Training

Sports diary #4 2022

Licht aan de horizon! De dagen worden langer, ik loop hele mooie kilometers, de lente breekt aan, ik heb een mooi gesprek met een wildvreemde, mijn theorietoets haal ik met gemak en het hoofd begint weer de goede kant op te staan.

Zondag
Ok, dat feestje was wel gelukt gisteravond…. In combinatie met de spierpijn in mijn hamstrings hield ik het vandaag bij een wandeling. En het lijkt of de lente al stiekem om de hoek komt kijken! Bloesem en groene uitlopers.. Het is januari! Het moet niet gekker worden. Al vind ik het echt niet erg dat de dagen weer langer worden.

Maandag
In alle vroegte was ik al op weg naar Eindhoven naar de studio waar vandaag een webinar opgenomen werd. Ik hoef gelukkig niet met mijn porum in beeld maar vind het wel superleuk om de opnames eens bij te wonen in plaats van op afstand alles te coördineren.
Omdat ik niet vaak in deze omgeving ben, had ik gisteren al een rondje hardlopen gepland op de Oirschotse Heide. Een rondje van in totaal 19 kilometer met, kwam ik dus tijdens het lopen achter, bijna alleen maar tankbaan! Ok, beetje tankbaan had ik wel inbegrepen. Ik had niet voor niets mijn nieuwe VJ’s aangetrokken. Met een absoluut niet gdetailleerde kaart en kompas was het rondje goed te navigeren. Die 19 km zandhappen, afgewisseld met een beetje asfalt, leverde me toch een partij zure enkels op (kwam ik de volgende dag achter). Maar een onverwachts mooi gesprek met een koetsier die ik tegen kwam en een wel heel vette flyby van een Chinook maakte dit een supergaaf rondje lopen!

Omdat ik de middag dus lekker door het bos aan het struinen was werkte ik vanavond tot 22 uur door. Ook niet erg voor een keer want ik kon teren op mijn loopendorfines.

Dinsdag
Oei oei, die enkeltjes. Ik heb serieus gewoon spierpijn in mijn voeten en enkels! Maar goed dat ik vandaag vooral op mijn kont zit om keihard te werken. Tussen de middag moet ik even boodschappen doen en dat wordt meteen mijn rondje enkels loswaggelen.
Ook vandaag zit ik weer tot laat achter de laptop, maar vanavond omdat ik moet leren voor mijn theorietoets THV aanstaande donderdag.

Woensdag
Poe en dat was weer de werkweek. Nog even een pittig dagje met een writersblock, dus leeg ik tussen de middag even mijn hoofd met een rondje hardlopen. Vervolgens vloeit het verhaal uit het toetsenbord. Heerlijk dat lopen!
’s Avonds hebben we THV les, maar de verwachte vrachtwagen waarvan we hoopten dat we die uit elkaar zouden trekken, blijft uit. Helaas… Dus mogen we weer los op een paar auto’s en sluiten de we de les af met een goocheloefening ‘maak een zwevende auto’.
Donderdag
Vandaag staat een dagje leren op het programma. En dat gaat zo vlotjes dat ik halverwege de middag al klaar ben en eindelijk eens in een boek duik. Ik kom veel te weinig toe aan lezen en dat terwijl ik weer een hele stapel nieuwe boeken heb liggen. Mijn theorietoets gaat ’s avonds goed! Score van 90%, al had ik stiekem gehoopt op die volle 100%.

Vrijdag
Na vorige week mijn training thuis gedaan te hebben, ging ik vandaag weer naar Huub. Maar die verrekte deficit deadlifts… pfff…. die mag hij houden! Wat een ellende zijn die dingen. Maar ze gaan prima! Al krijg ik iets een slack in de laatste reps.

De middag dacht ik lekker vrij te zijn, maar ik had een serieus achterstandje opgelopen op mijn nieuwssite die ik beheer. Daar was ik dan ook de rest van de middag zoet bij. En weer schoot lekker lezen er bij in…

Zaterdag
Wat een heerlijke training vanochtend! De warming up bestond uit twee keer achteruit en twee keer vooruit slepen voor dat we aan de squats begonnen. Ze zijn niet zwaar, maar 8 reps is wel veel. Het lastigste: de tel niet kwijt raken… Na de squats worden de benen nog even goed gepijnigd met walking lunges waarna het leukste onderdeel van de training komt: rope pulls!
Na de training duik ik met Sofie even Breda in voor een goede kop koffie en om even gezellig bij te kletsen om vervolgens thuis weer achter de laptop te kruipen voor de kwartaalaangifte. Niet het leukste klusje maar het moet maar even gebeuren.

Totaal loop kilometers deze week: 25 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 124 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!