Training

Sports diary #36 2023

De rust keert weer in het hoofd, het lichaam heeft wat langer nodig. Maar we komen weer op de rit. Er wordt weer wat gelopen en aan kracht gedaan.

Zondag
Na een geslaagd feestje zaterdagavond slaap ik vandaag weer een heerlijk gat in de dag. Van mijn hardloopplan komt niets terecht, want mijn lijf voelde zo moe. Het lijkt soms wel of ik terug ben in januari/februari en ik nog vol in die verrotte long-covidshit zat. back to basics dus. Voeding weer even flink onder de loep en vooral veel rust nemen. Al speelt de warmte denk ik ook wel mee dat ik geen bal aan motivatie heb.
Gelukkig kan ik de loop van de dag mijn ei kwijt, want Alwin komt gezellig langs en we hebben genoeg om over te babbelen.

Maandag
Het is vandaag heerlijk weer en omdat ik het hele weekend niet getraind heb, vind ik dat ik er vandaag echt even tussenuit moet. Lunchrun it is! Ik pak mijn rustmomentjes tussendoor, want het lijf is nog steeds behoorlijk van de leg.
Maar ik ben heerlijk buiten, zit even te chillen aan het water, loop lekker door het bos, sprint vervolgens door, want het stikt van de muggen, wals door het zand en zie nog wat paarse heide ook. Mijn uitspatting neemt mijn lijf niet helemaal in dank af, want in de middag komt de hoofdpijn al opzetten. Maar het was de moeite waard en al met al ben ik nog aardig productief met werk.

Dinsdag
Ok, de hoofdpijn is niet weggezakt en vandaag is geen grapje meer. Ik moet eerst even langs de tandarts voor de halfjaarlijkse controle om vervolgens naar kantoor te gaan. Niet alleen het staren naar een beeldscherm is naar, het is vandaag ook weer bloedje heet. Vandaag gaat moeizaam en de wekelijkse oefenavond besluit ik vandaag maar over te slaan.

Woensdag
Wat een verlichting om zonder hoofdpijn wakker te worden. Dat hebben we ook weer gehad! En of het de meest slimme beslissing is weet ik niet, maar ik kan vanavond voor het eerst en meteen ook voor het laatst meetrainen met Soest voor de Firefighter Stairclimb van aanstaande zondag. In Soest staat pal naast de kazerne een toren van zever verdiepingen die we met ademlucht lopen. Het is gelukkig ietsje afgekoeld, maar nog steeds erg warm. Dat is zweten geblazen dus! Ik loop één keer met ademlucht naar boven en besluit de rest van de training zonder te doen. Eerst maar eens aan de trappen wennen.
Na de training pakken we onze rust op het dak met een prachtig uitzicht en zonsondergang. Op naar zondag…

Donderdag
Ik heb het weer voor elkaar! Een boek gepakt! En stiekem is het heerlijk om even totaal aan niets te denken en met je hoofd weg te duiken in de bladzijdes. ‘De Camino’ is een aanrader!

Vrijdag
Ook vandaag geen training bij Huub. Vandaag is namelijk de bruiloft van een collega van de brandweer. In de ochtend rijden we in colonne achter de bruidsauto aan om het huwelijk bij te wonen. ’s Avonds is de receptie in het dorp. Ik was eigenlijk van plan tussendoor nog hard te lopen, maar vanwege klusjes thuis kreeg ik dat niet meer ingepland.

Zaterdag
Vanochtend een gezellige en relaxte training bij Huub. Ik moet even mijn mojo terug zien te vinden en vooral ook mijn energie. Gewichten laag dus en veel afleiding van de net rondkruipende baby van één van mijn trainingsmaatjes. Superschattig! O ja en niet schudden na de fles. Dan dretst ze alles over je heen….

Totaal loopkilometers deze week: 11 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 441 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!