Training

Sports diary #40 2018

Van Beast in Berlijn naar Trifecta weekend in Windsor. Ik liep hier de koudste (en natste) race van het jaar en stond tot mijn grote verbazing op het podium. Vijf weken, drie Trifectaweekenden en een Beast in vier verschillende landen verder. Hoe dan!

Zondag
Tijd voor een paar dagen chillen in Berlijn! Het was prachtig weer, dus na uitgeslapen te hebben en een ontbijtje gingen we de stad in. Komen we spontaan Trudy en Flip tegen onder de Brandenburgertor! Dus dat werd een gezellige middag sightseeën, koffie drinken, chillen en een beetje Oktoberfesten op Alexanderplatz.

Maandag
Niets leuker dan de stad hardlopen verkennen. Kelly en ik besloten een rondje te doen door Tiergarten. Heerlijk relaxed de beentjes los gelopen na zaterdag en niets beters dan lekker te ontbijten met een goede koffie in Bikini met uitzicht op de dierentuin. De rest van de dag bezochten we weer mooie plekjes en hadden vanaf het Panaromapunkt, vlakbij Tiergarten, een prachtig uitzicht over de stad.
De hele dag stond wel in teken van Tiergarten en de dierentuin. Trevor, een vrijwilliger die we vrijdag ontmoet hadden, was ook in de stad en we besloten coktails te drinken in de MonkeyBar. Een sjieke club boven een hotel mét… uitzicht over de dierentuin en Kurfurstendamm. Vervolgens nog een hapje eten en op naar het hotel. De hele dag in touw zijn is toch best vermoeiend, dus al vroeg lag ik op één oor.

Dinsdag
Ons laatste dagje in Berlijn werd goed besteed. Allereerst met een bezoek aan de Eastside Gallery, van waar we door liepen naar de RAW Gelände om een potje te boulderen bij Der Kegel.
Daar was ik al eens eerder geweest en er is niets veranderd in die tijd! Het is en blijft een epic plek om te boulderen. En toen was het tijd voor een pizza lunch bij Zeus! De lekkerste pizza’s ever! En dan, helaas maar waar… op naar het hotel, spullen oppikken en naar het vliegveld in de stromende regen. Dat was weer het einde van een paar geweldige dagen!

Woensdag
Deze hele week ben ik vrij. Dus nadat ik eerst had uitgeslapen was het tijd om de eerste was op te hangen, de spullen van Berlijn uit te zoeken en… weer opnieuw mijn tassen in te pakken. Ondertussen werd er ook nog thuis gewerkt maar sloeg ik het sporten even over. Noem het rust voor wat komen gaat.

Donderdag
Een kijkje achter de schermen vandaag. Want met het pontje ging in over richting Maurik, waar op 27 oktober Spartan Race met drie afstanden, Kids Race en Hurricane Heat plaats zal vinden. Vandaag werd met het evenementenbureau gekeken naar het evenemententerrein en vonden er afspraken plaats met de stakeholders. Voor mij de uitgelezen kants om mee te kijken en wat foto’s te schieten.

Vrijdag
Het lijkt wel standaard: de wekker op vrijdag op onmenselijke tijden! Maar weer met een goede reden, want vandaag ga ik naar Engeland! Eerst op naar Tilburg om vervolgens met Angelique, Werner, Nikki en Lana de boot in Duinkerken naar Dover te pakken.
Omdat we zo vroeg vertrokken waren we ook al op tijd in Engeland. Na onze spullen in het hotel gedumpt te hebben zetten we koers naar het Spartan festivalterrein, zodat we zaterdag niet hoeven te zoeken en brachten we nog een bezoek aan Windsor Castle.
’s Avonds dineerden we in de pub bij ons in de straat met Flip en Trudy en lagen we al vroeg op bed om morgen op tijd klaar te staan voor Spartan Windsor.

Zaterdag
En daar sta je dan om 7 uur in een park met honderden andere Spartans ingepakt in Dryrobes. In tegenstelling tot gisteren waren de voorspellingen voor vandaag waardeloos. Al hadden we mazzel dat het nu nog niet regende.
Ik startte om 8.45 uur in de Age group heat van de Beast samen met Angelique en Lana. De eerste kilometers gingen met name over single tracks, enkelbrekende niet-bestaande paadjes door de varens en moerasgronden. Zó niet mijn terrein! Het gevloek en getier doorbrak dan ook de stilte in het park. Ik was zo niet in mijn element op dit parcours en toen begon het nog te regenen ook! Hoe bizar als je dan over de finish komt en 2e in de Age Group blijkt te zijn!
Maar de lol was van korte duur toen bleek dat Angelique en Lana op de EHBO waren aanbeland. Gelukkig viel de schade bij beide mee, maar de dag eindigde dus niet zo feestelijk.

Totaal loop kilometers deze week: 30 km
Jaartotaal loopkilometers 2018: 816 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!