Training

Sports diary #35 2023

Verdriet en feestvreugde, kluizenaren en nieuwe dingen doen. Het lag deze week zo dicht bij elkaar en zo ver weg tegelijk. Een week van extreme uitersten.

Zondag
Een dag afleiding. Vandaag ga ik graven. Niek neemt me mee naar een plek vlak over de Duitse grens waar limonietkwarts met cerussiet gevonden kan worden. En dat is UV-reactief! Totaal anders mineralen zoeken dan een paar weken geleden, want ik lig de hele dag met mijn bovenlijf in een gat in een onmogelijke positie.
Ondertussen komen er wandelaars aan, die zich afvragen wat die voeten daar in dat gat doen… Hilarische gesprekken, veel gelach en als beloning voor het graafwerk een berg aan mooie stenen mee naar huis een schnitzel om de maag te vullen!

Maandag
Ook al had ik gisteren de nodige afleiding, feit blijft dat rouw een pittige periode is. Ik kan me dan ook nauwelijks concentreren op mijn werk en ben blij dat ik het deze week niet heel erg druk heb. De afleiding van vandaag vind ik in het schoonpoetsen van een aantal van mijn vondsten met een tandenborstel. Het aanrecht is ondertussen veranderd in een opslag.

Dinsdag
Ik had vandaag een klein Eureka-momentje. Tijdens de lunch ging ik een rondje lopen. En zo waar had ik voor het eerst sinds weken veel minder last van een veel te hoge ademhaling, plus mijn tempo lag eindelijk weer eens op een iets hoger dan rustige duurlooptempo. Zou ik dan over die verrekte astma heen zijn? Ik heb namelijk geen idee hoe dat werkt, astma. Ik heb het nooit gehad, totdat ik in januari long-covid naar mijn hoofd geslingerd kreeg van de huisarts.
Na de zomerstop hadden we vanavond ook weer onze eerste oefenavond. Daarvoor reden we naar het Valleikanaal om een oefening met waterwinning te doen. Wel lekker met dit warme weer!

Woensdag
Een dag met een lach en een traan, want vandaag is de uitvaart. Het is een mooie dienst, waarbij ik voor het eerst in mijn leven op een begrafenis iets zeg. Een mooi gedicht dat we in haar portemonnee vonden. Heel toepasselijk ook. Na de uitvaart lunchen we met de familie bij de lunchroom, waar ze zelf altijd kwam en hebben we het toch nog gezellig.
Eigenlijk zou ik deze avond met het korps van Soest meetrainen op de toren. De tijd gaat zo snel en op 10 september staat de Firefighter Stairclimb op het programma. Vorig jaar heb ik daarvoor het snot voor mijn ogen getraind, maar het ziet er naar uit dat ik dit jaar cold turkey omhoog ga…

Donderdag
De laatste dag van augustus en met deze dag hoop ik een vervelende maand af te sluiten. Vandaag is pa jarig en ook de geboortedag van mijn stiefoma, die we gisteren begraven hebben. Ik besluit een rondje de hei op te gaan, nu deze nog mooi paars is. Helaas gaat het weer met horten en stoten en moet ik regelmatig een pauze inlassen om de longen weer even bij te laten komen. Maar mooi is het wel!

Vrijdag
Vandaag is ons jaarlijkse personeelsuitje van de brandweer. We weten vantevoren nooit wat we gaan doen, dus ik was blij verrast dat we richting het Valleikanaal reden, waar we in kano’s werden gezet en naar Amersfoort peddelden.
Vervolgens kregen we na een lunch een djembéworkshop bij Zandfoort aan de Eem en konden de liefhebbers nog vuurspuwen. Voor het avondprogramma stapten we in de bus voor een rit naar Preston Palace in Almelo. Ik was hier nog niet eerder geweest, en was blij met het gezelschap, want ik geloof niet dat dit helemaal mijn toko is. Al heb ik me wel kapot gelachen met een potje bowlen, midget golf en de indoor kermis.

Zaterdag
Ik lag te laat in bed, ben moe van de afgelopen weken en besluit weer om niet naar training te gaan. Ik slaap een gat in de dag.
Maar in de middag gaat de feestmuts op. Mijn ouders vieren een ‘inhaalfeestje voor hun verjaardagen en 45-jarig huwelijk bij Mon Chouette. Een gezellig middag en avond met familie en vrienden.

Totaal loopkilometers deze week: 14 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 430 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!