Training

Sports diary #37 2023

Het is weer een tropisch warm weekje en er wordt veel gezweet. Mooie momenten, maar ook een lastige knoop doorgehakt.

Zondag
Naar deze dag heb ik een jaar uitgekeken, tot een maand geleden. Waar ik vorig jaar de hele zomer getraind heb in bluspak en met ademlucht was het vandaag zo ongeveer een cold turkey. De Firefighter Stairclimb wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan de brandweerslachtoffers die zijn gevallen op 9/11 en collega’s die op andere momenten nationaal en internationaal door hun werk om het leven zijn gekomen. Altijd heel indrukwekkend.
Daarna was het rustig aan tijd om ons klaar te maken. Ik was vandaag geadopteerd door post Soest en we startten in de laatste heat. Het was snikheet en ik was eigenlijk van plan om zonder jas en ademmasker te lopen… maar je kent het wel, iedereen gaat in volledige uitrusting naar boven, dus… ja… ik toch ook maar. Dat ging eigenlijk nog soepeler dan verwacht! Al had ik wel afgesproken met mezelf om mijn ademlucht af te doen. Dat deed ik op de 11e verdieping (van de 30) en ik had er al direct spijt van. De lucht in het trappenhuis was bedompt en warm. Maar goed, doorpeddelen maar en boven vooral genieten van het uitzicht, de gezelligheid en de bakken aan koek, snoep en drinken. Al met al een topdag!
En ik was nog niet weg van de kazerne toen ik mijn spullen terugbracht, toen de pieper ging voor een liftopsluiting. Meteen door naar een melding dus.

Maandag
Met de hitte in huis is het niet grappig dat mijn hordeur kapot is. Maar vandaag werd de nieuwe geïnstalleerd en heb ik een hele mooie! Eindelijk de deur aan het einde van de dag weer open.
En vanavond was het weer tijd om naar de Leusderheide te gaan om het ven weer te vullen. Net voordat de zon onder ging was het vennetje weer gevuld voor de dieren. Inpakken en wegwezen.

Dinsdag
Een lekker dagje op kantoor vandaag en met een leuke verrassing. De nieuwe RunningNL is uit met drie artikelen van mijn hand. Superleuk!

Woensdag
Ik word met de dag duffer van dit weer. Werken is al een flinke opgave en ik ben blij als de werkdag voorbij is. Enige voordeel: aan het einde van de dag even in de tuin kunnen zitten. Dan is het wat minder heet.
Vandaag ging ook de kogel door de kerk. Hardlopen ging de afgelopen maand dramatisch. Vooral de astmatische klachten baren me toch een beetje zorgen. Ik wijd ze aan de stress van de afgelopen maand en de hitte. Waarschijnlijk is de histamine weer aardig van de leg. Lang leve long-Covid… Ik heb dan ook besloten niet deel te nemen aan het WK Trifecta Spartan dit jaar in Griekenland. Wel met pijn in het hart, maar als ik deelneem wil ik er van genieten en weten dat ik alle afstanden kan lopen. Dat gevoel heb ik nu in de verste verte niet…

Donderdag
Tijd om de loopschoenen onder te binden. Maar eens zien waar ze me vandaag brengen. Letterlijk. Ik was eigenlijk van plan naar Heidestein te rijden, maar bij de kruising sla ik rechtsaf en ga naar Soesterberg voor een rondje Park Vliegbasis. Ik plak de wandelrondjes aan elkaar voor een mooie route, waarbij ik nog net niet aan het asfalt van de startbaan vastplak.

Vrijdag
Op naar Huub voor het eerst sinds een paar turbulente weken. Het is dus vooral even kijken waar ik sta en hoe het lijf reageert. Gewichten lekker laag dus.

Zaterdag
Back in action. de zaterdagtraining is ook weer opgepakt met fijne squatjes. En het leukste: de fijnste trainingsmaatjes om me heen! Eigenlijk is de zaterdagtraining een soort van therapie.
’s Middags rijd ik naar de Lage Vuursche voor een leuke ontmoeting met één van mijn favoriete mineralenshops. Omdat Nennies een jaar bestaat vieren we een feestje met een leuke groep van de klanten. Een gezellige middag met leuke gesprekken en ontmoetingen. Fijne manier om deze week mee af te sluiten!

Totaal loopkilometers deze week: 14 km
Jaartotaal loopkilometers 2023: 455 km

Aantal loopkilometers maart: 24 km
Aantal loopkilometers april: 83 km
Aantal loopkilometers mei: 110 km
Aantal loopkilometers juni: 119 km
Aantal loopkilometers juli: 11 km
Aantal loopkilometers augustus: 83 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!