het eigenlijk allemaal om draaide… Vandaag stond een test voor de nieuwe backpacks van Osprey op de planning. Samen met Max testte ik de Archeon 45L. Een uitgebreide review is hier te lezen.  Wat een tocht legden we daarvoor af: 31 kilometer met ruim 500 hoogtemeters in een temperatuur van 35 graden. En een rugzak testen zonder inhoud werkt natuurlijk niet, dus stouwde ik die ook vol.

Met deze wandeltocht kwam ik een heel stuk dichterbij de finish van mijn #GVRAT1000k. Letterlijk ‘Another 45 miles to go’! De finish komt nu echt in zicht! Aan de ene kant vind ik dat jammer, maar aan de andere kant kijk ik er ook enorm naar uit. Op 1 mei had ik namelijk echt niet gedacht dat ik überhaupt zo ver zou komen. Als ik de finish bereik ga ik dat stiekem toch wel vieren hoor!

Donderdag
En toen zat het kamperen er al weer op, maar maaaan wat was dit even fijn om tussen de vier muren van mijn eigen huis weg te zijn. Hoe fijn ik mijn huis ook vind, het is de afgelopen maanden ook mijn werkplek geweest. En hoe ik mijn best ook doe werk en privé in tijd zoveel mogelijk te scheiden, dat is nagenoeg onmogelijk. Ik móest er dan ook even tussenuit en dit was echt genieten. Jammer genoeg begon het tijdens het afbreken van de tent te regenen…

Vrijdag
Poe, die warmte had me nu toch ook te pakken. Sliep ik op de camping in een heerlijk koele tent, dat was thuis dus weer bekeken. Niet te harden was het vannacht en dat resulteerde er in dat ik vanochtend met knallende koppijn wakker werd, nadat ik eindelijk een keer om 4 uur in slaap was gevallen. Ik voelde me zelfs zo beroerd dat ik me voor mijn training bij Huub afmeldde…
Gelukkig werd het in de loop van de dag beter. Alleen die temperatuur! Ik nam maar weer een duik.

Zaterdag
Dat ik gisteren mijn training miste had één positief gevolg: ik kon vanochtend met de groepstraining mee doen! Dat was weer ouderwets gezellig en weer ouderwets rope pulls en bearcrawls achter de prowler. Kapot!
Met de hittegolf bleven de hardloopkilometers deze week aardig achter maar die werden goed gecompenseerd met wandelen.
Onverwachts kon ik vanavond mijn tas weer inpakken voor een onwijs vet micro avontuurtje… Daarover snel meer! Maar als je mijn instagram hebt gevolgd heb je een hele gave tipi gezien.

Totaal loop kilometers deze week: 11 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 913 km

Tussenstand #GVRAT1000K: 958 down, 64 to go…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!