Training

Sports diary #36 2021

Nog even knallen deze week, maar dan heb ik twee weken vrij! En nadat ik donderdagavond mijn theorie examen haalde viel er een behoorlijke last van de schouders. Was het leren en het overslaan van trainingen deze week niet voor niets!

Zondag
Eindelijk stond ik weer eens aan de start van een event! Last minute besloot ik mee te doen aan een orienteringsloop. Dan ook maar meteen de langste en technisch moeilijkste afstand… Dat ging op momenten heel goed, dat ik me bedacht hoe geniaal ik eigenlijk wel niet ben. Op andere momenten kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan. Toen ik op een gegeven moment een hongerklop kreeg en echt niet meer wist waar ik was besloot ik de finish maar op te zoeken. Maar wat een heerlijk dagje was dit zeg!
Lekker dwars door de bospercelen raggen, bramenstruiken proberen te ontwijken die zich toch een weg in mijn benen wisten te graven. Evenals zes teken die het nodig vonden om over me heen te wandelen… Om nog maar niet van mijn vluchtpoging voor een rotte zwijnen te spreken… Precies in een perceel waar alle jonge boompjes zo dicht op elkaar stonden dat je jezelf een weg moest vechten om er doorheen te komen. Was ik even blij dat ik een omgevallen boom vond waar ik even op kon klauteren tot ze uit de buurt waren…

Maandag
Het wordt even een heel drukke week. Niet alleen is dit mijn laatste werkweek voor mijn vakantie, ik heb donderdag ook theorie examen van mijn brandweeropleiding. Dus iedere vrije minuut wordt besteed aan leren.
Aan het einde van de dag had ik een uitje van één van mijn opdrachtgevers. Place to be: Amersfoort, lekker dichtbij voor mij. We werden voorzien van een heerlijk diner en deden ondertussen een soort van levend Cluedo. Wat zal ik er van zeggen… het was bijzonder…

Dinsdag
Poe ik had gehoopt vandaag nog even wat meer tijd aan mijn theorie te kunnen besteden. Helaas. De avond verliep ook al anders dan gepland. Nog voor onze reguliere oefenavond van de brandweer kregen we een melding van een automatisch brandalarm bij een instelling in het dorp. En aangezien de bron niet direct gevonden kon worden werd er opgeschaald. Mooie praktische oefening met de warmtebeeldcamera.
Vervolgens onze oefenavond waarbij we de nieuwe manschap 2.0 inzet oefenden met een schuurbrand en slachtoffers.


Woensdag

Onze laatste praktijk oefendag voordat we eind deze maand ons praktijkexamen brand hebben. Oftewel, een dag waar ik toch best een beetje gespannen voor ben. Want dit is de laatste mogelijkheid om alles wat we geleerd hebben om te zetten in praktisch handelen. En een zomervakantie waarbij we dus helemaal geen inzet meer hebben kunnen oefenen droeg er niet positief aan bij. Heel veel is weg gezakt, het was hier en daar echt een rommeltje en man man ik heb er nu echt een hard hoofd in dat ik het praktijkexamen ga halen. Helemaal nadat we aan het einde van de dag iets oefenden wat we nog niet eerder gedaan hebben… Beheers ik alles nu? Nee.

Donderdag
Mijn laatste werkdagje voor de vakantie. Nog even wat laatste zaken afronden en dan gaat mijn mail voor twee weken uit. Tussen de werkzaamheden en de laatste leermomenten door vond ik nog wel even de tijd om hard te lopen. Op mijn nieuwe Adidas schoenen, waarvan de zool 3D geprint is! Ik moet zeggen: een bijzondere ervaring!
En dan… mijn examen. Het was zo ongelooflijk veel stof en ik kreeg het er nauwelijks ingestampt met de drukte van de laatste weken. Dus eigenlijk zette ik in op een herexamen. Na een kwartiertje had ik mijn antwoorden ingevuld, druk op verzenden, keek naar mijn scherm… keek nog eens goed… Score van 90%! Hoe dan? Na ja, gehaald! En er viel direct een last van mijn schouders. Nu heb ik vakantie!

Vrijdag
Op naar Breda! Vandaag weer ‘heerlijke’ snatch grip deadlifts op het programma. Omdat ik de komende twee weken niet aanwezig ben was het een beetje een freewheel training. Maar wel een fijne training! Al ga ik de romanians wel voelen in de hamstrings morgen…


Zaterdag

Man man, die hamstrings stonden op standje beton! Het insquaten ging dan ook wat moeizaam. Nog moeizamer gingen de lunges… Waarbij we ‘even’ 2 x 40 meter deden. En dat maal 2… Maar ik vond het na 120m wel genoeg met het ook op komend weekend. Werd me niet in dank afgenomen door de trainert.

Totaal loop kilometers deze week: 21 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 978 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km
Totaal augustus loopkilometers: 109 km

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!