Training

Sports diary #40 2022

Vakantie over, paar dagen werken, volgende reisje weer voor de boeg. En wel naar de UK voor het Spartan Race European Chamionship! Wat een fantastische week was dit!

Zondag
Mijn laatste dagje vakantie, maar ik moet ook meteen komend weekend weer voorbereiden. Woensdagavond rijd ik namelijk richting België en donderdag met vrienden naar de UK voor het Spartan European Championship! De was hangt te drogen en ik kan de tassen weer pakken.
Ik maak nog even tijd voor een kort rondje hardlopen. Deze week doe ik niet zoveel in aanloop naar de wedstrijden van komend weekend.

Maandag
Vandaag even flink knallen op mijn werk. Ik start op kantoor, waar ik een paar artikelen en een interview uitwerk om vervolgens thuis in de avonduren nog verder te werken. Aangezien ik vanaf woensdagavond uit de lucht ben, moet er zoveel mogelijk in deze dagen gebeuren.

Dinsdag
Het lukt me om vandaag tijd te vinden om het bos in te gaan. Niet zomaar even een lekkere frisse herfstneus halen, nee er moeten foto’s gemaakt worden voor een artikel voor mijn werk! En laat ik nu net een wandelroute beschrijven in mijn achtertuin! De zoektocht naar paddenstoelen wordt ingezet en met de Obsidentify-app vind ik een grote hoeveelheid paddenstoelen. Wat een vervelend werk toch…
’s Avonds draaien we een leuke brandoefening op de kazerne. Waarbij we onze vaste bezoeker als slachtoffer uit een ‘brandende woning’ halen. Hij is maar wat trots op zijn acteerkunsten!

Woensdag
Nog even flink gas op die lolly! De laatste werkzaamheden worden afgerond en de laatste spullen worden ingepakt. Ik prop er ook nog een korte run tussendoor en merk dat de beentjes best wel goed voelen. Het rondje bos is alleen levensgevaarlijk. Overal om me heen hoor ik de eikels uit de bomen vallen.
En dan… op weg naar België, waar ik vannacht een nachtje verblijf bij Ronny en Sandy, zodat we morgenvroeg in de auto kunnen stappen naar de UK. Superveel zin in dit weekend, wat mijn vijfde Trifectaweekend wordt van dit jaar.

Donderdag
Omg…. Met een nacht van welgeteld 3,5 uur en een wekker die om retevroeg afgaat was dit niet echt een goede nacht. Gelukkig kunnen Sandy en ik nog slapen in de auto, wat ik dan ook doe tot aan de trein. Ik heb niet eens in de gaten dat ik een paar uur onder zeil ben!
Aangekomen in de UK rijden we een mooie route langs de zuidkust van Engeland met hier en daar zicht op de zee en een paar tussenstopjes. De witte kliffen van Beachy Head zijn toch echt wel een hoogtepunt. Wat een prachtig uitzicht! We zetten de tocht voort naar Brighton, waar we de middag doorbrengen met eten, slenteren, sightseeing en nog meer eten. Helaas valt de pier van Brighton behoorlijk tegen. Het is één attractiepark uit de jaren ’70. Wat een vergane glorie… Maar de kleine straatjes in het centrum met bijzondere boetiekjes, superleuke restaurantjes en snaaiwinkeltjes maken een bezoek aan Brighton meer dan waard. Het is nog een klein stukje naar onze airbnb waar we de komende dagen zullen verblijven. Deze avond liggen we heel vroeg in bed om wat slaap in te halen.
Vrijdag
In heb in coma gelegen! Maar ik word uitgerust wakker. Vandaag bestaat uit relaxen, gezellige meet ups, een bezoekje aan een oud trainstationnetje/museum, bezoekje racevenue en pre-racekriebels. Het terrein is glooiend met, wat ik verwacht, hele mooie uitzichten. Superveel zin om hier morgen te lopen!
We moeten ergens ver van de reacevenue in een sporthal de startnummers ophalen, de briefing bijwonen en vervolgens is er nog de national parade. Onwijs handige planning, want we zitten dus echt te rommelen met het eten. Daarom is er tussen de middag al flink gestapeld met pasta en wordt de maag afgetopt met een pizza. Genoeg koolhydraten voor een week!
Met het startnummer al in de pocket hoeven we er morgen niet al te vroeg uit. Rustig worden de spullen bij elkaar gezocht en duik ik onder de wol.

Zaterdag
Relaxt richting de start. Dat is nogal eens anders geweest. Maar het startnummer was al in de pocket en aangezien ik geen plannen had voor vandaag, behalve genieten en heelhuids aankomen, had ik geen spanning. Het weer was fantastisch, de omgeving mogelijk nog meer. Dus dat genieten ging wel lukken. In het startvak was het al lol. En we gingen van start. Wat een mooie afwisselende race was dit! Grasvelden, single tracks door de bossen, mooie klimmetjes door heidevelden en steile afdelingen door diezelfde vervloekte heidevelden. Want die heidetakken ongelijke pollen eisten wel hun tol van de stabiliteit in mijn enkel. Rustig aan dus, vooral het tweede deel.
De obstakels gingen behoorlijk goed. De monkey bars waren uitzonderlijk lastig, met flinke hoge bars ertussen. Maar ik pakte alleen de penalty’s op de apehanger, beater en spear throw. Ik wilde niet alleen mijn enkel sparen, maar ook mijn rechterarm, die sinds mijn uitsloverij op Midlands wat gevoelig was en ik al weer voelde na de monkeybars.
Ik haalde heelhuids, met een grote glimlach op de kop de finish! Wat een mooie race! Mijn tijd boeit me eigenlijk niet. Sterker nog: ik heb nog nooit tijdens een race zo weinig op mijn horloge gekeken. Ik heb gewoon vooral heel lekker gelopen (waar het kon) en vooral genoten van de prachtige omgeving.
De rest van de middag werd heerlijk in het onengelse zonnetje doorgebracht met mooie gesprekken, fotootjes maken, biertje drinken en broodje pulled pork eten.

Totaal loopkilometers deze week: 33 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 989 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km
Aantal loopkilometers september: 104 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!