Training

Sports diary #4 2024

Ik kon nog even van de sneeuw genieten dit weekend, voordat het weer typisch Hollands weer werd. De week was er eentje van reflectie, toekomstgedachten en een nachtelijke melding.

Zondag
Na een fantastische avond stond er vandaag een lange duurloop op het programma. De duurloop die ik donderdag niet kon lopen. Dus op voor 25 kilometer door de sneeuw! Omdat Krista na het ontbijt een wandeling in de omgeving ging maken, kreeg ik het idee om haar hardlopend te gaan onderscheppen in de Kaapse Bossen. En dat lukte!

Bovendien superfijn om eens een totaal andere kant op te lopen. Dat gaat gelukkig weer. Dus ik kan weer lekker gaan variëren in de trainingsrondes en klom nog even het uitkijkpunt op. Ik verbaasde me er ook over hoeveel sneeuw er hier nog lag. Dat leverde ook weer mooie plaatjes op.Thuisgekomen kon ik de rest van de dag in de luie stand doorbrengen. Mét warme chocolademelk!

Maandag
De nieuwe werkweek dient zich aan, maar vandaag vliegt voorbij! Met artikelen schrijven, een leuk interview, nog een ander interview uitwerken en even een wandeling. Na een regenachtige ochtend schijnt ’s middags gelukkig de zon weer even en doe ik mijn boodschappenwandeling.

Dinsdag
Op kantoor liggen de nieuwe RunningNL en Wandel.NL te wachten met artikelen van mij er in. Blijft zo leuk om je eigen werk zo terug te zien! En daarnaast stond ik vandaag ook nog eens in de lokale krant met een complete bladzijde! Mijn dagje Florijnloop met drie afstanden was niet onopgemerkt gebleven.
De dag vloog ook voorbij, met onder andere mijn functioneringsgesprek.
’s Avonds weer onze oefenavond, met deze keer een IBGS-oefening op een boerderij. Dat was weer een leuke oefening en inzet.

Woensdag
Eigenlijk wilde ik vandaag nog even een kort rondje lopen, maar morgen staat er een langere training op de planning en zaterdag een run met Asics Frontrunner Kelly in Utrecht. Dus toch maar besloten vandaag dan maar niet te lopen. Bovendien was deze laatste werkdag van de week een hele drukke.

Donderdag
Met een rondje van 15 kilometer in de planning, besloot ik vandaag voor een verhard rondje te gaan en via het Henschotermeer te lopen. Blijft toch altijd een mooie plek. Ik had mazzel met het weer en liep zelfs in het zonnetje. Totdat het helemaal dichttrok en begon te miezeren in de laatste kilometers terug naar huis.

Vrijdag
Dat was even een bijzonder nachtje. Om 3 uur ging de pieper voor een reanimatie. Toevallig nog verderop bij mij in de straat ook! Het gekke is dat ik dan toch eerst naar de kazerne moet (ik weet alleen de straat, geen nummer) om vervolgens naar de locatie te rijden. Een kleine twee uur later lag ik weer in mijn bed, maar van slapen kwam het niet echt meer.
Om 7 uur weer de wekker om naar training te gaan. In tegenstelling tot de vorige deadlift training, was deze toch wat zwaarder. Want vijf sets van 7 reps op 97,5 kilo… die begon ik toch wel te voelen! Als je dan ook nog eens heel veel moeite moet doen om de slappe lach in te houden, terwijl de flauwe opmerkingen door de ruimte vlogen… Je kon me opvegen!

Zaterdag
De dag begon met de zaterdagochtendtraining, waarbij we voor de verandering als warming up eens de parkeerplaats over en weer gingen lungen… Aiai, dat belooft wat voor morgen! Daarna de squatsessie, met een pittig gewicht voor 7 reps. Lange tijd geleden dat ik dit met bodyweight deed! Ik ben heel benieuwd hoe de benen morgen aanvoelen, als ik een 27 km moet gaan lopen… En de vermoeidheid van een heel kort nachtje begon er vandaag ook goed in te hakken. Ik besloot daarom al snel dat de run vanavond in Utrecht maar even aan me voorbij moest gaan.
De middag was namelijk ook lekker actief. Sofie heeft haar sleutel gekregen, dus vandaag werd er een start gemaakt met het schilderwerk. We hebben onszelf verbaasd met hoever we in een middag al kwamen!

Totaal loopkilometers deze week: 40 km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 122 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!