Training

Sports diary #40 2021

Een beetje terug naar normaal! Deze week stond Spartan Race in Zandvoort in de planning. Eindelijk weer racen in Nederland! Eindelijk weer mijn Spartan maatjes zien! Bijkletsen, slap ouwehoeren, de tijd vergeten, genieten en… eindelijk weer op het podium!

Zondag
Vandaag was echt een lazy Sunday. Met Spartan Race Zandvoort komend weekend in het verschiet en het slechte weer vandaag schuif ik deze week even met een paar trainingen. Aangezien het vandaag pijpenstelen regent en het morgen droog is, ga ik morgen een rondje hardlopen. Vandaag duik ik even Amersfoort in om nieuwe koffiebonen te halen.

Maandag
Soms heb ik van die geniale ingevingen. Nadat het gister echt een prutdag was qua weer, was het vandaag een heerlijk zonnig dagje! Mooie gelegenheid om mijn nieuwe Asics trailschoenen te testen met een rondje offroad. Al is het wel lastig om ze schoon te houden in het zeiknatte bos… Maar deze schoenen gaan me nog heel veel onverharde kilometers plezier bezorgen!

Dinsdag
Na een dagje werken stond vanavond de reguliere brandweeroefenavond in de planning met vandaag de hoogwerker uit Doorn die op bezoek kwam en ons het dak op stuurde. Voor de liefhebbers (guess who…) werd de ladder ook nog even maximaal naar 30 meter uitgeschoven voor een mooi uitzicht over Woudenberg by night.

Woensdag
En na deze dag werken is het weer weekend. En wat voor weekend staat me te wachten! Maar eerst nog vanavond de brandweeropleiding. Vanavond starten we met de module technische hulpverlening. Superveel zin in! En totaal andere tak van sport.

Donderdag
Vanochtend breng ik een bezoekje aan Veenendaal. Voor een gezellige babbel, lootjes trekken, een bezoek aan een nieuwe vinylzaak en voor een goeie kop koffie. Heerlijk relaxt begin van het weekend dacht ik zo!

Vrijdag
Met zaterdag en zondag een Trifecta weekend voor de boeg was de training bij Huub vandaag vooral chill. Deadliftjes op een niet al te gek gewicht en wat benchen en rugoefeningen. Al ga ik die nieuwe oefeningen mogelijk wel even voelen!

Na de training reed ik rechtstreeks naar Zandvoort waar ik een heel leuk appartement gehuurd heb op nog geen 100m van de start/finish van de races vandaan. Ideale uitvalsbasis voor dit weekend. Vanmiddag begon met boodschappen doen, lunchen en mijn startnummer ophalen, het parcours een beetje verkennen en met Spartan buddies kletsen, waarna het tijd was voor heel hard relaxen.

Zaterdag
Raceday! En wat voor eentje! Vandaag eerst de Beast in Age Group en vervolgens de Sprint open heat in de middag op het programma. De Beast gaat lekker. Ik lig een beetje in het middenveld gedurende de race, maar het zware strand nekt veel van de meiden, waar ik aardig door kan blijven stoempen. Met drie keer burpees (twee keer speer en de slackline, hoe verrassend…) een redelijke race, maar vooral enorm genoten! En mijn harde werken is niet voor niets geweest. Ik word 3e in een sterk internationaal deelnemersveld! Heel blij mee!

Vervolgens de Sprint die ik samen met Gerrit en weightvest loop. Zijn eerste Spartan Race dus we gaan vooral voor lol en genieten! Al heb ik aardig wat buikklachten onderweg. Die ik dan nog toeschrijf aan de maaltijdshake die ik na de Beast snel achterover heb geslagen om snel aan de start van de Sprint te kunnen staan.
We hebben namelijk een tijdslimiet, genaamd prijsuitreiking. Maar met een perfecte timing sta ik na de Sprint op het podium om mijn medaille in ontvangst te mogen nemen. Hiermee heb ik me meteen voor het WK Spartan in Abu Dhabi en voor het EK OCR gekwalificeerd.

Wat een heerlijke dag! Het voelt weer zo lekker om te racen, al die leuke mensen die ik veel te lang niet gezien en gesproken heb weer te zien, nieuwe gekkies te ontmoeten en vooral… me vol te vreten na de race!!

Totaal loop kilometers deze week: 38 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 1.105 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km
Totaal augustus loopkilometers: 109 km
Totaal september loopkilometers: 121 km

Foto header: Niels Monster

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!