Training

Sports diary #33 2021

Een week vakantie is veel te snel voorbij en door mijn werk werd ik meteen weer de realiteit in gezogen. Het weer werkte ook niet echt mee… Het lijkt wel herfst met die lage temperaturen en regen.

Zondag
De ochtend begon ik met nog even snel wat boodschappen halen en de koffer weer inpakken. Tijd om na een week Zandvoort weer naar huis te gaan. Een weekje uitwaaien aan zee was echt even nodig.
Met het lekkere weer zette ik de vakantie ’s middags nog even voort bij mijn ouders in de tuin in de schommelstoel met m’n boek.

Maandag
Ik had nog geen zin om alleen thuis te zitten. Dus vandaag bracht ik mijn werkdag door bij Kelly. Niet alleen gezellig om samen te werken/studeren, maar er loopt een katje rond dat zo nu en dan aandacht eist en wat mij even beeldschermpauze geeft. Daarnaast konden we tussen de middag even een lunchwandeling maken en ijs eten. Aan het einde van de dag deed ik iets wat ik al heel lang niet gedaan heb: CrossFit! Wat een WOD was dat zeg… Helemaal naar de getver op de airbike…

Dinsdag
Hard aan het werk vandaag. Ook al was ik maar een week vrij, het werk stond niet stil en heeft zich opgehoopt. Ik heb nog nooit zon drukke zomer meegemaakt! Ik mest er vandaag dus ook echt even uit. Het plan was om naar Den Treek te gaan om wat mooie heidefoto’s te maken. Maar uiteraard, als Andrea ergens aankomt regent het pijpenstelen. Zo ook vandaag… Toch nog lekker gelopen, maar het paarse veld wat ik verwachte te zien viel nogal tegen. De heide bij Den Treek is vorig jaar aardig kapot gebrand door de hitte.

Woensdag
Vandaag even niet hardlopen, maar een lekkere wandeling na het werk. Op zoek naar reetjes. Al valt de hoeveelheid wel een beetje tegen na de 381 herten in Zandvoort. Toch een mooie wandeling, met wat reeën in de verte. En toen was het al weer weekend!

Donderdag
vandaag even een bezoekje aan een gym voor een missie. Namelijk mijn nieuwe Bara setje op de foto zetten.

Vrijdag
Zo, dat was even schrikken vanmorgen! Ik in de veronderstelling dat ik deze week nog op zou bouwen naar mijn 1 RM van volgende week, maar Huub besloot anders. Vandaag 1 RM deadlift en bench press… De deadlift ging boven verwachting goed. Geprogrammeerd op 135 kilo, maar ik kwam met een nette lift tot 145 kilo! Dat is 230% van mijn bodyweight! En omdat ik nu lager in gewicht ben dus een verbetering van mijn staande pr van 145 kilo. Ook een kleine progressie op de bench. In gewicht iets naar beneden (van 67,5 naar 65 kilo), maar met een lagere bodyweight kwam ik nu op 103% uit.


Zaterdag

Na gisteren stond vandaag de 1 RM voor de squat in de planning. Helaas zonder Huub, want die was niet fit. Dus vandaag trainde ik samen met Sofie. Voor de squat stond 95 kilo geprogrammeerd. Die ging, niet heel soepel, maar wel goed. Dus ik liet het bij 95.
Na een lekkere lunch van Sofie was het tijd om weer eens in de touwen te hangen en te zwaaien in het survivalbos van Q. Daar kwamen we ook de imker nog tegen en kregen we een lesje bijenbiologie. Helaas zijn mijn handen niet veel meer gewend, dus aan het geslinger kwam eigenlijk al veel te snel een einde…

De dag werd afgesloten met een housewarming met bbq en ijs na. Het is dat ik morgen vroeg uit de veren moet. Het was veel te gezellig, maar ik moest op tijd naar huis.

Totaal loop kilometers deze week: 15 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 893 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!