Training

Sports diary #37 2022

Een bijzondere week met herdenkingen. Van 9/11 tijdens de firefighter stairclimb tot de Market Garden Memorial op de Ginkelse Heide. En eindelijk heb ik vakantie!

Zondag
Een paar maanden terug had ik me opgegeven voor de firefighter stairclimb, ter nagedachtenis aan de terreurdaad in New York op 9/11 en om geld in te zamelen voor de Stichting Bevrijd van PTSS. In bluspak en met ademlucht de 600 traptreden van het WTC in Almere beklimmen. Ik dacht dat ik er enigzins op had getraind, maar hier was gewoon niet op te trainen!

Na de ceremonie met herdenking en toespraak van de stichting Bevrijd van PTSS moest ik snel even naar de wc, mijn ademlucht in orde maken en me aan de start melden. Met een hoge hartslag en ademhaling meldde ik me, omhangen en gaan met die banaan. Nu dacht ik rustig van start te gaan, maar nog voor ik halverwege de trappen was kreeg ik al een bloedsmaak in de mond (hoi longblaasjes) en besloot ik mijn masker af te doen. Wat was dit zwaar! En ik was niet de enige die kapot ging. Ik kwam nog een paar mensen tegen die volledig af hadden gehangen. Op mijn tandvlees kwam ik boven, waar ik me aansloot bij de andere kuchende en hoestende brandweermensen en van het uitzicht kon genieten. Wat een bijzonder event en wat zet dit je weer met beide voeten op de grond zeg. Als je dan thuisgekomen de tv aanzet met alleen maar docu’s over 9/11 landt het nog eens extra hard.
Maandag
Ik was blij dat ik vandaag op mijn kont kon zitten op kantoor! Mijn benen voelden toch best een beetje zwaar. Niet gek na die 600 treden van gisteren. Tussen de middag maakt ik even een wandeling naar de bakker met een omweggetje en ontdekte weer nieuwe weggetjes in Vreeswijk.

Dinsdag
Doordat ik gisteren een flinke klap op mijn werk heb kunnen geven, kon ik tussen de middag lekker naar buiten. Eens een iets ander rondje, maar niet te lang. De benen waren nog best moe van zondag.
’s Avonds werd er ook goed gezweet tijdens de oefenavond, waarbij we een slachtoffer uit een ruimte met gevaarlijke stoffen moesten halen.

Woensdag
Mijn laatste werkdag en dan… vakantie! Normaal gesproken ben ik in deze tijd van het jaar te vinden in het buitenland, vanwege WK’s. Maar die zijn op andere momenten in het jaar gepland. Toch vind ik het heerlijk om in september een paar weken vrij te zijn. Maar dan moet eerst nog wat werk afgerond worden. Aan het einde van de dag kon ik mijn hele to do list afstrepen. Heerlijk om zo mijn vakantie in te gaan.

Donderdag
De eerste vakantiedag werd goed besteed. Even shoppen en koffiedrinken in Amersfoort, gevolgd door een rondje, of twee, hardlopen. Dit keer geen bos, maar stad. Want ik liep een OL door de binnenstad van Amersfoort, middels een app op de telefoon. En zo ontdekte ik weer nieuwe straatjes en steegjes.

Precies op het moment dat ik naar huis wilde gaan kreeg ik een telefoontje van de garage. Mijn auto was klaar! Die kon ik dus mooi meteen ophalen. Van de schade zie je gelukkig helemaal niets meer, maar ik ben blij dat ik mijn autootje weer terug heb!|
Vervolgens dook ik thuis de tuin in om die jungle in de container te proppen. Dat zag er al heel anders uit.

Vrijdag
Man man, ik zal blij zijn als deze cycle voorbij is. Ik vraag me serieus af hoe ik deze deadliftsessies volbreng zonder in te storten. Ik heb moeite om mijn vorm te houden en ben blij dat nu de reps omlaag gaan. Alleen gaat het gewicht dan wel weer omhoog…

Zaterdag
Vandaag deed ik iets wal al jaren op mijn verlanglijstje staat, maar wat nog nooit gelukt is omdat ik dan in het buitenland ben voor races. Tijdens de Market Garden Memorial op de Ginkelse Heide vindt er een airdrop van parachutisten plaats en die wil ik al jaren heel graag zien.
Ik parkeerde de auto in Wolfheze en liep door het bos richting de Ginkelse Heide en bleef zo uit de enorme stroom van bezoekers. Aan de zuidkant van de Ginkelse Heide was het ook lekker rustig en had ik een mooi plekje. Precies waar de vliegtuigen vanachter de bomen tevoorschijn kwamen en hun parachutisten dropten. Fantastisch gezicht en wat indrukwekkend! Via een sluiproute door het bos, zonder drukte, weer terug richting de auto. Perfecte planning, want ik kwam net bij de auto aan toen een wolkbreuk losbarstte.

Totaal loopkilometers deze week: 29 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 914 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!