Training

Sports diary #4 2021

Wat een week!! Het was meerdere keren fantastisch winterweer en dat leverde de mooiste plaatjes op en een record aan ijshaar! Meer van dit soort weken graag!

Zondag
Na gisteren zaten mijn benen vandaag behoorlijk vol. Mijn geplande hardlooprondje moest maar even een dagje wachten. In plaats daarvan had ik een heerlijke Lazy Sunday met puzzelen, chillen…

Maandag
Vanwege een meeting vroeg in de middag kon ik vandaag eigenlijk alleen in de ochtend hardlopen. En als ik dan vroeg de deur uit ga, dan maar op nuchtere maag. Het is dan voor mij altijd even aanvoelen wat het lijf doet en ik start dan altijd op mijn 6 kilometer rondje, dat ik met allerlei lusjes uit kan breiden. Het was fantastisch loopweer, het Henschotermeer was op plekken bevroren, de zon scheen fel en… ik zag het mooiste ijshaar ever! Ik had helemaal geen zin meer om naar huis te gaan en had het liefst de hele dag door het bos willen zwerven. Uiteindelijk liep ik een heerlijke ronde en ging ik toch op huis aan. Want hongerrrr!!

Dinsdag
Het fijne van 26 uur werken in de week is dat ik mijn uren kan plannen wanneer het uitkomt. En vandaag kwam het goed uit om in de middag de wandelschoenen aan te trekken en met Rick een ronde door de achtertuin te lopen. Met schapen op de heide, wilde stuiterende lammetjes in de wei verderop, hangend in de wegwijzer en warme choco weer een hele mooie ronde en super gezellig om weer eens bij te kletsen!
Helaas dan toch ’s avonds wat minder leuk nieuws. Vanwege de avondklok kan de brandweeropleiding geen doorgang vinden. Die ligt dus nu een maandje stil.

Woensdag
Tussen het werk door trok ik de hardloopschoenen weer aan voor een lunchrun. Heerlijk even een frisse neus halen, want ik had niet een al te leuke klus om aan te werken. Kon ik ook meteen mijn #craftbeernegativesplit lopen.
Als dan ook nog de aardlek er uit klapt omdat de zekering van je koffiemolen doorbrandt, dan weet je dat het een klotedag is. Gelukkig heb ik nog een handmalertje.
Omdat ik vanavond niet op de kazerne zit, kon ik mijn volledige werkweek vandaag al afronden. Ik heb na deze werkdag al lekker weekend!

Donderdag
Wat een superfijne dag! In de ochtend lekker in huis keuvelen (iets met een koffiemolen uit elkaar halen), want het was toch rukweer en ’s middags op naar Valerie en Ilona voor een gezellige middag, inclusief een duurloopje. Omdat ik eigenlijk nooit (meer) in Amersfoort loop, kon ik deze training mooi gebruiken voor de #craftbeerscenery challenge van Craft Beer Running gebruiken.

Vrijdag
Wat een windje vanochtend tijdens de training in de partytent van Huub! Maar ondanks het windje gingen de deadlifts gewoon door, werd ik door de tent uit mijn evenwicht geduwd en had Gogo het enorm naar z’n zin, want hij mocht los lopen! Moet ie niet te dichtbij komen als ik net met een stang gewichten in mijn handen sta…

Ook al was het ’s middags niet heel erg lekker weer, ma en ik gingen wandelen. Dit keer niet hier in de achtertuin, maar bij de Amerongse Berg. Kort rondje, maar zo mooi en uiteraard deden we de Eenzame Eik ook even aan. Een rondje met een dubbel gevoel. Enerzijds de gedachten aan een bekende die onlangs overleden is en dit was ‘zijn’ boom. Aan de andere kant de fijne herinneringen die ik heb aan deze boom, omdat we hier vaak kwamen met de loopgroep. Helaas was het Berghuis dicht voor een choco-to-go, dus die namen we thuis.
Aan de koffiemolen kwam vandaag dan toch een definitief einde. Ik had even wat ander gereedschap nodig, haalde de koffiemolen geheel uit elkaar (kapot was ie toch al) en ontdekte dat een doorgebrand motortje de oorzaak was van de aardlekplof. Vaarwel koffiemolen. Hij werd niet meer in elkaar gezet, maar rust nu op de eeuwige koffievelden.

Zaterdag
Wat een luxe! Ik trainde pas om 10 uur, dus hoefde niet in alle vroegte richting Breda. Een heerlijke training met solid squats gesleep, geduw, getrek en nog wat presses en pull ups. Heerlijke training!
’s Middags kwam Sofie mijn kant op en na een lekkere lunch gingen we aan de wandel met uiteraard na afloop… chocolademelk!

Totaal loop kilometers deze week: 28 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 85 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!