Training

Sports diary #38 2022

Vakantie!! Wat een heerlijk vooruitzicht om 2,5 week vrij te zijn en te doen en laten wat ik wil en waar ik wil. Ik heb wat leuke plannen voor de komende weken, die flink wat voetenwerk omvatten.

Zondag
Dit was echt een heerlijke lazy Sunday. Nadat ik deze vakantie steeds vroeg eruit moest, kon ik vandaag uitslapen. Dat werd iets te lang uitslapen… Maar ik miste niets aan vandaag. Wat een takkeweer! Dus was ik lekker druk met rommelen in huis en mijn spullen inpakken voor komende week.

Maandag
Op naar mijn vakantieplekje! Ik kon daar alleen pas in de namiddag inchecken, dus de dag startte ik met een partijtje boulderen in Breda. Ik begin langzaamaan weer wat van mijn bouldertechniekjes terug te krijgen!

Na een lunch bij de boulderhal reed ik naar De Caigny, net over de Belgische grens om weer eens ouderwets mijn ziel te verliezen aan de talloze mooie bieren.
Om 16.00 uur kon ik inchecken in mijn Cabana Bonanza. Een chaletje met prachtig uitzicht over de weides met paarden, heerlijk privé, een vuurplaats én bbq, een veranda met schommelbank en helemaal western chique ingericht. Ik hou er van! Alleen begon het te regenen toen ik aankwam, dus bracht ik de eerste avond bingend door met Peaky Blinders het 6e seizoen. Aangezien ik thuis geen Netflix heb dus prima vermaak!

Dinsdag
Chillen staat bovenaan mijn to do list deze week. Dus eerst uitslapen, rustig opstarten, boodschappen doen en de middag gebruikte ik voor een rondje hardlopen richting de Pannenhoef. Het rondje was mwah, maar had ook verrassende stukje.
Zo liep ik over een boerenerf met allerlei kruipdoor en sluipdoorpaadjes en kwam ik de boer tegen die achter zijn schapen aanzat en honderduit vertelde hoe ze ontsnapten uit de wei. ‘Thuis’ gekomen ging de BBQ in de fik en met een vuurtje in de vuurplaats erbij een prima avond om buiten te zitten.

Woensdag
De wekker ging op tijd, het was zelfs nog donker! Maar vanochtend kreeg ik een tourtje wandelen door het Mastbos. Ik was daar ooit een keer eerder geweest, maar het vlonderpad had ik nog niet eerder gezien.
Een gezellige wandeling met mooie gesprekken. En het was nog steeds vroeg toen ik in de auto stapte op weg naar een middagje vreten met Sofie. Van koffie met een pastry, via een ijsje aan de nacho’s, Ik kon geen pap meer zeggen! Uiteindelijk vandaag 18 kilometer weggewandeld. Dus ’s avonds zat ik weer op mijn kont fikkie te stoken.
Donderdag
Wat een heerlijke ochtend! Lekker met koffie op de schommelstoel op de veranda wakker worden, de zon die over de bomen heen piept en de mist die van het weiland optrekt. Ondertussen scharrelen de kippies lekker rond, knorren de varkentjes den schieten de honderden konijnen alle kanten op.
Vanochtend loop ik ook een rondje. Ik had bedacht een rondje om de Galderse Meren te lopen. Volgens Google earth liep er een pad omheen. Maar… daar stond niet bij dat een deel tot 1 oktober afgesloten is (natuurgebied) en daar stond ik dan op het naaktrecreatieterrein, waar het verrassend druk was, terwijl er verder geen kip te bekennen was.

Snel even douchen en door naar Breda, waar ik Ankie ontmoette bij  Lin’s Lounge & Chocolabar, waar we een ijsprijs, die Sofie gewonnen had, gingen opeten. Althans, we deden er een poging toe, maar het was zo veel! Dat leverde een suikerkick op, gevolgd door een flinke inkakker.’s Avonds hoefde ik in ieder geval niet te koken! Maar stak ik, voor de laatste avond, weer de vuurplaats in de hens. Had ik nog visite van een ratje die zich te goed deed aan de druiven in de druivenstruik!

Vrijdag
En dat was alweer mijn midweekje in Rijsbergen. Wat heb ik genoten en wat een heerlijk rustig plekje. Met een prachtig uitzicht op de weide, wat geen dag hetzelfde was.
Op naar de training, waar ik vandaag een deload week had. Gewichten hoog, weinig reps. En eigenlijk ging dat best lekker easy! Huub behandelde me ook nog even aan de pols, die sinds mijn tuinieravontuur vorige week donderdag behoorlijk pijnlijk is…

Vervolgens door naar huis, want als ik morgen weer de hort op ga, moeten er nog even wat wasjes gedraaid worden. Plus de tassen moeten herpakt worden voor een paar dagen Eifel. De rest van de dag deed ik niet veel, want de reactie in de pols was immens! Ik kon niet eens mijn glas meer vasthouden!

Zaterdag
Toch gek even een nachtje thuis en dan weer de hort op. Die pols beperkte me dusdanig, dat ik vanochtend de training in Breda moest skippen! Daar ging mijn plan om vanuit training rustig aan naar de Eifel te rijden…
Dan maar vanuit huis, een rit van zo’n drie uur met wat tussenstopjes voor lunch, tanken en de weg zoeken, want de snelweg was foetsie. Maar… het was het ritje meer dan waard! tegen vijf uur kwam ik aan bij het huisje van Alwin op een vakantiepark en het uitzicht… wow. Prachtig! Heel lang kon ik er vandaag niet van genieten, want het wordt hier iets vroeger donker en we gingen een hapje eten.

Totaal loopkilometers deze week: 20 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 934 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!