Training

Sports diary #33 2022

Alweer een lekker afwisselend weekje. Van eens anders trainen en een mooie suptour, tot werken op de camping. Kan de zomer nooit stoppen?

Zondag
Vandaag eens een totaal andere training. De laatste voorbereidingstraining van YU MAN race stond op de planning in Wierden bij ControlClub. De training bestond uit drie onderdelen: een challenge, waarbij we als groep opdrachten uit moesten voeren door simultaan oefeningen te doen en een vlot te verplaatsen. Het tweede onderdeel was de touwbaan, waarbij we wat techniekjes doornamen en een challenge deden. De derde challenge was een beach-parcours met trusthers, bearcrawl, kettlebellswings, etc. Dachten we klaar te zijn? Nee hoor, nog even paar kilometer speedmarsen met al het materiaal dat we konden vinden, tot de maxicosy aan toe. Even flink afzien met een stuiterend vlot op de schouders. Meedoen op 27 en 28 augustus met de Trailrun en de Obstaclerun? Gebruik code Andrea_10% voor korting op je inschrijving!

Na de training hadden Manon en ik bedacht de sups in het water te gooien, want dat was het voordeel van deze locatie: het lag direct aan een meertje. Dat was dus nog even een paar uurtjes relaxen, voordat ik naar Heerde doorreed voor een paar dagen kamperen bij mijn ouders.


Maandag
Werken vanaf de camping is zo slecht nog niet! Opstaan met de vogeltjes, zonnetje dat over de bomentoppen heen piept en ik zit lekker in de schaduw met een windje.
Als ik thuis had gewerkt, had ik opgesloten gezeten in huis met alle ramen en deuren gesloten. Dit lijkt me een gezondere optie. Bovendien voelt werken zo toch een beetje als vakantie! Het is wel een lange werkdag, met ’s avonds (tussen het bbq’en door) nog een interview.

Dinsdag
Vandaag staat er een rondje hardlopen op het programma, dat (hoe kan het ook anders) door mijn uitstelgedrag weer een lunchrun wordt. Het is weer stikheet. Ik loop het Horsthoekerpad. Daarvoor stap ik eerst even in de auto, anders wordt de route echt te lang voor op een werkdag.

Ik start de route bij de schaapskooi op de Renderklippen, om er na een paar kilometer achter dat ik hier eens een OL heb gelopen, kom de schaapskudde tegen, zweet me een ongeluk en loop voor het eerst sinds heul lang in mijn sportbeha en zweet nog meer terwijl ik de kilometers aan me voorbij zie gaan. De route is heel afwisselend, met heide, bos, weilanden, een oude watermolen, kabbelende beekjes, heel veel brandnetels en bramen, landgoederen en om af te sluiten nog een paar kilometers in het schaduwrijke bos. Daarna snel door naar Heerde om even bij te tanken met een ijsje! Die heb ik wel verdiend.Nog even wat werk verzetten, want dat moet ook nog even gebeuren, maar ik brouw er vandaag op tijd een einde aan. De tent wordt ingepakt en in de loop van de avond rijd ik terug naar huis. Ik had graag wat langer gebleven, maar het weer voor de komende dagen ziet er niet te best uit…

Woensdag
Het is maar goed dat ik gisteren naar huis ben gegaan. Het regent zo ongeveer de hele dag. Er is ook nog best wat werk te verzetten als ik vandaag alles af wil krijgen, zodat ik morgen niets meer hoef te doen. Een drukke dag dus, waarbij ik achter de laptop zit tot het al lang donker is. Hoogste tijd om morgen weer even goed te bewegen!

Donderdag
Het was vandaag een perfecte dag om de sup op te blazen. Ik had niet veel zin om ver te rijden om de sup in het water te gooien, dus koos ik voor een route die bijna vanuit huis begon. Die was alleen wel 16 kilometer. Maar aangezien ik geen idee heb wat 16 kilometer op een sup is, had ik ook niet het idee dat dat onmogelijk was… Vanaf het Valleikanaal peddelde ik naar Leusden, via Amersfoort-Zuid, richting het westen en vervolgens weer naar het zuiden. Het mooiste stuk van de route was toch echt wel het Lockhorsterbos en richting Leusden-Zuid. Er zaten ook veel lange, rechte (saaie) stukken in de route. En kroos. Wat een pleuresspul is dat om doorheen te hakken zeg! Een paar keer lag ik bijna in de meuk, omdat mijn vin weer achter een berg waterplanten/kroosprut bleef hangen. Al met al een leuke en rustige ronde om te peddelen.

Vrijdag
Nou… dat ging niet helemaal volgens plan. Ook al zijn het details in de movement, het leidde er wel toe dat mijn deadlifts niet optimaal waren. En met het gewicht waarmee ik moest liften merk je dat. Ik kan door mijn kracht enigszins smokkelen, maar ook dan houdt het op een gegeven moment op.
Gelukkig gingen de bench press en pull ups wel goed, maar deze training zette me wel weer even met beide voeten op de grond…

Zaterdag
De training van vandaag kwam te vervallen en ik stond weer eens op standje ’traag’ deze ochtend, dus trainen schoot er vandaag bij in. Maar met een goede reden. La Vuelta kwam vandaag door het dorp gescheurd en in de middag stond ik met een aantal collega’s gestationeerd op de kazerne. De wielrenners kwamen direct langs ons heen, dus we hebben onze nanoseconde of fame ook weer binnen!

Totaal loopkilometers deze week: 21 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 811 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!