Training

Sports diary #41 2021

Zand in de oren. De hele week lang. Maar wat geniet ik na van Spartan Race Zandvoort. En nog meer zand krijg in te verduren tijdens een superleuk event in IJmuiden! Helaas zit ik ook aan de antibiotica en moet ik mijn agenda even rigoureus bijstellen…

Zondag
Dag 2! Met de Beast en Sprint en de vele kilometers zandhappen in de benen startte ik vandaag in de Age Group van de Super. Met heel veel vers bloed in het startvak! De eerste vijf kilometer gingen verrassend lekker en snel. Maar toen ik uit de twister gleed en 30 burpees aan m’n broek had was mijn race voorbij. De één na de andere mede Age Grouper ging me voorbij. De benen waren na de burpees leeg en mijn rechterbeen begon te protesteren door het geploeter door het zand. Aangezien een podiumplek er niet meer in zat zat er nog maar één ding op: standje maximaal genieten aan en de race met een grote lach op het gezicht uitlopen!

Met een 7e plek op de Super was ik niet echt tevreden, maar voor mij waren voornamelijk lopers geëindigd die gisteren niet gelopen hadden en de twee dames die gisteren 1 en 2 waren. Ik haalde mijn Trifecta weekend medaille op, nam in het appartement snel een douche en begaf me nog even in het feestgedruis voordat het terrein langzaamaan leegliep en er werd afgebouwd. Met Manon sloot ik de dag af met foto’s maken op het strand. Wat een weekend! Gelukkig hoef ik nog niet naar huis. Ik slaap nog een nachtje in Zandvoort!


Maandag
Best wel gek! Wakker worden in Zandvoort om vervolgens naar mijn werk te gaan. Vandaag had ik voor het eerst sinds lange tijd weer een kantoordagje. Heerlijk om mijn collega’s weer te zien, maar ik ben meteen mijn ritme van thuis kwijt: dag middagwandeling…
’s Avonds kreeg ik in ene flinke buikpijn. He… Had ik dat zaterdag niet ook gevoeld? Hier klopt iets niet…

Dinsdag
En dan zit je bij de huisarts en krijg je de mededeling dat je een bacterie hebt en krijg je een antibioticakuur mee naar huis. Jottem. De buikpijn is de hele dag aanwezig en wordt nog even een paar uur heftiger na de inname van de eerste pil… Heerlijk vooruitzicht de komende week…

Woensdag
Ik moet even een ritme met die antibiotica vinden. Na het ontbijt en het avondeten ben ik een paar uur soort van uitgeschakeld. Maar in de middag gaat het eigenlijk prima en trek ik de loopschoenen aan voor een rustig rondje. Het Henschotermeer is weer gratis toegankelijk, dus daar maak ik meteen even gebruik van.

Donderdag
Na de noodzakelijke administratie in de ochtend heb ik ’s avonds een leuk uitje. Daarvoor moet ik wel helemaal naar IJmuiden. Back on track hikes organiseerde in samenwerking met On Running een RUN AND RAVE. We werden door ON van top tot teen in het nieuw gestoken en waren toen klaar voor de run.
Achter een wagen met muziek aan, het strand op, door de duinen. Dat ‘strand op’ was nog even een dingetje want het waaide zo hard dat we bijna terug het Basecamp op werden geblazen! Volledig gezandstraald (ik had het zand net uit mijn oren na een weekend Zandvoort) konden we vervolgens aanschuiven in de kas voor een driegangen maaltijd, superlekker! Ondertussen vloeide de warme choco rijkelijk (met marsmallows) en maakten we ons op voor de rave in de loods. Met koptelefoon op konden we genieten van de muziek van Het Syndicaat (het bereik ging zelfs tot op het toilet!). Jammer genoeg toch bij mezelf de stekker er op tijd uitgetrokken, want ik had nog een ritje naar huis. Wat een heerlijke avond en zo fijn om weer eens zonder maatregelen dingen te mogen doen en bovendien mensen te ontmoeten!

Vrijdag
Op naar Breda! Alleen had ik met één ding even geen rekening gehouden… mijn antibiotica. De training werd daarom aangepast, maar ik was superblij dat ik wel wat kon doen!
’s Middags was ik weer eens het gadget nerdje. Mijn nieuwe telefoon is bezorgd! De Oneplus 9 Pro, met Hasselblad camera! De hele middag dus zitten spelen met mijn nieuwe telefoon.

Zaterdag
WAT EEN KNEUS!! Ik had de wekker gezet, oordopjes ingedaan en ’s ochtends slaap ik zo door de wekker heen. Had ik dus het geluid van het alarm niet aan staan… De nieuwe telefoon kost nog even wat gewenning.
Aan de andere kant… als ik toch eigenlijk beter niet kan sporten kan ik maar beter wat rust pakken. Al kom ik nog gemakkelijk aan mijn stappen vandaag door de halve dag mee te hossen in huis met de Dansmarathon op televisie. Er is geen reet aan om te kijken maar er zit op momenten heerlijke muziek tussen.

Totaal loop kilometers deze week: 23 km
Jaartotaal loopkilometers 2021: 1.128 km

Totaal januari loopkilometers: 93 km
Totaal februari loopkilometers: 158 km
Totaal maart loopkilometers: 124 km
Totaal april loopkilometers: 141 km
Totaal mei loopkilometers: 136 km
Totaal juni loopkilometers: 81 km
Totaal juli loopkilometers: 104 km
Totaal augustus loopkilometers: 109 km
Totaal september loopkilometers: 121 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!