Training

Sports diary #41 2022

Weer een raceweekend voor in de boeken. Het Spartan European Championship ging veel te snel voorbij… Vijf Trifectaweekenden done, nog eentje te gaan.

Zondag
Vandaag draait alles om lol trappen. De Super zou ik in Age Group starten, maar de twijfel is groot na het oneffen terrein dat ik gisteren onder de voeten had en de arm die al snel begon op te spelen in de technische obstakels. Achteraan het startveld start ik samen met een vriend, die geblesseerd is. Het is wat dribbelen en wandelen en bovendien weer genieten van de prachtige omgeving. Ik heb mijn telefoon meegenomen, dus neem ook de tijd om foto’s te maken.
Na een relaxte race finishen we en hebben we alle tijd voor de Sprint, die pas een paar uur later start. Omdat Ronny een restaurantje heeft gereserveerd starten we met z’n vieren in de eerste heat, zodat we de tijd hebben om het rustig aan te doen en vooral veel lol te hebben. En met het finishen van de Sprint komt er weer een einde aan een fantastisch Trifectaweekend.
De medailles zijn weer binnen. En wat een weer dit weekend! Alle races dit jaar in de UK hebben we enorm veel mazzel gehad met prachtig weer!
’s Avonds zijn onze ogen weer groter dan de magen. De tafel staat afgeladen met gigantische porties eten. Met buikpijn naar bed!

Maandag
En toen zat het raceweekend er weer op… Na rustig opgestart te zijn nemen we een toeristische route richting de boot met nog een paar tussenstops. De eerste stop is bij de brug van Pooh, waar we een ‘Poohstick’ in het water laten vallen. Vervolgens door naar een prachtige kasteelruïne om nog wat medaillefoto’s te maken, voordat we snel doorreden naar de trein, die ons terug naar het vasteland bracht. De reis terug verliep aardig voorspoedig en zo kon ik bij thuiskomst de eerste was nog in de machine gooien, voordat ik naar bed ging.

Dinsdag
Eigenlijk zou ik vandaag op kantoor werken, maar omdat er om 12 uur meerdere mensen in online overleg moeten, besluit ik thuis te blijven en morgen naar kantoor te gaan. Mijn vakantiemodus is per direct definitief over. Ik val met de neus in de boter en in het werk.

Woensdag
Het is vandaag druk op kantoor. Zo druk dat ik binnen een half uur het idee al heb om terug naar huis te rijden om rustig te kunnen werken…. De koffiemachine heeft er vandaag ook al geen zin in en als blijkt dat ik een interview dat ik had voorbereid en een deel van een artikel kwijt ben kan ik me ternauwernood inhouden. Stoom komt uit de oren!
De avond biedt gelukkig afleiding. Ik ga eerst even snel een pizza eten bij de pizzeria vlakbij mijn werk die echt heeeele lekkere pizza’s maakt om vervolgens naar Houten door te rijden. Ik oefen vanavond mijn PPMO, de (voor mij) tweejaarlijkse medische test voor de brandweer. En eigenlijk stelt het geen moer voor, gezien de tijd die ik  ervoor mag gebruiken. Het eerste onderdeel bestaat uit een parcours met slangen rollen, laddertje uitzetten en klimmen om vervolgens met ademlucht verder te gaan met slachtoffer slepen, evenwichtsbalkje, muurtje, laag voortbewegen, slangetje trekken en balletje omhoog duwen. Ik ben klaar voor mijn test volgende week.

Donderdag
Nog geen weekend, want mijn uren van maandag zijn naar vandaag doorgeschoven. En boven verwachting ben ik toch wat drukker. Ik heb niet eens tijd om even een rondje hard te lopen! Al is dat niet zo erg, want herstelmodus van het weekend staat nog lekker aan.

Vrijdag
Mijn eerste training van deze week! We beginnen met een nieuwe cycle deadlifts en die zijn meteen op een hoge deficit… Auch! Voor het eerst sinds tijden loop ik ook weer eens met de slee te slepen en worden mijn kuiten flink aan het werk gezet… Dit ga ik voelen…
Maar het herstel wordt direct ingezet: Huub had het geniale plan om langs Dokter Worst te gaan. En die broodjes wil ik ook wel eens proeven! De kraam staat in het centrum van Breda en we zijn niet de enigen. Ik kies voor een broodje pulled pork, superlekker!De lunch wordt afgetopt met een ijsje om de hoek.
En met Firejump Friday kan ik nog even nagenieten van mijn Supermanjump en superhero landing.

Zaterdag
Wat een spierpijn in de kuiten! Maar vandaag gaan we slepen (au), squaten en upperbody oefeningen doen. De smallgroup training, is niet zo small, het is best druk! Maar gezellig. Deze trainingen heb ik wel even gemist zo met mijn vakantie en EK.

De rest van de dag staat in teken van de brandweer. ’s Middags komen de donateurs van Stichting Oud Woudenberg langs en geven we ze een rondleiding door de remise en vertellen hen van alles over ons wagenpark en ik over het gebruik van ademlucht.
Na snel thuis wat gegeten te hebben weer terug naar de kazerne om ons Oktoberfest op te bouwen. En dat wordt me een avondje wel! Ik was van plan het niet te laat te maken, maar uiteindelijk doe ik samen met een paar anderen het licht uit en lig ik tegen 3 uur op bed! Dit ben ik niet meer gewend…

Totaal loopkilometers deze week: 16 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 1005 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km
Aantal loopkilometers september: 104 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!