Training

Sports diary #37 2019

Met een grote grijns ging ik deze week in. Een 3e plek in de DACH-serie was boven mijn verwachting! En dat maakte de niet gelopen Sprint en Super weer goed. De rest van de week stond in teken van herstel.

Zondag
Eigenlijk zou ik vandaag de Super lopen, de 3e afstand van het Trifecta weekend in Oberndorf. Maar vanwege het slechte weer, waardoor het parcours was veranderd in een modderglijbaan, besloot ik om ook de Super aan me voorbij te laten gaan. Jammer maar helaas, maar ik heb geen zin om zo vlak voor het WK een blessure op te lopen of mijn enkels te ontwrichten. En eigenlijk kon mijn weekend niet meer kapot na mijn 3e plek in de DACH-serie!
Op tijd konden Nayibe en ik dus naar huis rijden en die tijd hadden we ook wel nodig met stortregen en files. In de loop van da avond was ik thuis. Helemaal uitgeput, moe, kapot en stijf.

Maandag
Dit was niet mijn dag. Het voelde alsof ik een enorme kater had (knap zonder een druppel gedronken te hebben), ik voelde me gewoon echt niet fit. Wasje draaien, beetje hangen, boodschappen doen, nog een beetje hangen. Ik was blij dat de dag voorbij was.

Dinsdag
De spierpijn van het weekend verdwijnt langzaam aan dus besloot ik vandaag aan de wandel te gaan. In Utrecht. Al veel te lang niet in de stad geweest, het nieuwe Hoog Catharijne heb ik nog niet eens ‘af’ gezien, dus tijd om te shoppen en een ouderwets broodje Mario dubbel belegd te halen! Heerlijk struinen, bezoekje aan de Domkerk en de oude ambachten die buiten werden uitgevoerd.

Woensdag
Gelukkig hebben we de foto‘s nog van de prachtige omgeving! Ondanks dat ik alleen de Beast heb gelopen en een beetje baal dat ik het Trifecta weekend niet heb vol gemaakt, weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het herstel na Oberndorf gaat prima. Op een teentje na die een beetje ontstoken lijkt te raken.

Donderdag
De loopschoenen werden weer onder gebonden en ik had verbazingwekkend fitte beentjes! Een lekker rondje in de omgeving werd afgesloten met meteen de boodschappen doen. Volgens mij kennen ze me bij de Appie alleen in sportkleding…

Vrijdag
Yes naar Breda! Vandaag back to basic met deficit deadlifts. Dit keer op een nog hogere schijf en weer terug in gewicht. Voor dat stijve lijf van mij een hele uitdaging en ook al lijkt het gemakkelijk, 4 sets van 8 reps, ik stond na iedere set sterretjes te kijken!

Zaterdag
Weer van die frisse beentjes! Ik liep een lekker progressief loopje voor de groepstraining. Erg leuke training met low bar squats, competition bench en touwtrekken. Die armen waren helemaal leeg!
Na de training reed ik door naar Schoonhoven waar mijn ouders op de camping staan. Een relaxte middag aan de Lek, een beetje struinen door Schoonhoven en ’s avonds een supergezellige Sing-a-long in een boomgaard met familie en een heleboel meezingende mensen. Supergezellig!

Totaal loop kilometers deze week: 16 km
Jaartotaal loopkilometers 2019: 729 km

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!