Training

Sports diary #34 2022

De week begon lekker met een lange duurloop, maar dat waren ook de enige kilometers die ik deze week liep. Niet erg, want daarvoor in de plaats had ik heel veel leuke andere dingen!

Zondag
Het was weer eens tijd om de loopschoenen aan te trekken voor een lange duurloop. Dit keer weer eens naar de Zanderij en Stameren, omdat ik daar al even niet geweest was. En het was weer warm! Dus ik deed het lekker rustig aan, keek naar een grote school visjes, dronk een colaatje onderweg, voelde me net in Frankrijk toen ik over het uitgedroogde grasveld hobbelde, sjokte lekker over de heide, die na een regenbui weer wat kleur had gekregen en eindigde bij de IJswinckel.

Maandag
Vandaag was weer kantoordag. En met weer een hittegolf in aantocht had ik mazzel dat de temperatuur vandaag nog goed te doen was. Tussen de middag wandelde ik met mijn collega’s een lunchrondje, kon ik meteen even langs de bakker voor een broodje. De rest van de dag knalde ik aardig door, zodat ik woensdag op tijd klaar ben om naar de camping te gaan.

Dinsdag
En we zweten weer lekker weg, achter de laptop… Mijn plan om nog te gaan lopen vandaag moest ik plotsklaps even in de koelkast parkeren (ik was er bijna naast gaan zitten), door een spoedbezoekje huisarts. Gelukkig valt het mee en heb ik waarschijnlijk te maken met een poliep in de neus….
’s Avonds stond onze eerste oefenavond op de kazerne weer op de agenda. Het scenario was een middelbrand bij de school in mijn straat. Met meerdere wagens kwamen we ter plekke om een fictieve uitslaande brand te blussen en eventuele slachtoffers te redden.

Foto: Bart Sinke

Na de oefening werden we nog aangesproken door iemand van de dierenambulance om een eend uit de plomp te vissen die een plastic ring om de nek had. Hij liet zich alleen niet vangen…

Woensdag
Soms zou je toch het liefst dagen in willen lijsten. Het was veel te lang geleden dat ik Celine had gezien, dus hoogste tijd om eens goed bij te kletsen, terwijl we pogingen deden om in een muur te hangen. Onze boulderkunsten waren wat roestig, maar de gezelligheid was er niet minder om.
Daarna reed ik door naar de camping om met mijn ouders een hapje buiten de deur te eten ter gelegenheid van hun 45-jarig huwelijk. Het tentje werd weer opgezet en ik sliep heerlijk onder de frisse sterrenhemel.

Donderdag
Weer zo’n dag met een gouden randje. Eigenlijk hadden Ingeborg en ik het plan om te gaan wandelen, maar met die hitte leek het een beter idee om het water op te zoeken. Sup mee en een supje huren en we peddelden een paar uur heerlijk op Bussloo. Inclusief picknick. Superheerlijk dagje die we afsloten met een bbq!

Vrijdag
Na het debacle van vorige week was ik vandaag een tikje nerveus voor de deadlifts. De vierde en dus laatste week van de cycle betekent meestal sick hoge gewichten… Vandaag: 2 sets van 3 reps op 130 kilo. Eerst maar eens goed aan de positionering werken, voordat het gewicht serieus omhoog ging. Maar de problemen waar ik vorige week tegenaan liep leken vandaag als sneeuw voor de zon verdwenen.
Na de deadlifts ook nog een paar sets zware benchpresses op 6 kilo in combinatie met pull ups.

De middag kon ik me rustig voorbereiden op het weekend. Zaterdag help ik als vrijwilliger bij YU MAN RACE en zondag mag ik zelf aan de bak!

Zaterdag
Op tijd mijn bed uit, want vandaag is de eerste dag van het YU MAN weekend. Vandaag staan de trail en de kidsrun op het programma en zondag de obstaclerun, waar ik zelf aan mee doe. Maar eerst vandaag een dag vrijwilligen. Het is een heerlijk weerzien met veel bekenden, die ik ken van de Strongmanrun. Ik word eerst bij de registratie gezet om te ondersteunen, vervolgens vlieg ik naar de merchandise om een paar ambassadeurs te onderscheppen, leg het aan met een paar paspoppen, help shirtjes uitdelen, loop het FISO World series 400m parcours met de bond om te checken, vlieg weer naar de registratie, sprint me een ongeluk naar de EHBO als een jongen zijn scheenbeen openhaalt, houd de atleten bij de waterbak in de gaten met de 400m en probeer ondertussen nog zoveel mogelijk te kletsen met zoveel mogelijk mensen. Wat een dag!
De nacht breng ik door in Heerde bij mijn ouders op de camping. Scheelt me een heel stuk rijden. Het was wel een fris nachtje met 11 graden!

Totaal loopkilometers deze week: 19 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 830 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometer juli: 99 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!