Training

Sports diary #34 2021

Een week met een paars tintje, want de heide staat in volle bloei en daar genoot ik met volle teugen van. Dus haalde ik me deze week een paar gekke acties in mijn hoofd…

Zondag
Wat stond de wekker onmenselijk vroeg voor een zondag! Maar met een goede reden. Vandaag was de derde en laatste (voorbereidings)training van het Female Force programma voor Yu Man Race. Helaas is de race zelf gecanceld en dat gaf natuurlijk wel een heel andere sfeer en niet iedereen was er. Ondanks dat was de training wel heel erg leuk en afwisselend en hadden we en nog verrassend goed weer bij!
Aan het einde van de dag was de energie wel op.

Maandag
Het thuiswerken bij Kelly was vorige week goed bevallen dus dat deden we vandaag eens dunnetjes over. Met aan het einde van de dag een uitstapje naar de boulderhal voor weer eens ouderwets klimmen. En ik kan het iedere keer blijven herhalen: dit heb ik te lang niet gedaan. Waardoor ik weer van voren af aan kan beginnen en mijn handen binnen no time al gaar zijn.

Dinsdag
Ik had me weer wat in mijn hoofd gehaald hoor. Het lijkt eindelijk weer een beetje op zomer en de heide is nu op haar mooist. Dus wilde ik naar de Posbank.
Voor dag en dauw op pad om om 7.00 uur bij de Posbank aan te komen, waar het al een drukte van belang was met fotografen die de zonsopgang wilden fotograferen. Ik koos voor een rondje hardlopen en kwam al snel in rustigere gebieden. Wat een prachtig loopje was het!
Groot voordeel van vroeg lopen: ook weer vroeg thuis en op tijd achter de laptop voor mijn werk.

Woensdag
Na vanochtend een interview te hebben afgenomen bracht ik de middag weer eens door op kantoor! Daar lag meteen een verrassing te wachten. Het nieuwe Wandel magazine is uit, met een artikel van mij er in! Stiekem wel een beetje trots op. Om dan meteen maar de daad bij het woord te voegen maakte ik ’s avonds nog een wandeling met ma, op zoek naar reeën.

Donderdag
Ok, de tweede wilde actie van de week… Een tijdje terug deed ik mijn eerste adventure race. Vandaag was het tijd voor de tweede, de Ssonar ’21! Dit keer met Petra, van wie ik een mtb mocht lenen. De race startte in Ugchelen en is van orienteer-navigeer.nl. Hier heb ik al meerdere oriëntatieloopjes van gedaan.
Deze selfsupported race pakten we niet helemaal volgens de regels aan. Officieel heb je 8 uur de tijd om zoveel mogelijk checkpoints in de verschillende etappes te vinden. Dat vraagt een strategische aanpak waarbij je nooit alle checkpoints kunt vinden of wel heel hard moet kunnen rennen en fietsen. Onze insteek: zoveel mogelijk checkpoints vinden, de tijd los laten, zien hoever we komen en vooral veel lol te hebben. Gelukt! Zelfs met een lekkere lunch in het paviljoen incluis (iets waar je tijdens een race echt de tijd niet voor hebt).
Dat we enorm veel tijd verspild hebben aan de eerste etappe en het onszelf nodeloos heel erg moeilijk hebben gemaakt zegt wel iets over ons gebrek aan ervaring en focus. Iets met een belangrijk onderdeel van deze etappe over het hoofd zien…
Om 20.00 uur kwamen we terug bij de auto’s. In totaal lekker 11 uur bezig geweest en drie etappes nagenoeg volledig volbracht. Ondanks de niet al te grote afstand (14 kilometer hardlopen en 45 kilometer op de fiets) was ik toch aardig kapot. En iets met zadelpijn…

Vrijdag
Benieuwd hoe het lijf vandaag voelt met krachttraining… Gelukkig heb ik geen 1 RM test staan, want die had ik keihard gefaald. Vandaag startte een nieuwe cycle en wat voor eentje… Tellen voor gevorderden, want het aantal reps gaat keihard omhoog. Het gewicht gelukkig wel naar beneden. Maar man man, snatchgrip deadlifts zijn echt niet grappig!

’s Middags dook ik met mijn neus in de digitale boeken. Mijn volgende theorie examen van de brandweer komt er aan en het is veeeeel stof wat ik in mijn hoofd moet stampen. Een zomerperiode zonder les helpt daarin niet echt mee. Werk aan de winkel dus.

Zaterdag
Poe en dat tellen ging vanochtend nog even lekker door bij training. Highbar squats (heerlijk!), de gekke voetenoefeningen, split squats, comp bench en dumbell rows. Door met lagere gewichten te trainen kan ik beter de spiergroep isoleren en maaaan dat ga ik voelen morgen!
Na een middagje klusjes bijwerken was het ’s avonds tijd voor een feestje. Pa is komende week jarig en vierde dat vanavond in kleine kring met wat familie en vrienden.

Totaal loop kilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 924 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!