Training

Sports diary #33 2023

Van het ziekenhuis wordt het bezoek verplaatst naar hospice. Waar we dachten dat we iets meer ontlast zouden worden, wordt alles alleen maar intenser. De natuur gaf me een beetje afleiding, maar te weinig.

Zondag
Vroeg uit de veren, want vandaag ging ik iets leuks doen. Maar daarvoor moest ik eerst naar Hengelo, vanwaar ik met Tom van Bodemschat richting Duitsland reed voor een dagje bergkristal zoeken. We reden naar een groeve, waar nog twee anderen aan het delven waren. Interessant om de pro’s eens aan het werk te zien en zelf aan de slag te gaan met het stukslaan van moedergesteente en het liften van stenen. Letterlijk bloed, zweet, blaren, een blauwe vinger (ik kan hard slaan heb ik gemerkt) en een ijzersplinter rijker. Superleuke dag en met leuke vondsten (veel te veel meegenomen natuurlijk) naar huis.  Of beter gezegd: terug naar de camping.

Maandag
Vandaag is weer een gewone werkdag, alleen de werkplek is de camping. Het is veel te lekker weer om thuis te gaan zitten en het is fijn om mensen om me heen te hebben. Helemaal als blijkt dat we in de middag weer halsoverkop naar het ziekenhuis moeten komen…
Van daaruit rijd ik naar huis om de werkdag zo goed als het kan nog af te maken, maar het hoofd is er niet bij en de energie is ver te zoeken.

Dinsdag
Momenteel valt er niets te plannen en is het leven bij de dag. Iedere keer als ik voornemens ben om die dag naar kantoor te gaan, komt het ziekenhuis er weer tussendoor. Zo ook vanochtend. Gelukkig heb ik een niet al te drukke werkweek en is het werk nu vooral afleiding.

Woensdag
Het moet. Vandaag moet ik gewoon naar buiten. Ik wil de paarse heide op, ik wil de natuur in, frisse lucht opsnuiven en vooral het hoofd even leeg lopen. Dat is vandaag dan ook prioriteit. Het lopen ging ietsje beter dan afgelopen vrijdag in Heerde. Maar het tempo is nog steeds laag en ik loop naar lucht te happen.
In ieder geval is deze training wel een lekkere onderbreking van de werkdag! Een stukje fitter ga ik de middag in. Al is vandaag ook een zware dag. Want het ziekenhuis wordt omgeruild voor het hospice. Het is een aflopende zaak en het gaat allemaal zo snel dat we nog niet aan de nieuwe situatie gewend zijn, of de volgende klachten dienen zich al weer aan.

Donderdag
Normaal gesproken mijn vrije dag, maar omdat ik deze week veel de hort op moest werk ik vandaag ook nog wat uur om alles af te kunnen krijgen voor deze week. Het kostte wel wat moeite. De rest van de dag zat ik lekker met mijn neus in mijn stenenverzameling. Ik kreeg vandaag fantastische stukken binnen, waaronder een grote petroleumkwarts met mega enhydro erin!

Vrijdag
Ik start de dag met een goede training bij Huub. Van die gekke bilnaadblessure heb ik helemaal geen last meer en het volume wordt langzaam opgeschroefd. Ik krijg het vertrouwen weer wat terug en verbaas me er over dat de stress van de afgelopen tijd nog geen effect heeft op mijn lifts.
Het is wennen in het hospice, maar het is een fijne kamer, met fijne verpleegkundigen en vrijwilligers. Ondertussen is het gek genoeg ook heel gezellig en lijkt de dood nog ver weg. Het is zo dubbel allemaal! Dan zijn juist de momenten die me even afleiden erg belangrijk.

Zaterdag
Heerlijk om de dag te beginnen met veel gelach. De groepstraining was supergezellig en met een baby over de vloer te grappig. En ik krijg het weer voor elkaar om de kleine keihard te laten krijsen… Ik kneep niet eens!
Ook ’s middags werd er gelachen, in het hospice. Zelfs zo luid dat een verpleegkundige, met wie ik een praatje maakte, aangaf dat ze wel even moest wennen aan de levendige boel. De vraag is alleen hoelang dit nog duurt. Vooralsnog nemen we het er maar van.

Totaal loopkilometers deze week: 6 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 388 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!