Training

Sports diary #37 2021

Vakantie! En eindelijk ga ik weer op racecation. Deze week staat in teken van het Spartan European Championship in Verbier, Zwitserland.

Zondag
Over een week is mijn EK Spartan al weer voorbij! Ik durf er nog steeds niet op te vertrouwen dat de wedstrijd doorgaat. In een paar dagen tijd zijn nu het WK In Griekenland en War Race in Arnhem gecanceld… Naast YU MAN race zijn dat al drie van de vier races waar ik me voor had ingeschreven die niet door gaan. Na ja, eyes on the nearby future! Vandaag nog even een laatste techniek training er door heen geknald. Al waren mijn handen al aardig gaar na de krachttrainingen van de afgelopen dagen.

Maandag
Mijn eerste echte vakantiedag! Die begon ik met om 8 uur in de ochtend de groene container vol rammen, zodat ie deze ochtend nog met de leging mee kon. Vervolgens lekker chillen met een kopje koffie om tussen de middag de loopschoenen aan te trekken voor een rondje hardlopen. Daarna op naar Veenendaal, want ik heb een idee en daar kon Sanne goed bij helpen! De dag werd gezellig met een etentje afgesloten.

Dinsdag
Zo heerlijk om geen wekker aan te hoeven zetten! Nog lekkerder om als je wakker wordt niet first thing de laptop aan te zwengelen voor werk! Vandaag kon ik flink wat streepjes zetten op mijn to do list.
’s Avonds hadden we reguliere oefenavond van de brandweer. Voor mij stond technische hulpverlening op het programma. Samen met collega’s haalde ik een auto uit elkaar die op zijn kant lag. Niet alleen leuk (lekker slopen), ook veel geleerd!

Woensdag
Ik kon iets maar niet uit mijn hoofd zetten sinds maandag. Dus moest en zou ik die jumpsuit hebben en reed ik ’s ochtends naar Veenendaal om hem op te halen. Vervolgens op kraamvisite bij Kelly die een nieuw katje heeft. Wat een schatje, wat een terrormonster! Te cute!
’s Middags ramde ik mijn laatste spullen in de tassen, want morgen… ga ik EINDELIJK na bijna twee jaar weer op racecation! Maar eerst onze laatste opleidingsavond voor de module brand… De inzet verliep redelijk soepel en onze instructeurs vinden ons allemaal gereed voor het examen. Ik vind het retespannend!

Donderdag
Ok, dit heb ik niet gemist. Een wekker die om 3.15 uur gaat is niet grappig… Kelly pikte me om 3.45 op en samen reden we naar Geel, waar we in de auto stapten bij onze Spartan buddies Ronny en Sandy die we dus ook al eeuwen niet gezien hadden! Een lange dag in de auto, die deels slapend werd doorgebracht om de gemiste uurtjes slaap in te halen.
En toen… waren we tegen het einde van de dag in Zwitserland! De bergen! Ik was bijna vergeten wat dat waren…
Het appartement is waanzinnig! Nadat we wat boodschappen hebben gedaan en wat rond hebben gewandeld komen we tot de conclusie dat de locatie ook nog eens top is! Op maar een paar 100m van de startlocatie! Overigens staat ongeveer de helft van alle obstakels bij elkaar op het einde van het parcours…

Vrijdag
Vandaag is onze vrije dag. We slapen eerst uit, ontbijten lekker chill met Clint en An die vannacht ook zijn aangekomen, genieten met koffie op één van de balkons van het uitzicht op de bergen en maken ons klaar om een rondje los te lopen. We rijden daarvoor naar een hoger gelegen punt, waar we een retevlakke 5 kilometer lopen (maar 14 hoogtemeters), alleen is dat wel op ruim 2600m hoogte! Dat is dus even wennen, maar buiten dat mijn neus finaal leeg loopt heb ik er eigenlijk geen last van.

De middag wordt lekker in chillmodus doorgebracht nadat we onze startpakketen hebben opgehaald en de merch hebben leeg geshopt. Na een vroeg diner begeven we ons naar een plein in Verbier voor de briefing en de Nation Parade. Dit jaar zijn we maar met een klein groepje Nederlanders, maar de sfeer met alle andere atleten om ons heen is waanzinnig. Het kriebelt!


Zaterdag
Raceday! Jeetje, nog iets wat ik niet gemist heb zijn de zenuwen! Ook al verwacht ik helemaal niets van mezelf, ik heb toch aardig de bibbers. De weersomstandigheden zijn in ieder geval een heel stuk beter dan voorspeld. Het zonnetje schijnt, het is helder en het begint zelfs warm te worden! Maar als het startschot klinkt ben ik los. Na bijna twee jaar loop ik weer een race. En wat voor eentje! Het Spartan European Championship is on en ik geniet met volle teugen! Hoe erg? Dat lees je in het volgende blog!

Totaal loop kilometers deze week: 40 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 1.018 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km
Totaal augustus loopkilometers: 109 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!