Training

Sports diary #38 2018

En dat was Trifectaweekend 2 en eerlijk gezegd… ik ben hier heel goed doorheen gefietst! Dit weekend leverde me niet eens spierpijn op, wel een hoop voldoening en nog een week lang modder uit mijn oren. Toch eindigde de week niet helemaal als gepland.

Zondag
Wauw wat is Schotland toch gaaf. Nadat we gisteren al een fantastische dag hadden gehad met echt on-Schots weer, was het vandaag weer topweer! Ik startte de ochtend met de Super in Age Group. Na een lekkere race, waarin ik me toch aardig gepusht heb ondanks de Beast van gister en Oberndorf vorige week, kreeg ik het voor elkaar om in de laatste kilometer nog een paar dames in te halen. Helaas nét niet genoeg voor het podium, maar een boven verwachting lekkere race gelopen!
De afsluitende Sprint was vooral lol trappen en liep ik weer met Kelly, waarbij we elkaar hielpen waar nodig en ik een nieuw soort burpee ontdekte (ik wilde mijn ellebogen een beetje ontzien, want die voelden wat overbelast).

Maandag
Omdat we een avondvlucht hadden, hadden we nog mooi de tijd om Edinburg te bezoeken. Kort maar krachtig, maar wat is Edinburg toch mooi. En vriendelijk! Want toen we zoekend om ons heen keken, op zoek naar een goed koffietentje, kwam een vrouw naar ons toe om te vragen of ze ons kon helpen. En zo hadden we binnen no time een adresje met prachtig uitzicht op het Edinburgh Castle!

Dinsdag
Een beetje een dubbel gevoel. Vóór het weekend waren er nog plannen om naar Tahoe af te reizen voor het Spartan World Championship. Maar tijdens het weekend heb ik een knoop door moeten hakken. Omdat ik geen reispartners heb lopen de kosten wel heel erg op. Daarom besloten om niet naar Tahoe te gaan. Met pijn in het hart. Maar… om de pijn te verzachten meteen wel plannen om af te reizen naar Berlijn en Windsor voor respectievelijk een Beast en… nog een Trifecta weekend… OMG…

Woensdag
Vanwege werk voor Anita en klussen voor mijn eigen bedrijf train ik deze week verder even niet. Kan ik ook mooi herstellen van de afgelopen twee weekenden. Normaal is woensdag mijn vrije dag, maar omdat ik maandag nog in Schotland zat, heb ik deze dag even omgewisseld.

Donderdag
En toen was de werkweer weer voorbij. Dit weekend plan ik ook lekker niet veel in, even rust in de tent! En… de tijd om nieuwe reisjes te plannen!

Vrijdag
Op naar Huub. Ondanks dat ik me heel erg goed voel bleek ik toch een aardige disfunctie onder de leden te hebben. Dat bleek heel erg duidelijk bij de box stepups waarbij ik mijn linkerbeen maar met moeite aan kon sturen. Uiteindelijk bleek het euvel vanuit de nek te komen. Dat leverde me een aha-moment op, want door de sandbag carries in Oostenrijk en Schotland had ik mijn hoofd wat scheef gehouden. Niet dat ik er constant last van had, maar toevallig voelde ik het gisteravond weer toen ik in bed lag. Problem solved!

Zaterdag
Nou… ik had niet echt mijn dag met training… De sandbag carry waarmee de training startte nekte me al direct. Mijn onderrug zeurt dan zo erg dat ik veel moeite moet doen om door de pijn te lopen. En op de één of andere manier was ik zo labiel als wat, dus met tranen in de ogen pleurde ik als laatste de zandzak in de hoek. Schijtding… Gelukkig vind ik dit het ergste van het ergste dus valt de rest allemaal mee. Dacht ik. Achteruit slepen volgde. Al na 20 meter zaten mijn bovenbenen vol! WTF! Tot later bleek dat dat deel van het asfalt toch wel een heel stuk zwaarder sleept dan meer naar het midden… Begon al langzaam te denken dat ik aan het aftakelen was.
Als we dan nog mogen touwtrekken als toetje ben ik weer blij. Dat ik mijn armen eerst een kwartier niet meer kon bewegen door een afterburn in de biceps en onderarmen is een stuk minder frustrerend dan die verdomde zandzak! Maar dit labiele tutje deed de rest van de dag niet veel meer.

Totaal loop kilometers deze week: 18 km
Jaartotaal loopkilometers 2018: 764 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!