Training

Sports diary #38 2021

Mijn tweede vakantieweek stond vol in teken van de brandweer: oefening, uitruk, examenstress, examen en een serieuze inzet bij een ongeval. Naast de vele spierpijn stond het sportpitje even laag. Herstellen dan maar.

Zondag
Racedag twee in Verbier! Was het gisteren nog heerlijk zomers weer, vandaag regende het pijpenstelen en het zou niet veel beter worden vandaag. En als dan de wolken hier en daar opentrekken en je een blik op de bergtoppen kan werpen die ineens wit zijn… Dan is het even omschakelen.
Gepakt in regenkleding naar de start en een tas met droge kleding en Dryrobe mee. De benen voelden enorm zwaar na gisteren en de Super en Sprint zouden vandaag voornamelijk wandelend afgelegd gaan worden. Dacht ik. Maar na de start van de Super ging het al snel niet lekker.
De eerste kilometers gingen omhoog en mijn kuit protesteerde heftig. Helemaal op een glad stuk weiland toen ik een stukje uitgleed en een steek in de kuit voelde. Einde verhaal, ik ga geen blessure riskeren. Ik gooide de handdoek in de ring en Kelly stoempte door de regen verder, terwijl ik via de weg, die veranderd was in een wildwaterbaan, mezelf mee liet voeren naar beneden. En dan merk je pas hoe koud het eigenlijk is. Meteen mijn droge kleding en Dryrobe aangetrokken, terwijl de eerste elite lopers onderkoeld werden binnen gebracht.
Op de route bleek veel sneeuw te liggen, obstakels waren afgesloten en voor de open heats werd de route ook ingekort. Ik denk dat ik de juiste keuze gemaakt heb door uit te stappen. De rest van de dag bracht ik wat schuifelend door in Verbier, probeerde nog met Kirsten de lift naar boven te pakken maar veel te duur en had vooral veel lol. Zo’n dagje relaxen was ook niet verkeerd.
Aan het einde van de dag de spullen zo veel mogelijk inpakken en heerlijk uiteten na nog wat mooie medaillefoto’s gemaakt te hebben.

Maandag
En dan is het raceweekend al weer voorbij. Na afscheid genomen te hebben van Clint en An zetten we ons in de auto voor de lange rit naar huis. Bij iedere stop merken we dat we stijver worden en we worden uit/toegelachen door andere automobilisten. We hebben een goede rit naar België zonder oponthoud en vanaf daar is het nog 1,5 uur naar huis.

Dinsdag
Holy… kan de spierpijn nog erger? Ik ben blij dat ik nog een weekje vrij ben, want alleen uit bed komen kost me al een halve dag! Vandaag wat wasjes doen, spullen opruimen en wat wandelen naar de winkels, de kazerne en ’s avonds nog een keer de kazerne voor onze oefenavond.

Woensdag
De spierpijn is nog goed aanwezig! Dus de hardloopschoenen blijven nog even staan. En toen ik me zat te bedenken wat ik vandaag eens zou doen ging mijn pieper af. Als een malle naar de kazerne voor een ammoniaklek. Daarvoor moest een team uit Utrecht komen en konden we zelf niet veel doen. Maar voor mij was het interessant hoe zo’n inzet gaat.
’s Avonds ging ik aan de wandel met ma en telden we heel veel reeën. Even de benen strekken.

Donderdag
Vandaag eindelijk weer de loopschoenen aan! Ik liep een stuk soepeler dan ik had verwacht. Of komt dat door mijn nieuwe schoenen? Ik mag van Adidas namelijk de 4DFWD testen en ik ben eigenlijk best verrast door de demping. De zolen zijn 3D-geprint en duwen je als het ware voorwaarts. Wat ik merk: ik heb totaal geen last meer van mijn vermoeide benen na afgelopen weekend en de demping is nu erg fijn. Die ga ik lekker vaker dragen!

Vrijdag
Vandaag geen training bij Huub, maar een heel spannende dag. We hebben namelijk ons praktijkexamen brand. Na de laatste praktische oefendag twijfel ik alleen of ik er klaar voor ben. Het examen is in de middag en we moeten best een tijd wachten voor we aan de beurt zijn. Als het examen dan ook nog eens slecht gaat en 2/3 uit de klas zakt is er niet echt reden tot een feestje. Een beetje timide zitten we met vier aspiranten en instructeur/korpschef terug in het busje tot voor ons een ongeval plaats vindt op de snelweg. We blokkeren de weg met de tankautospuit die naast ons reed en verlenen eerste hulp en wachten de hulpdiensten op. Zo houd ik toch nog een beetje een goed gevoel over aan deze dag.

Zaterdag
Mijn plan om vanochtend te gaan trainen in Breda viel in het water door knetterende hoofdpijn. Ik denk de stress van gisteren. Mijn bijna-laatste-vakantiedag breng ik dan ook in chillmodus door en ’s middags besluit ik de serre eens even helemaal onder handen te nemen. Dat ruimt ook weer op.

Totaal loop kilometers deze week: 10 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 1.028 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km
Totaal augustus loopkilometers: 109 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!