Training

Sports diary #39 2020

Zou het dan toch? Loop ik deze week mijn eerste obstaclerun van het jaar? Ouderwets een potje hardlopen en mezelf over obstakels gooien. Ouderwets weer bont en blauw! Ik kan niet wachten!

Zondag
De laatste Spartan Workout Tour editie voor de race in Zandvoort is er eentje om in te lijsten. We waren te gast bij Nijstad Outdoor waar Dayen en Kelly een superleuke workout in elkaar hadden gedraaid. Drie verschillende onderdelen, waarbij de survivalbaan toch wel favoriet was kregen we voor de kiezen en nadien vulden we onze buiken in het naastgelegen Paviljoen. Jammer genoeg ging de tijd veel te snel en moesten we het suppen overslaan.

Maandag
Vorige week eindigde nogal stressvol. Morgen wordt er een podcast opgenomen die ik coördineer en dan is het heel vervelend dat de dag voor de opnames nog niet alles rond is… Maar gelukkig lachte de dag me tegemoet en was alles aan het eind van de dag rond! En als bonus kreeg ik nog even een hele leuke mail binnen! Daarover snel meer…

Dinsdag
Vanochtend zat ik om 7.00 uur in de auto op weg naar Eindhoven. Daar hebben we van Arko Sports Media ook een kantoor op Strijp S, maar vandaag moest ik er zijn voor de opnames van een podcast vanuit het project Sportindebuurt. De organisatie had nog wat voeten in de aarde, maar het verliep vandaag allemaal perfect. Ik blij! Na de opnames onderbrak ik de weg naar huis voor een rondje hardlopen. Zo kon ik meteen drie gemeenten voor de longtermchallenge afstrepen. Het rondje zelf was niet heel erg bijzonder, maar leverde toch een aparte foto op.

Woensdag
Kantoordag! En dat was weer gezellig. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt, daarom mogen we weer maar één dag op kantoor aanwezig zijn. Ook al is het supergezellig en was het vandaag nog redelijk rustig op  kantoor, ik merk toch dat ik met thuiswerken efficiënter kan werken. Toch vandaag een flinke slag kunnen slaan. Nog één dagje werken en dan is deze drukke week ook weer voorbij. Een gekke week ook. Alhoewel je er rekening mee houdt in deze gekke tijden, het definitieve bericht dat Spartan Zandvoort niet doorgaat is toch vreemd. Daarmee komt ook de laatste mogelijkheid voor mij om een Spartan Race te lopen dit jaar te vervallen. Nu alle hoop op zaterdag, dan staat War Race in Arnhem in de agenda.

Donderdag
De dag vloog voorbij, zo druk was die. Overleggen, podcast luisteren, nieuwsbrief voor volgende week voorbereiden… En de postbode kwam langs. Daar zat ik vanaf het begin van de week al met smart op te wachten. Ik mag namelijk de Garmin Instinct Solar Tactical gaan testen! En laat dit horloge de laatste weken al meerdere keren in een digitaal winkelmandje gelegen hebben en dat een stemmetje zei: ‘nee ff niet niet’…. Toeval? De komende tijd ga ik dus lekker met dit horloge aan de slag! Makkelijk van overstappen van de ene Garmin naar de andere is dat alle data 1-op-1 overgezet wordt. Nu nog even de bedieningsknopjes en het menu onder handen krijgen.

Vrijdag
Omdat ik morgen War Race heb deed ik vandaag bij Huub mijn deadlifts en upper body training. Heerlijk om weer met zware gewichten en weinig reps te werken!

Het is deze week Nationale Sportweek. Een tijdje terug was ik voor een interview bij de Nederlandse Handboog Bond en kreeg ik het idee om dit eens uit te proberen. In de survivalsport had ik er al wel eens kennis mee gemaakt, maar schieten met een ‘echte’ boog is toch echt ander werk. Dat ondervond ik vanavond aan den lijve. Ik ging voor een kennismaking naar de HBV sc Marathon in Doorn. Een kleine handboogvereniging, maar heel gezellig. Niet alleen kreeg ik uitleg over van alles wat met boogschieten te maken heeft, maar ik mocht vooral zelf aan de slag.
Omdat ik left eye dominant ben betekende dat dus ook dat ik linkshandig even moest aanvoelen of dat goed voelde, maar ik gaf toch de overduidelijke voorkeur voor rechtshandig schieten. Dat was ook wel aan de houding te zien. Oftewel: ik ben cross eye dominant. Handig om te weten! Nu weet ik meteen waarom ik niet kan gooien en vangen! En nog een belangrijke les van deze avond: overstrek je arm niet. Een onderarm bescherming biedt wel iets van bescherming, maar niet aan de elleboog… Die werden mooi rood/paars/blauw.
Maar man, man, dit is zo leuk! Serieus hoe verslavend dit kan werken. Helemaal als je de roos raakt (lucky shot).

Zaterdag
Met armen onder de blauwe plekken stond ik dit jaar voor het eerst in een startvak van een obstacle race! En waarschijnlijk ook meteen de laatste keer dit jaar… War Race – Battle of Arnhem vond voor het eerst in Arnhem plaats en wat een mazzel dat de race door kon gaan. Weliswaar in een aangepaste versie, waardoor de tijdswaarneming en competitie er uit waren gehaald en er een paar lange loopstukken zonder obstakels in het parcours zaten, maar he, dat vind ik niet erg. Ik was zo blij dat we weer een race konden doen! Een uitgebreid verslag volgt snel, maar ik heb genoten van deze dag, waarbij ik weer zoveel ocr buddies ben tegen gekomen. Ik kan niet wachten tot het nieuwe normaal niet meer normaal is en we gewoon weer 2019-like elkaar kunnen ontmoeten.

Totaal loop kilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2020: 1029 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!