Training

Sports diary #38 2020

Indian summer! Ik houd ervan. Van mij mag deze maand met dat heerlijke weer eindeloos duren. En het ziet er naar uit dat Spartan Zandvoort, ondanks de nieuwe maatregelen gewoon doorgaat. De puntjes op de i om straks in ok-vorm aan de start te staan!

Zondag
De training van gisteren van Meet The Marines had zijn sporen nagelaten! Heerlijk ontvelde knietjes van het tijgeren door het gras. Ook de spierpijn van vrijdag was er niet minder op geworden. Vandaag zou ik dus lekker toeschouwen tijdens de Spartan Workout Tour bij Survival Team Ede. Geen reden dus om een lange tight aan te doen, want het was heerlijk weer. Fout gedacht. Ik zag een net. En hing er in. Ik zag monkeybars. En zwaaide rond. Ik zag een touw. En swingde over de balk. Mijn benen zagen er na vandaag helemaal niet meer uit! Boeien! Het was weer een fantastische dag! Eindelijk zien mijn benen er weer uit alsof ik weer eens een race gelopen heb!
Vervolgens reden we met Celine en Joris richting Rhenen naar de brandweerkazerne. Daar mocht ik even oefenen met ademlucht en hydraulische spreider voor mijn test woensdag. De les van vandaag: steek geen lucifer aan op het toilet bij overmatige gasvorming. Dat kan levensbedreigend zijn, waardoor je van het toilet gered moet worden. Na wat gezoek in de rook vond ik mijn slachtoffer voorover gevallen van het toilet.

Maandag
De schrik zat er vanochtend even in. Dingdong. Politie aan de deur (‘maar ik heb niets gedaan!’ dacht ik nog). Ingebroken bij de buren die net aan het verhuizen zijn! Alles weg. Nadenkend over of ik wat verdachts gehoord heb realiseer ik me dat ik gisteravond een auto weg heb horen rijden nadat ik zachte stemmen hoorde. Dacht ik nog dat de auto van de buren voor de deur stond, bleken die er helemaal niet geweest te zijn. Mogelijk heb ik op 30 seconden de inbrekers gemist! Ik had maar iets later de gordijnen dicht hoeven doen… Dit hield me vandaag wel even bezig. 

Dinsdag
Het is gewoon weer volle bak zomer! Met dik 30 graden was het weer bizar warm vandaag. Daarom besloot ik even tussen het werk door een zonnepauze te nemen en in de tuin te gaan zitten lezen. Heerlijk wat zonnestraaltjes pakken!

Woensdag
Vandaag zat ik toch een beetje in spanning op kantoor. Niet vanwege mijn werk, maar voor wat me ’s avonds te wachten stond… Na vorige week op gesprek geweest te zijn bij de brandweer in Woudenberg moest ik vanavond wat praktische dingen doorlopen om te kijken of ik überhaupt wel geschikt ben voor het werk. De test bestond uit drie onderdelen. Als eerste mocht ik de hoogwerker op. 32 meter omhoog klauteren om in een bakje te eindigen met prachtig uitzicht over Woudenberg met een ondergaande zon! Opdracht 1 ging prima.
Vervolgens een stukje THV (technische hulpverlening), waarbij ik met de hydraulische spreider en schaar een autodeur van een auto sloopte om vervolgens, op een krukje, met een blikopener het dak te mollen. Dat sloopwerk lag me beter dan ik had verwacht! Meest grappige moment was toch wel de ademluchttest in een rokerige ruimte. Je ziet geen hand voor ogen, maar met de warmtecamera kun je je omgeving beter zien. Maar ik had niet verwacht een paard te zien! Een nepperd hoor, maar ik lag wel in een deuk. Testen gingen prima! Ik mag door!

Donderdag
Best wel een gek dagje. Zo maak je nooit gebruik van de zorg en zo zit je eerst in het ziekenhuis om bloed te prikken om vervolgens de middag bij de mondhygiëniste in de stoel te liggen. Dat bloedprikken is om te testen op Lyme. In juli hebben twee teken me te pakken gehad en bloed testen schijnt pas twee maanden na de beet te kunnen. Ook al heb ik geen kringen (schijnbaar krijgt 30% van de mensen die daadwerkelijk Lyme krijgen, krijgen na een beet een kring om de beet), better safe then sorry…
Na de mondhygiëniste, die in het dorpje gevestigd is waar ik ben opgegroeid, kon ik het niet laten een rondje hard te lopen langs de mooie Kromme Rijn.

Vrijdag
Ik kan het nog! Vandaag waren mijn deadlifts bijna beter dan ooit! Toch bizar hoe je in ene wel weer het goede gevoel te pakken hebt, na een tijd gerommeld te hebben in de techniek met de deadlift. Nog niet perfect, maar hier kan ik mee leven! 


Zaterdag

Vanochtend nam ik weer deel aan de groepstraining. Eerst squats. Daar had ik me mentaal ook op voorbereid. Gingen ook fijn! Maar om de training te vervolgen met hamstring verkrampende nordic curls en vervolgens af te sluiten met een paar keer op en neer lungen… Help! Volgens mij was het de bedoeling van Huub dat ik nooit meer kan lopen!

Totaal loop kilometers deze week: 5 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 998 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!